Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:40
Poprawka we wiadomościach z targu
Autor Wiadomość
Anakin S. 
Użytkownik

Level: 126
Wysłany: 21-09-2009, 15:29   Poprawka we wiadomościach z targu

Z góry przepraszam jeśli był już taki temat

Obecnie jeśli sprzeda się lub kupi przedmiot mamy taki raport:

Aukcja przedmiotu Tarcza Templariusza została zakończona. Przedmiot został kupiony przez gracza [zobacz] za 2000000 G.

lub

Twoja oferta 44100 G na przedmiot [zobacz] została przebita przez gracza JanKowalski na 46305 G.

A moim zdaniem byłoby lepiej jeśli wyglądałoby to tak że zamiast tych [zobacz] pisałby nick kupującego * (w pierwszym przykładzie) i nazwę przedmiotu (w drugim)
co oznacza:

Twoja oferta 44100 G na przedmiot Miecz Kardasa została przebita przez gracza Ziomek na 50000 G i Aukcja przedmiotu Tarcza Templariusza została zakończona. Przedmiot został kupiony przez gracza Ziomek za 2000000 G.

Wypowiadajcie się co o tym sądzicie

* Oczywiście w tym nicku byłby odnośnik do jego profilu

Ostatnio zmieniony przez Anakin S. 23-09-2009, 17:27, w całości zmieniany 1 raz  

Jurassa 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: BROVTHER
Level: 69
Wysłany: 21-09-2009, 16:47   

Ja jestem na nie, ponieważ po naciśnięciu [zobacz] wyświetla się cały profil gracza, a dużo osób chce zobaczyć jaki lvl to kupił (Po prostu chce się trochę o nim dowidzieć) . Wiec gdyby po zakończeniu aukcji został wysyłany bezpośredni nick gracza, który kupił dany przedmiot to trzeba by wpisywać jego nick w wyszukiwarce (żeby tylko zobaczyć jego profil).

Ogólnie ten pomysł nie ma większego sensu. ;)

BarylkaSnK 
Użytkownik

Nick: Angahm
Level: 165
Wysłany: 21-09-2009, 16:53   

Jurassa napisał/a:
Ja jestem na nie, ponieważ po naciśnięciu [zobacz] wyświetla się cały profil gracza

nie wyświetla się jeżeli aukcja zostanie zakończona, wyświetla się natomiast jeżeli to my coś sprzedajemy

ogólnie nawet takie cos czasami się przydaje, na TAK

Jurassa napisał/a:
Ogólnie ten pomysł nie ma większego sensu. ;)

każdy pomysł ma sens tylko trzeba go odpowiednio przemyśleć ;)

eNCe jest moim mistrzem ;]

Pitazboras 
Użytkownik

Level: 220
Wysłany: 21-09-2009, 16:58   

Jurassa napisał/a:
Ja jestem na nie, ponieważ po naciśnięciu [zobacz] wyświetla się cały profil gracza, a dużo osób chce zobaczyć jaki lvl to kupił (Po prostu chce się trochę o nim dowidzieć) . Wiec gdyby po zakończeniu aukcji został wysyłany bezpośredni nick gracza, który kupił dany przedmiot to trzeba by wpisywać jego nick w wyszukiwarce (żeby tylko zobaczyć jego profil).

Anakin S. napisał/a:
* Oczywiście w tym nicku byłby odnośnik do jego profilu

Najlepiej jeszcze raz przeczytaj całą propozycję, Jurassa, tym razem bez pośpiechu.

Skailer 
Użytkownik

Nick: Skailer
Level: 150
Wysłany: 22-09-2009, 20:55   

Ja sądzę że pomysł jest świetny.. kiedyś nawet chciałem to proponować (daaaawno temu), ale zaraz by poszła krytyka, "po co to", "to tylko szczegół", "są ważniejsze rzeczy" itd. od razu mi się odechciało ;>
Bardzo denerwujące jest, to że wyskakuje napis "Zostałeś przebity w aukcji przedmiotu [POKAŻ] [...]", jakby nie mogło nam podać nazwy przedmiotu i nazwa byłaby równoczesnie odnośnikiem do aukcji.. To samo z nickiem gracza, jak już tu nam jurassa opisał, czasem lubimy sobie popatrzeć kto kupił przedmiot.. znów jest "[pokaż]".., a mogłoby pokazać nicka i link.. wygodniejsze..
"Na tak" ;>

| Gospoda: Skailer Shuntzz 85g | Wojownik/Kucharz/Złodziej |

Jurassa 
Użytkownik

Nick: BROVTHER
Level: 69
Wysłany: 22-09-2009, 21:05   

Pitazboras napisał/a:
Najlepiej jeszcze raz przeczytaj całą propozycję, Jurassa, tym razem bez pośpiechu.

Przeczytałem to na spokojnie i zmieniam zdanie. Jestem na tak.

PS. Przepraszam za moją wcześniejszą wypowiedź, ale ja mówi Pitazboras, przeczytałem tą propozycje w pośpiechu i nie dostrzegłem ważnych szczegółów.

Levusek 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 182
Wysłany: 25-09-2009, 09:11   

Jestem zdecydowanie na tak, tylko mam jeszcze jedno pytanie co do tej propozycji.

Czy wiadomość o końcu aukcji i przelicytowaniu mnie byłaby jedną, czy dwiema PW?

Piszę poprawnie po polsku.

Anakin S. 
Użytkownik

Level: 126
Wysłany: 25-09-2009, 16:42   

Levusek napisał/a:
Jestem zdecydowanie na tak, tylko mam jeszcze jedno pytanie co do tej propozycji.

Czy wiadomość o końcu aukcji i przelicytowaniu mnie byłaby jedną, czy dwiema PW?

Dwiema.

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 25-09-2009, 18:12   

Levusek napisał/a:

Nie bardzo rozumiem, jak miałoby to być połączone w jedną? PW byłyby rozsyłane do tej pory (po otrzymaniu informacji o przelicytowaniu nie dostałbyś już info o tym, że ta przelicytowana aukcja się skończyła).

Levusek 
Użytkownik

Level: 182
Wysłany: 25-09-2009, 21:47   

Anakin S. napisał/a:
Twoja oferta 44100 G na przedmiot Miecz Kardasa została przebita przez gracza Ziomek na 50000 G i Aukcja przedmiotu Tarcza Templariusza została zakończona. Przedmiot został kupiony przez gracza Ziomek za 2000000 G.

Źle to zinterpretowałem ;P

EdwinOdesseiron napisał/a:
Nie bardzo rozumiem, jak miałoby to być połączone w jedną? PW byłyby rozsyłane do tej pory (po otrzymaniu informacji o przelicytowaniu nie dostałbyś już info o tym, że ta przelicytowana aukcja się skończyła).

Właśnie dlatego wolałem się upewnić.

Piszę poprawnie po polsku.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi