napisze wam co mnie w tym tygodni mega wkurzyło w tej grze
1) pierwsza rzecz to wiezienie na 7 dni za to, ze przez przypadek kupiłem od jednego z graczy 6 szt. mikstury życia lev 3 za 50k (dodam, ze to była cena minimalna). za to dostałem kare od GM VaanDee. O tak, bo mu się nie spodobało. Na prośbę o anulowanie kary po wysłaniu mu 7 wiadomości (kto wymyślił limit 255 znaków ??!!) nie ma żadnej odpowiedzi - chociaż logował się co najmniej 4 razy (bo tyle dni minęło). jak dla mnie to jest chore i meganiesprawiedliwe
2) multialarm opierający się na IP jest totalnie bez sensu. da się naprawdę napisać algorytmy, które będą to w lepszy sposób wyłapywać - po pierwsze po zachowaniu, a nie po samym fakcie posiadania tego samego IP. przykład podam z dnia dzisiejszego - kumpel z pracy wciągnął mnie w ta grę. szukam jednej zbroi i w końcu ja znalazłem, chce zalicytował a tu dupa, jakiś multialarm. patrze i widzę, ze to on sprzedaje - no fajnie. od pon do piątku gramy w pracy ja przeważnie od 8 do 16, on od 9.30 do 17.30, po za tym gram w domu, a on tez (tak mi się wydaje - nie mieszkamy razem :D:D:D).
podsumowując - gra jest fajna, podoba mi się, jest fajnie zbalansowana, daje duże możliwości, wiele sposobów gry, ale takie głupie niedociągnięcia i tak chamskie decyzje innych ludzi, którzy uważają się za nie omylnych powoduje, ze mam ochotę przestać grać, bo szkoda tracić czas, energie, dobrą atmosferę w domu (patrz żona ) bo ktoś coś źle napisał, bo mu się nie chciało (pkt 2), albo ludzie są nie kompetentni i chamscy (pkt 1). mam nadzieje, ze administracja i twórcy tej gry przeczytają ta wiadomość i wyciągną odpowiednie wnioski.
dodam, że sytuacja z pkt 1 ma miejsce na świecie nr 2, a sytuacja nr 2 w świecie nr 1
Może i decyzje GMów nie zawsze są do końca trafne i mogą się nam wydawać śmieszne, ale oni postępują wg. regulaminu gry, którego trzeba w 100% przestrzegać, a nie będziemy mieli zatarć z GMami
multialarm opierający się na IP jest totalnie bez sensu. da się naprawdę napisać algorytmy, które będą to w lepszy sposób wyłapywać - po pierwsze po zachowaniu, ...
czajmen napisał/a:
...szukam jednej zbroi i w końcu ja znalazłem, chce zalicytował a tu dupa, jakiś multialarm. patrze i widzę, ze to on sprzedaje - ...
I według mnie to jest dobre bo to jaki jest dziwny zbieg okoliczności kiedy w jednej pracy grają dwie osoby i nagle zaczynają od siebie kupować przedmioty, jakby nie było innych ofert. Według mnie to już jest nietypowe zachowanie.
Ps. W razie czego dodam Ciebie do moich ulubionych graczy i będę obserwował te "przerwy w pracy na grę".
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
Profesja: Wojownik
Nick: BROVTHER
Level: 69
Wysłany: 31-10-2009, 09:30
czajmen napisał/a:
1) pierwsza rzecz to wiezienie na 7 dni za to, ze przez przypadek kupiłem od jednego z graczy 6 szt. mikstury życia lev 3 za 50k (dodam, ze to była cena minimalna). za to dostałem kare od GM VaanDee. O tak, bo mu się nie spodobało. Na prośbę o anulowanie kary po wysłaniu mu 7 wiadomości (kto wymyślił limit 255 znaków ??!!) nie ma żadnej odpowiedzi - chociaż logował się co najmniej 4 razy (bo tyle dni minęło). jak dla mnie to jest chore i meganiesprawiedliwe
Jeżeli zalicytowałeś to mogłeś to zgłosić na forum. (ewentualnie jakiemuś GM) Wtedy kary by nie było !
_________________ Walka jest myśleniem, przewidywaniem ruchów przeciwnika. Walka bez myślenia jest jak broń bez amunicji. - by BROVTHER (Sorverture).
I według mnie to jest dobre bo to jaki jest dziwny zbieg okoliczności kiedy w jednej pracy grają dwie osoby i nagle zaczynają od siebie kupować przedmioty, jakby nie było innych ofert. Według mnie to już jest nietypowe zachowanie.
nie kupowalem od niego dotad rzeczy, bo nie sprzedawal nic co bylo mi potrzebne, teraz wystawil jedna rzecz i tak jak mowie zwrocilem uwage na przedmiot a nie kto wystawia. mozesz mnie opserwowac, jego zreszta tez. najlepiej proponuje weekendy kiedy nie ma nas w pracy
Jurassa napisał/a:
Jeżeli zalicytowałeś to mogłeś to zgłosić na forum. (ewentualnie jakiemuś GM) Wtedy kary by nie było !
moze by nie bylo, moze by byla. w liscie kar o celowym przekazywaniu nie ma mowy ile to jest. jest ze nie wolno i tyle. zreszt jest napiscane CELOWE i/lub WIELOKROTNE !!! ja zrobilem to pierwszy raz i nie celowo. no coz czlowiek uczy sie cale zycie, szkoda, ze GM olal odpowiedz do mnie i akurat to mnie najbardziej boli
Ps. W razie czego dodam Ciebie do moich ulubionych graczy i będę obserwował te "przerwy w pracy na grę".
Wiem co to za lista I to bardzo dobrze, chyba na samych jej szczytach sie znajduje
Co do tematu, nic nie wskórasz, kary nakładane przez GM są przemyślane w 95% (nie będę pokazywał palcem do kogo coś mam) i w 90% poprawnie nałożone
Co do "chamstwa", to ja to ujmę inaczej. Różnie są ludzie wychowani, jedni wredne ... (tu cenzure postawimy), inni normalni, jeszcze inny ma charakterek Dr. House`a.