Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:40
Ograniczenia do noszenia broni.

Czy jest to dobry pomysł ??
Tak
37%
 37%  [ 17 ]
Nie
62%
 62%  [ 28 ]
Głosowań: 45
Wszystkich Głosów: 45

Autor Wiadomość
Wariat
Użytkownik

Nick: Wariat
Level: 10
Wysłany: 03-10-2009, 14:27   Ograniczenia do noszenia broni.

Z powodu szerzącej się fali graczy, którzy dodają i do magi i do siły, np podszywając się pod maga a tak naprawdę mając dane w siłę, proponuję wprowadzić ograniczenie do noszenia broni.

Przykładowo gracz, w którego profilu widnieje profesja Mag, nie mógł by zakładać broni dla wojów i na odwrót.

Zaraz będzie odzew to nie potrzebne itp. A jednak tu się mylicie ! W grze coraz większą falą nadchodzą ludzie, którzy dają w siłę i w magię jednocześnie. Później taki pseudo-mag, ma 40 Magi i 20 siły, zakłada sobie topór i jedzie wszystkich anty magów. Nie daje to im żadnej możliwości obrony.

Admin tworząc tą grę, specjalnie bądź też nie specjalnie, tak rozłożył statystyki EQ, że gdy jestem anty magiem, to przeciwnik mający 10 siły nie zjedzie mnie z broni dla woja i odwrotnie. Kto bardziej analizuje grę wie o czym mówię. Jednak nie pomyślał tutaj właśnie o takich sytuacjach o jakich wspomniałem.

Zaraz będzie też odzew, że wreszcie Anty dostają po ... No tak, ale ci którzy stoją pod miastem, muszą się liczyć z atakiem anty. Mają tak jakby szanse się bronić ( poprzez stanie w timie chociażby ), a w sytuacji walk z pseudo-klasowacami, nie mamy szans żadnych.

Jurassa 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: BROVTHER
Level: 69
Wysłany: 03-10-2009, 14:34   

Na tym polega mechanizm gry.
To jest po prostu jeden z lepszych, ale nieuczciwych sposobów na walkę.
Wprowadzenie twojego pomysłu trochę narzucało by rozkładanie statystyk.
Jeżeli nie radzisz sobie z graczami walczącymi tego typu sposobem to musisz się jakoś nauczyć, jak odróżniać ich od normalnych graczy.

M3tzu 
Użytkownik

Nick: M3tzus
Level: -69
Wysłany: 03-10-2009, 14:37   

Jak juz Jurassa napisal , tutaj nie mozna komus narzucac stylu gry .
Jestes anty? Uwazaj na takich "sciemniaczy"
Jestes hybryda ? Uwazaj na anty
proste?

Wariat
Użytkownik

Wysłany: 03-10-2009, 14:37   

Jurassa napisał/a:
To jest po prostu jeden z lepszych, ale nieuczciwych sposobów na walkę.

Jurassa napisał/a:
Wprowadzenie twojego pomysłu trochę narzucało by rozkładanie statystyk.

W jaki sposób, możesz mi to wytłumaczyć ?

Jurassa napisał/a:
Jeżeli nie radzisz sobie z graczami walczącymi tego typu sposobem to musisz się jakoś nauczyć. jak odróżniać od normalnych graczy.

Hah no to poddaj mi pomysł jak, i koniec tematu :)

M3tzu napisał/a:
Jak juz Jurassa napisal , tutaj nie mozna komus narzucac stylu gry .

To nie jest narzucanie stylu gry, tylko próba zaprzestania oszustw :) To tak jak każda zmiana, która temu zapobiega.

Jak już wcześniej napisałem, stojąc pod miastem musisz się z tym liczyć, i masz możliwość obrony, a w sytuacji opisanej przeze mnie nie mam.

Dodatkowo proszę Cię niech twoja następna wypowiedź będzie chociaż trochę bardziej konstruktywna i poparta argumentami :)

WoBo 
Użytkownik

Nick: Nie Gram
Level: 1
Wysłany: 03-10-2009, 14:45   

Jeśli chcesz żeby nikt nie walnoł cię z fizyka/magi nie umawiaj się na walki , nie walcz z anty bo jak masz więcej rank to i tak większość pewnie walnie cię z tego czego nie trzeba ,łatwo to rozpoznać liczba wygranych/przegranych . Nie możemy odebrać własnej woli graczom bo nie każdy umie grac w ta grę jak mistrz...

Wariat
Użytkownik

Wysłany: 03-10-2009, 14:47   

WoBo napisał/a:
Jeśli chcesz żeby nikt nie walnoł cię z fizyka/magi nie umawiaj się na walki , nie walcz z anty bo jak masz więcej rank to i tak większość pewnie walnie cię z tego czego nie trzeba ,łatwo to rozpoznać liczba wygranych/przegranych . Nie możemy odebrać własnej woli graczom bo nie każdy umie grac w ta grę jak mistrz...

Ale właśnie tak robią gracze z większym stażem. To nie jest takie proste :)

Wy czegoś nie rozumiecie chyba, jeśli chodzi Ci o to, że przy oszukiwaniu i wykorzystywaniu niedociągnięć gry używam własnej woli to masz 100% rację :)

WoBo 
Użytkownik

Wysłany: 03-10-2009, 14:49   

taki pomysł mógł by całkowice zniszczyć hybrydy bo skąd system by wiedział czy jesteś magiem czy wojownikiem nie mając tyle siły/magi żeby być magiem/wojem

Wariat
Użytkownik

Wysłany: 03-10-2009, 14:50   

WoBo napisał/a:
taki pomysł mógł by całkowice zniszczyć hybrydy bo skąd system by wiedział czy jesteś magiem czy wojownikiem nie mając tyle siły/magi żeby być magiem/wojem

No i lux, otóż to zrozumiałeś mnie w 100 % :) Hybryda to hybryda i może nosić każdą broń :) Proste i logiczne :D

Oprócz tego, że poparte to jest logiką i dobrym smakiem, to dodatkowo wpływa na realizm gry. Same plusy
Ostatnio zmieniony przez Wariat 03-10-2009, 14:53, w całości zmieniany 1 raz  

WoBo 
Użytkownik

Wysłany: 03-10-2009, 14:52   

Ale z tym masz rację że te oszustwa są straszne bo nie raz padałem anty wojem dostawając z wiatru .

GoldeN_AsuR 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 123
Wysłany: 03-10-2009, 15:15   

Wariat, każdy gra jak chce nie można mu zabronić być hiterem czy magiem anty magiem walącym z fizyka -_-' a to że pada ktoś bo daje w siłe i magie to trzeba zrobić takie staty aby nie padać proste

Wariat
Użytkownik

Wysłany: 03-10-2009, 15:24   

Ale nie rozumiesz. Wyświetlanie profesji jest po to, aby gracze wiedzieli jakiego rodzaju ataku używa gracz. Ci jegomoście znaleźli sposób na obejście i wykorzystywanie tego. Ja chcę tylko, aby im to uniemożliwić :)

M3tzu 
Użytkownik

Wysłany: 03-10-2009, 15:27   

taaa... najlepiej zeby pokazywalo ile masz sily i magi w profilu i po ptokach ...
nie ma juz tak latwo trzeba z tym jakos zyc , jak sie nie podoba to zapraszamy do turnieju

Wariat
Użytkownik

Wysłany: 03-10-2009, 15:30   

M3tzu napisał/a:
taaa... najlepiej zeby pokazywalo ile masz sily i magi w profilu i po ptokach ...
nie ma juz tak latwo trzeba z tym jakos zyc , jak sie nie podoba to zapraszamy do turnieju

Ale kolejny raz twoja wypowiedź opiera się tylko na zasadzie :
Byle skrytykować, bo mi się nie podoba.

Podaj konkretne powody za lub przeciw przyjacielu, a jeśli nie umiesz to zapraszamy do gimnazjum ;]

M3tzu 
Użytkownik

Wysłany: 03-10-2009, 15:50   

podaj argumenty niby te Twoje za bo jak narazie to ja nie widze tutaj zadnego konkretnego ... hmm bo anty nie moze sie na walke umowic ? By Zy Dy U Ry A!

Wariat
Użytkownik

Wysłany: 03-10-2009, 15:54   

M3tzu napisał/a:
podaj argumenty niby te Twoje za bo jak narazie to ja nie widze tutaj zadnego konkretnego ... hmm bo anty nie moze sie na walke umowic ? By Zy Dy U Ry A!

Możesz jaśniej, używając polskiego ?? Jeśli chodzi Ci o to, że anty nie może się umówić na walkę, Właśnie tu chodzi w większości o umawiane walki :) Pisze do mnie jakiś Mag anty mag o walkę, ja się zgadzam bo też jestem takowym. A okazuje się , że ma on 40 w magi żeby było widać w profilu profesje jako mag, i około 20 w sile i zdejmuje mnie na hita.

Z resztą najważniejszy argument już podałem. Zaprzestanie wykorzystywania niedociągnięcia w grze :) I oszustwa. Jeśli tego nie wyczytałeś, to znaczy, że nie czytałeś w cale. A wtedy potwierdza się moja teza z poprzedniego postu.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi