Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:40
Mag i Wojownik - za mało
Autor Wiadomość
ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 16-09-2009, 19:37   

NaPatelniChomik napisał/a:
czemu wielkie hity graficzne tak szybko się nudza

Mocno uogólniając: dlatego, że to wszystko już było. Obecnie gry powielają sprawdzone, utarte schematy - stąd problem. Grafika nie gwarantuje dobrej grywalności, ale z drugiej strony - marne wykonanie może zabić dobrą grę.
poczciwy super mario powoduje że kręci nam sie łezka w oku ? :0

To nic innego, jak sentyment.

Super Mario to wehikuł czasu - przywołuje wspomnienia, a człowiek czuje się młodszy ; >

PS. Co do Nokii, to zgadzam się z Pitem - 3310/3330 > 3210 ; P

dannte
Użytkownik

Wysłany: 16-09-2009, 20:37   

ADIHC1 napisał/a:
czemu wielkie hity graficzne tak szybko się nudza

Mocno uogólniając: dlatego, że to wszystko już było. Obecnie gry powielają sprawdzone, utarte schematy - stąd problem. Grafika nie gwarantuje dobrej grywalności, ale z drugiej strony - marne wykonanie może zabić dobrą grę.

Obaj macie rację, jednak teraz wiele gier jest tworzonych "na szybko" (aby zarobić i już) i większość z nich to gry, które pozostawiają dobre pierwsze wrażenie (bo to najważniejsze w marketingu) no a po dłuższym pograniu widać tak ewidentne błędy, że odechciewa się w ogóle grać (nie będę podawać przykładów, to i tak tylko moje zdanie, z którym się większość nie zgodzi)

Co do tematu: @Kshanti: Mag może nieść miecz, ale mając mało siły i dzięki temu niską efektywność, to g.wno zrobi i to jednak wystarczy na ograniczenie itemów na klasy (co do zbroi itp. to też jest sprawiedliwie, jeśli chodzi o efektywność). Sam się o tym przekonałem (tzn. o tym, że broń u maga g.wno daje) zakładając broń białą na mojego maga szykując się na walkę przeciwko antymagowi :D

Pozdro.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi