Jak widać miał tutaj miejsce megatransfer, jednak z uwagi na jego zgłoszenie najprawdopodobniej juz po zakończeniu transakcji, nie mozna było ukarac gracza w inny sposób jak tylko banem. Kara słuszna jednak ten precedens moze być zastosowany w innych mniej jasnych sytuacjach, kiedy gracz uczciwie sprzeda jakis przedmiot za cene sporo przewyższajacą ceny rynkowe, osobiście na poprzednim koncie miałem 2 takie transakcje trójkatna tarczę za 210.000 która została anulowana i krótki miecz za ponad 450.000, na tym mi się jeszcze takie przebicie nie zdarzyło choć handluje bardzo duzo, ale zawsze może się zdarzyć. Kiedy widze że moja aukcja osiaga zbyt wysoką cene sam staram się pisac do GM'ów i wyjaśniać ale nie zawsze jest to mozliwe.
Trudno mi w takich sytuacjach wynaleźć jakieś rozsadne i sprawiedliwe rozwiazanie poza rzecz jasna zdaniem sie na rozsądek GM'ów i mozliwośc korzystania ze składania wyjasnień, ale moze wam coś przyjdzie do głowy.
Tylko zaznaczam, że chodzi mi o sytuacje dwuznaczne a nie tak oczywiste jak ta zalinkowana gdzie doszło do sprzedaży pierscienia o wartosci 2.700 za sumę 270.000.000 gościowi który po transakcji usunął konto.