Wysłany: 03-10-2009, 21:20 Propozycja kupowania złota za punkty mf
Witam, co sądzicie o wprowadzeniu opcji kupowania złota za punkty mf ?
Oczywiście byłby ustawiony pewny limit odnośnie lvla, czyli im wyższy lvl tym więcej złota można kupić.
Myślę, że dużo graczy by korzystało z tej opcji i to by było korzystne dla admina
Profesja: Wojownik
Nick: BROVTHER
Level: 69
Wysłany: 03-10-2009, 21:31
Może jeszcze punkty rankingowe do tego ?
1. Medal za złoto był by wtedy nie czysty.
2. Nie każdy ma tyle pieniędzy, żeby sobie pozwolić na taki zakup. Gracze nie mający możliwości kupna złota byli by zdeklasowani np. na targu.
_________________ Walka jest myśleniem, przewidywaniem ruchów przeciwnika. Walka bez myślenia jest jak broń bez amunicji. - by BROVTHER (Sorverture).
Pomysł ma i wady i zalety
wady:
kto ma kase na fonie ten ma kase na mfo
zwiększenie się liczby osób wyłudzających sms
zalety
Mniejsza ilość przelewów kasy
momentalna pomoc w czasie gdy potrzebna jest pilnie kasa na mfo
[ Dodano: 03-10-2009, 22:15 ]
Ale i tak pomysł mi się podoba
Bardzo słaby pomysł ,patrząc na świat 1 i 2 ,i co by było 10lvl z 10kk?? bezsensu ,lepiej samemu powoli dojść do fortuny ,a nie ją kupić...A 3 świat to i tak są tam duże przelewy ,więc to byłoby tu także zbędne
z jednej strony dobrze z drugiej źle
dobrze dla Jacka, ludzie ciągle będą kupować kase przez sms to jacek radocha i gites malines
źle dla większości graczy, kto ma kase w realu ten ma kase w MFO
oczywiście że NIE
Dlatego byłby wprowadzony limit. Im niższy lvl tym mniej kasy można kupic. Czyli np. jeśli mamy 5 lvl to maksymalnie możemy kupić 1000G i dopiero jak wbjemy kolejny lvl to będziemy mogli kupić kolejną kasę.
Sądzę, że to jest dobry pomysł jeśli będą wprowadzone limity ponieważ dużo kasy nie kupimy na niższych lvlach lecz jeśli ktoś będzie jej pilnie potrzebował w danym momencie to może sobie ją szybko załatwić.
Również dobrym pomysłem byłoby zablokowanie możliwości kupna złota np. jeśli ma się powyżej 6000G na 5 lvlu, 8000G na 6lvlu itp.
Również dobrym pomysłem byłoby zablokowanie możliwości kupna złota np. jeśli ma się powyżej 6000G na 5 lvlu, 8000G na 6lvlu itp.
Pewnie i co jeszcze?
A co może na 160 lvl to ile w sakiewce mogę trzymać kasy? Z tych dwóch przykładów tak na szybkiego obliczyłem, że nie mógłbym mieć więcej jak 200kkG. TO absurd. Ja mam ponad 0,5 kkkG a znam graczy co mają około 1 kkkG na lvl niewiele wyższym ode mnie.
Widzę, że ktoś wychodzi z założenia, że jak ma kasę w realu to i tutaj ją sobie kupi. A może tak lepiej zająć się strategią czy mechaniką gry bo wciąż narzekacie, że ktoś lepszy, sprytniejszy Was atakuje.
Pieniądze to nie wszystko
Jestem przeciwny takim dziwnym i drastycznym zmianom.
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).