Powtórzę - przy wyborze profesji nie ma opcji "Obojniak".
Tak więc porównanie, że anty to takie cuś jak obojniak chyba nie tego, nie?
Profesje symbolizuje atak/atak mag(magowoj). Nie obrona/inta (anty).
Bycie hybrydą nie ma tu nic do rzeczy. Atak, a obrona (profesja/taktyka) to dwie różne rzeczy,
nie porównujcie ich...
Dodatkowo ja będąc anty nie wykorzystuję żadnego niedociągnięcia/błędu/bugu gry. Oni to robią.
Jak widać ludzie mają różne zdania na temat tego, co jest niedociągnięciem.
Shark napisał/a:
Jak taki 150 lvl ma się obronić przed magowojem?
Dobra, co do tego to trudno się sprzeczać ... Ale z drugiej strony staty 10/10 są tak zajebiste, że też trochę psują grę Sam się na to łapałem, że chciałbym mieć 10/10 i nie spadać na hita ... Ale nikt nam tego nie zapewni, Shark
powinno się na samym początku u solidusa wybierać profesje i przy każdym resecie móc ją zmieniać!! I co najważniejsze... Powinni dodać profesje hybryde i odpowiedznie eq dla nich!!
Być może w v3 znajdzie się jakieś sensowne ograniczenie w stosunku do broni blokujące możliwość założenia miecza przez osobę, która wybrała profesję magiczną
Ot takie przypisanie konkretnych broni konkretnej klasie.
A ci magowoje niech sobie będą magowojami i niech sobie dają pkt. w co im się podoba tylko niech nie pisze im w profilu, że są wojami/magami. Najprostsze i dobre rozwiązanie to zrobić tak, że jeśli ma się 1 pkt. więcej niż 10 do magii i siły to już jest się hybrydą ; >
To jest złe rozwiązanie, ponieważ wtedy każdy by sobie dał 1 pkt do przeciwnego współczynnika ataku, i same hybrydy by biegały, żeby nikt nie wiedział czym atakujesz
Wariat napisał/a:
Dodatkowo ja będąc anty nie wykorzystuję żadnego niedociągnięcia/błędu/bugu gry. Oni to robią.
Jak widać ludzie mają różne zdania na temat tego, co jest niedociągnięciem.
Ale przyznasz mi rację, że nie jest to w 100% prawidłowo rozwiązane, i troszkę oszukańcze. Sama idea wyświetlania w profilu nazwy profesji, ma na celu poinformowanie gracza ( czy Ciebie, czy innych) o rodzaju ataku jakim operuje przeciwnik. Dla mnie więc jest logiczne nazywanie tego niedociągnięciem.
Dobra, co do tego to trudno się sprzeczać ... Ale z drugiej strony staty 10/10 są tak zajebiste, że też trochę psują grę Sam się na to łapałem, że chciałbym mieć 10/10 i nie spadać na hita ... Ale nikt nam tego nie zapewni, Shark
Ja nie mówię o statach 10/10
Mam założmy 200/200, wychodzę na walkę z wojem, a tu ba-bach koleś we mnie gemem 6***** + jakaś laska. Nie ma szans z tego wstać.
NIestety tak jest i w tym MFO raczej tego nie zmienią.
Dlaczego ?? Przecież update w drodze, a nawet jeśli, to nie jest to dużo roboty.
Chociaż nie jestem programistą, ale wydaje mi się, że nie jest to jakaś skomplikowana modyfikacja, dodać do każdej broni ograniczenie tak jak lwl-owe, i powiązać je z profesją. Nie wiem może się mylę, to mnie poprawcie
ale dajemy trzeźwe propozycje do v3 także jeżeli jest jeszcze jakiś pomysł do ulepszenia tego wątku, piszcie dalej
Ludzie, update będzie min. za pół roku, o v3 już nie chcę wspominać, ale to będzie min. rok.
Z takiego założenia jakiego wy wychodzicie, powinno się usunąć dział Propozycje,
bo i tak wszystko pójdzie do v3. A tak się składa, że kiedy Ash dał propozycję
co do Rankingu Pvp, to weszło bodajże po 2 tygodniach (a to była raczej duża zmiana ).
Więc co to za problem usprawnić system co do wyświetlania profesji?
Update jakiś mały był, nic się w tej kwestii nie zmieniło. Mamy przez to rozumieć, że nie zostanie to zmienione ?? Proszę o jasną i klarowną odpowiedź .