Nie znalazłem na ten temat nic w Wewnętrznym Regulaminie działu Propozycje, więc piszę.
Otóz często się zdarza, że ktoś chce przetestować sobie nowe statystki, lub po prostu z kimś zawalczyć, bez żadnego ryzyka ataku ze strony innego gracza na mapie. Dzięki temu właśnie są pojedynki. Ale.. są one tylko 4 razy na dobę:
o 8.00
o 12.00
o 16.00
o 20.00.
Moim zdaniem można by liczbę pojedynków zwiększyć dwukrotnie.
Czy odbywałyby się o 8,10,12,14,16,18,20,22.
Zaraz padną słowa: "Nie potrzeba więcej."
Hm. Na pewno znacząco podniosłoby to liczbę rozegranych pojedynków, w porównaniu do teraźniejszej ilości takich walk. Dzięki temu będzie można umówić się na pojedynek np. o nic, i nie czekać te 2,3 godziny, tylko- logicznie - mniej.
Pomysł zły nie jest, ze względu na małą popularność rozgrywanych pojedynków. To na pewno zwiększyłoby ich liczbę. To samo z Pojedynkami TvsT.
Jeśli chodzi o teamy, to praktycznie w ogóle nie ma takowych pojedynków. A jeśli nawet ktoś zaczyna się umawiać - np. jest godzina 17. Umówiłem się na pojedynek o godzinie 20. Team przeciwny się zgodził. I wpada mi w oko kolejna drużyna, z którą także mógłbym zawalczyć. Pech trzeba czekać do jutra. Lepiej jakby można było rozegrać 1 pojedynek o 18, drugi o 20.
Co do ogółu propozycji - nie jest to jakaś znacząca propoyzcja wielkiej wagi. Ale na pewno pozytywna. Możnaby ją rozpatrzyć na liście TODO. Pozdrawiam.
I co z tego? Jak już piszesz to troszke sensu dodaj w swoją wypowiedź... Takimi nic nie robisz
Pomysł dobry. Jestem w 200% za. TvT - nigdy nie walczyłem w poj. ale nie przeszkadza mi Co do pojedynków, często znajduje kogoś w moim przedziale, który walczy tylko w poj. zamiast czekać paru godzin od np. 9-12 to pojedynek na 10 bym dał. I 3x szybciej dostałbym pkt za wygraną
To ja już bym bardziej optował za tym by było można wybrać pojedynki z "Tylko 30 tur" lub "Bez ograniczenia tur".
Ja w swoim przedziale gdy mam walczyć z magami (ale jako wojownik) tylko remisuję bo jest zbyt mało tur. Wygrywałbym gdybym miał możliwość walczyć tak jak jest podczas turniejów - bez ograniczenia tur. Uważam, że z magami (w moim przypadku) wchodzi tylko rachuba albo do upadłego albo w ogóle nie walczyć bo przy 30 turach nie mam szans na nic więcej przy jego możliwościach leczenia.
Ze strony magów, posiadających inteligencji tylko 10pkt, już nie będzie tak łatwo bo kiedyś skończą się eliksiry i miks reg lv5 a co wtedy?
Wiem, że to juz było ale chyba jakoś słabo było nagłośnione a uważam, że jest to dobra zmiana.
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
I co z tego? Jak już piszesz to troszke sensu dodaj w swoją wypowiedź... Takimi nic nie robisz
Ty to masz dopiero problemy z rozumowaniem .. Chyba każdy oprócz ciebie, wie, że chodziło mi o to, że skoro ktoś to proponował kilka razy i nie przeszło to teraz pomysł nie ma zbyt wielkiej szansy na wprowadzenie go.
Ty to masz dopiero problemy z rozumowaniem .. Chyba każdy oprócz ciebie, wie, że chodziło mi o to, że skoro ktoś to proponował kilka razy i nie przeszło to teraz pomysł nie ma zbyt wielkiej szansy na wprowadzenie go.
Pozer z ciebie I powiedz teraz, co wniosłeś do tematu tym postem? Jakiś mod niech mu da ostra za pisanie po za tematem
Walkmen napisał/a:
To ja już bym bardziej optował za tym by było można wybrać pojedynki z "Tylko 30 tur" lub "Bez ograniczenia tur".
Kiedyś takie coś proponowałem, to zostałem olany i wyśmiany, może twoje zdanie będzie stanowić więcej
Jak coś to jestem w 100% za
Ostatnio zmieniony przez Aquagen 30-10-2009, 12:14, w całości zmieniany 3 razy
Tu nie chodzi o moje zdanie a o zdanie każdego z Was. Nie wystarczy podać "jestem za" ale może troszeczkę temat rozwinąć, podać kolejne przykłady (najlepiej z własnego doświadczenia) czy rozwiązania. Każda kreatywna myśl będzie mile widziana.
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
Aquagen napisał/a:
może twoje zdanie będzie stanowić więcej
Tu nie chodzi o moje zdanie a o zdanie każdego z Was.
Chyba źle mnie zrozumiałeś, jest siła w grupie, ty sie liczysz na forum, ja nie. :]
Dałem kiedyś propozycje "ustalania ilości tur pojedynku", zostałem zwyczajnie wyśmiany. Ludzie idą za przywódcą, przywódca ma władze, za GM`em wszędzie pójdą byle sie podlizać. Ale nie odbiegajmy już od tematu, tylko wróćmy do niego.
Jeszcze proponuje zrobić możliwość pojedynku co 30min, wybór ilości tur ew. na śmierć i życie, do ostatniej kropli krwi
Kiedyś takie coś proponowałem, to zostałem olany i wyśmiany, może twoje zdanie będzie stanowić więcej
Haa, jakim prawem on jego zdanie może stanowić "coś więcej". On to jest jakiś wyjątkowy? Prócz tego, że ma fioletowy kolorek i napis GM, to niczym się nie różni od nas... Może od Ciebie.
Jestem przeciw
Walkmen napisał/a:
Uważam, że z magami (w moim przypadku) wchodzi tylko rachuba albo do upadłego albo w ogóle nie walczyć bo przy 30 turach nie mam szans na nic więcej przy jego możliwościach leczenia.
Twój problem, magowie też musze jakoś sobie radzić... Co ileś tam tur tracą jedną by odnowić manę...:) Wiec wiesz... Akurat takie gdybanie nic nie pomoże.
Co do tego:
Woj Mroku napisał/a:
Po to są pojedynki o takich a nie innych godzinach, żeby gracze mogli się przygotować odpowiednio, a jeżeli będziesz miał co 2h to raczej będzie Ci trudno... I tutaj jestem też na NIE
_________________ Pewnego dnia spotka cie coś przez co bedziesz cierpieć do końca życia.
Uważam, że z magami (w moim przypadku) wchodzi tylko rachuba albo do upadłego albo w ogóle nie walczyć bo przy 30 turach nie mam szans na nic więcej przy jego możliwościach leczenia.
Twój problem, magowie też musze jakoś sobie radzić... Co ileś tam tur tracą jedną by odnowić manę...:) Wiec wiesz... Akurat takie gdybanie nic nie pomoże.
Nie chcesz nie walcz pojów bez nieograniczonych tur.
michol11 napisał/a:
Co do tego:
Woj Mroku napisał/a:
Po to są pojedynki o takich a nie innych godzinach, żeby gracze mogli się przygotować odpowiednio, a jeżeli będziesz miał co 2h to raczej będzie Ci trudno... I tutaj jestem też na NIE
Ojejku, chcesz to walcz w godzinach 8, 12, 16, 20. Ja tu nie widze problemu dla którego coś ci się w tym nie podoba, czy to ci będzie przeszkadzało skoro będziesz rozgrywał pojedynki na starych zasadach? ...
Ojejku, chcesz to walcz w godzinach 8, 12, 16, 20. Ja tu nie widze problemu dla którego coś ci się w tym nie podoba, czy to ci będzie przeszkadzało skoro będziesz rozgrywał pojedynki na starych zasadach? ...
Jest jeszcze jedno... Zwiększona liczba godzin możliwych pojedynków, zwiększy też przekręty.
I jak możesz to się tak nie bulwersuj tym ze jestem na NIE. Bo to jest moje zdanie, a ja tylko wytłumaczyłem dlaczego tak uważam.
_________________ Pewnego dnia spotka cie coś przez co bedziesz cierpieć do końca życia.
Pozer z ciebie I powiedz teraz, co wniosłeś do tematu tym postem? Jakiś mod niech mu da ostra za pisanie po za tematem
1. Starałem się po prostu tobie "geniuszu" wytłumaczyć dokładnie rzecz którą uczeń podstawówki by załapał "od strzału".
2. Nie wiem ile masz lat i nie będę nic sugerował ale rozumujesz jak przedszkolak.
3. Jeżeli mój post kwalifikuje się na warna to twój tym bardziej
Mi się pomysł podoba ale nie ma dużej szansy na wprowadzenie go bo "przeciążenia", "adminom sie nie chce", "bo mfo3", no i w końcu było podawanych już kilka identycznych pomysłów które jakoś nie znalazły zastosowania ;>