Teraz na targu jest więcej przekrętów niż wcześniej...tzn gracz wystawia, kupujący licytuje po kilku sekundach
takie przypadki na ś1 w dwóch pierwszych miastach zauważyłem... nie wiem jakie sa limity cen na s1 w dwóch pierwszych miastach lv2, ale w pierwszym jest chyba 300G za jedna miksturke a w lange już 100G więcej ,a właściwie niczym przedmiot się nie różni, podobnie dostęp do tego miasta jest prawie dostępny dla każdego.
Rozwiązanie takie z limitem cen jest po prostu niezdrową rywalizacją 'garstki' graczy pomiędzy tymi którzy nie grają na łaskę 'przyjaciel-ów' ale administracja nie potrafi tego problemu rozwiązać z prostego powodu. Przekręty.
GM niby są od karania...a oni sobie wolą czekać aż ktoś im zgłosi przewinienie(i dobrze im idzie), a na dodatek sami nie mogą sobie sprawdzić w logach niczego. Praca GM jest nie na poziomie...poszukują rozwiązań takich aby mieć najmniej do pracy.
A moim zdaniem, najprostszym rozwiązaniem jest sprawdzanie wszystkich aukcji zakończonych raz dziennie przez jednego GM, tutaj dużo pracy nie potrzeba, tylko brak chęci. A jeśli nie macie dostępu do zakończonych aukcji, to na pewno nie jest problem taki program zrobić który zapisuje wszystkie zakończone aukcje z ostatnich 24h.
A żeby niby znowu nie odebrano mojego postu jako ataku...to od razu mówię, że piszę to z powodu takiego, że nie robicie nic w kierunku takim aby ułatwić licytacje eliksirów, kawałków kaktusów czy tez innych przedmiotów, każdemu z graczy, które nie powinny mieć w ogóle limitu ceny...bo jak widać schodzą jak świeże bułeczki(eliksiry). Slepy nie jestem i widzę, że nie ma żadnego eliksiru do kupienia, a jak są to od razu zalicytowane
Jak daje się zauważyć przedmiot jest 'unikatem' więc dlaczego nadal pozostajemy przy cenie 600k ? Dalibyście 1kk to dawali by wszyscy 1kk, nadal byłby problem czyli powinniśmy znieść limit ceny z takich przedmiotów, których nie ma wiele,a wtedy wrócilibyśmy do tego aby śledzić licytację...a nie tylko wpisać i czekać 24h. Regeneracji mikstura jakoś nadal jest bez limitu na s1(mówie o s1 walkmanie)
Rozwiązanie takie z limitem cen jest po prostu niezdrową rywalizacją 'garstki' graczy pomiędzy tymi którzy nie grają na łaskę 'przyjaciół
'
Święte słowa, ten ban elfa niby był słuszny ale w końcu wiadomo, że ranker 50+ lvl ma duże zapotrzebowanie na elki, teraz kupienie go graniczy z cudem a wcześniej banowaliście za samo przebicie max ceny (a tak swoją drogą to nieraz widziałem walkmena przebijającego max cenę ;>) .. zróbcie coś z tym bo to się kupy nie trzyma.
A moim zdaniem, najprostszym rozwiązaniem jest sprawdzanie wszystkich aukcji zakończonych raz dziennie przez jednego GM, tutaj dużo pracy nie potrzeba, tylko brak chęci. A jeśli nie macie dostępu do zakończonych aukcji, to na pewno nie jest problem taki program zrobić który zapisuje wszystkie zakończone aukcje z ostatnich 24h.
Ja o tym pisałem na forum GMów kilka razy... tzn. żeby aukcje zakończone nie znikały, tylko były przez jakiś czas widoczne... cóż... jak ktoś ma czas i ochotę niech spamuje Adminom...
Jak ktoś ma taki program o jakim piszesz - to poproszę o namiary
Wykrycie wszystkich przelewów i ukaranie za nie jest praktycznie niemożliwe... Ja mam taką "czarną listę" sponsorów (nie oczywistych przelewaczy złota, ale tych kupujących w granicach dozwolonych limitów) i czasem przeglądam ich logi... W sumie więcej z nich dostało karę za multi/dzielenie konta - ale to mimo wszystko lepiej zwalczać proceder u źródła niż potem bawić się w detektywa na targu
A co do samych limitów - nie są doskonałe, ale jednak bardzo pomocne. Że dalej można zarobić kupując w jednym mieście taniej a w następnym sprzedając pare % drożej? - no cóż... Przypomnę tylko że przed wprowadzeniem limitów "absolutnie minimalną i niemożliwą do zbicia" ceną w Eterni za gem wytrzymałości z 1* był 1kk
Zresztą komuś z 5lvlem trudno bawić się w taką spekulację na linii Ete-Urkaden, jak nabije kilka dodatkowych poziomów to może, ale właśnie chodzi o to by "zachęcać" do nabijania expa Im wyższy lvl - tym więcej możliwości zarobienia złota - i tak ma być!
Na koniec przypomnę tylko, że sam sponsoring jest dozwolony od niedawna - nie pamiętam już szczegółów, ale była kiedyś afera na forum bo ukarany za to był ktoś z TOP i efektem tamtej awantury było zezwolenie na sponsoring. Gracze tego chcieli, a nie żaden GM...
zeby kupic teraz elka trzeba miec wiecej farta niz rozumu ...
po sytuacji Elfena wystarzczy nawet licytowac tak zeby kolejny ktory bedzie chcial przebic wyszedl poza limit i to juz zniecheca.
Paradox totalny , na liscie tematow zakazanych bylo o opcji "kup teraz" , a teraz to co to jest ? Zaplac teraz , dostaniesz za chwile i to juz jest cos innego ? Lopatologia normalnie ...
Proszę cie bardzo Walkman...taki program jest z pewnością bardzo łatwy do zrobienia, ja go robił nie będę, bo i tak nie byłby pewnie użyty, z resztą nie tylko umiejętności do robienia programów tutaj są potrzebne...bo nie wystarczy go zrobić, ale również trzeba dopasować do kodu gry o ile się nie mylę( a raczej nie). A nawet jeśli miałbym pozwolenie na robienie takiego programu to bym go nie zrobił, bo nie ma sensu się męczyć skoro i tak po zniknięciu limitów, GM by patrzyli przewrażliwionym oczkiem na graczy z top a dokładniej tymi nad Rykusem, dopóki większość...GM będą pałali nienawiścią do graczy to do tego czasu o takim rozwiązaniu możemy zapomnieć pomimo tego, że byłby najlepszym.
A co do limitów cen na targu które są w oddzielnej zakładce to jakim cudem się one zapisują skoro nie macie dostępu do takich licytacji ? e z resztą nie ważne ^^
Cytat:
Wykrycie wszystkich przelewów i ukaranie za nie jest praktycznie niemożliwe... Ja mam taką "czarną listę" sponsorów
o jakiej czarnej liście mówimy...? teraz się nie da przelewać złota i mnie to nie przeszkadza, ale czarne listy na tym etapie którym znajduje się targ są śmieszne z reszta nie ważne....i tak nie posuwamy się do przodu aby rozwiązać problemy z Eliksirami, nie interesują mnie tutaj żadne gemy wytrzymałości i tym podobne, po prostu chcę jak i nie tylko ja chcemy podniesienia cen
Edwin bardzo dobrze napisał o tym, że argumentem do podniesienia ceny jest to, że za każdym razem przedmiot schodzi po max. Czy tylko mi to przeszkadza?
PS. ja tutaj nie mówię o sytuacji związanej z elfenem bo ponoć banik sprawiedliwy a konto i tak mam najlepsze teraz czas na w1 o mnie się nie bójcie. Głowy wraz z banem nie tracę.
Profesja: Wojownik
Level: 33
Wysłany: 25-09-2009, 20:39
Cytat:
Jak daje się zauważyć przedmiot jest 'unikatem' więc dlaczego nadal pozostajemy przy cenie 600k ? Dalibyście 1kk to dawali by wszyscy 1kk, nadal byłby problem czyli powinniśmy znieść limit ceny z takich przedmiotów, których nie ma wiele,a wtedy wrócilibyśmy do tego aby śledzić licytację...a nie tylko wpisać i czekać 24h. Regeneracji mikstura jakoś nadal jest bez limitu na s1(mówie o s1 walkmanie)
Słuszna uwaga, jak pamiętam przed limitami kiedy przelewy szły na lewo i prawo ceny były jakby niższe.
Blokowanie aukcji z wyjatkiem ograniczenia dla kupujacego który może kupić w sklepie uważam za bezsensowne i w takich przypadkach słusznym byłoby obcinanie nadwyżek oraz częstsze i surowsze karanie transferowiczów, bo o transferze nie swiadczy cena ale inne okoliczności, podejrzane licytacje trafiaja się dosc często a wkazanie, że to nie była pomyłka czy konieczny zakup czesto jest dosc łatwe, choć karani bywaja niebywale bezczelni.
Słuszna uwaga, jak pamiętam przed limitami kiedy przelewy szły na lewo i prawo ceny były jakby niższe.
I tu masz rację. Już teraz widzę na W1 jakby "spowolnienie" szału na eliksiry. We wszystkich miastach za Devos nikt nie kupuje za max (sporadyczne przypadki). Podejrzewam, że wszyscy już zrozumieli ten mechanizm i ... nie ma co przepłacać.
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
Nick: shaolin_man
Level: 173
Wysłany: 08-10-2009, 19:35
Jak dla mnie to jest w ogóle co najmniej dziwne......koleś zalicytował mi gem inteligencjii bodajże 300k więcej od limitu i jeszcze ja za to kare dostałem(odjęcie kasy) totalna paranoja....tak samo mixy życia/many.....na czym ludzie mają teraz zarabia, jak nie mogą teraz kupić lepszych mixów, iść do słabszego miasta i sprzedać na targu bo nie dojść, że nie zarobią na tym(bo limit jest równy cenie sklepowej) to jeszcze na tym stracą ruchy i kase(koszt wystawienia)....powinno to zostać denifitywnie zmienione
Taki limit to tylko Ty masz. Ci co nie mogą danego przedmiotu kupić w sklepie mają wyższy limit.
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
mnie się wydaje, że powinno się trochę poczytać o tym na forum
a druga sprawa to taka, że w ogłoszeniach powinna pojawić się wzmianka o tym ^^ bo sam też nie wiedziałem o co chodzi z tym, że wystawiam 100lv za 15k i już przekroczony limit...