Po przeczytaniu tych postów nadal nie widzę jasnej odpowiedzi, czyli możecie tak w kółko, bo z tego co piszecie, wychodzi, że każdy ma swoje zdanie i swój pogląd na dane słowo, a to nie w porządku, jeśli napiszę kurde na świecie 2 to walkmen mi nic nie zrobi, a na 3 świecie michul by mnie ukarał, heh, to już jest dla mnie śmieszne
niech to nawet będą oba te słowa,
to jednak uważam, że jak jeden GM nadaje za nie karę to powinni wszyscy, jeden albo żaden, równy wymiar kar na każdym świecie.
Cytat:
Wyjdź z założenia, że wszyscy za to ubijają.
Jeżeli miałbym wyjść z takiego założenia to nie poruszałbym tego tematu ;p
Kurde i cholera jest już praktycznie nie traktowane jako przekleństwo... Nikt sie za to nie obrazi...
Z tym się nie zgodzę. Jedno jest pewne - wypowiedź nie reprezentuje kultury słowa.
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
Jedni twierdzą, że przekleństwo, drudzy zaś nie. Jeżeli nie mamy pewności czy dostaniemy za dane słowo bana, to może go nie pisać - bo po co?? Akurat słowa kurde i cholera to dodatki np.
"Cholera, nie udało mi się"
czy nie można po prostu napisać
"Nie udało mi się"
"Cholera, nie udało mi się"
czy nie można po prostu napisać
"Nie udało mi się"
Dokładnie tak. Słowo "cholera" a nieraz i "k...a" .... traktujecie jako przecinki w wypowiedzi a wystarczy naprawdę wstawić ten przecinek i wszystko będzie czytelniejsze.
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
No tak trzeba zamknac bo temat ma już 3 strony , ale zadnych konkretow . Ja proponuje ,żeby GM pomyśleli nad tym we własnym gronie . Bo wten sposób każdy powie swój poglad o raz co myśli na te słowa.
Ja proponuje ,żeby GM pomyśleli nad tym we własnym gronie .
Przemyślą, przemyślą...
ale ja mam lepszy pomysł - niech gracze przemyślą sobie czasem to co chcą napisać na czacie - jakby nie było ogólnodostępnym....
Jeśli ktoś odczuwa nieodpartą potrzebę elektronicznego bluzgania - niech sobie otworzy notatnik czy inny program i tam niech pisze co chce... Dla siebie.
szanowny mnietuniema przeczytaj sobie od początku temat, a nie pleć teraz o bluzgach, które są oczywiste karalne, skoro mówimy o słowach, które nie są bluzgami
czyli kurde, cholera to dla ciebie bluzg ? nie obraź się ale ten temat stał się już "żenującą parodią"
pozdrawiam
Przeczytałem ten temat. I inne też
Stąd wiem że już kiedyś był temat o karaniu konkretnie za słowo "cholera" - i tam napisałem co o tym myślę - tematu nie znalazłem, ale może komuś się uda... Nie powtarzałem się bo już inni napisali co było do napisania.
A co do mojego ostatniego postu - prośba była do GMów więc napisałem co o tym sądzę. Więc to raczej twoje uniesienie jest z lekka nie na miejscu
Regulamin daje możliwość karania za każde przekleństwo. I to niech wam wystarczy.
Ja się nie uniosłem, ale stanowczo uważam, że kwestia tego teamtu powinna być jakoś rozwiązana, żeby nie było niedomówień i rozczarowań ze strony graczy, że nie wolno im np. napisać tego cholera
Ja prawie już na czacie nie piszę, więc siebie tu całkowicie nie mam na myśli.
Z resztą ten temat można tak ciągnąć wieki bo ciągle wracamy do punktu bez jasnej odpowiedzi.
Możesz myśleć inaczej, ja także myślę inaczej.
Taaaaak.
Tyle, ze kurde i cholera sa uwazane za wulgaryzmy, tyle, ze naszym kochanym spoleczenstwie sa uwazane za tak "slabe", ze nawet w miare kulturalni ludzie uzywaja tych slow.
Juz nasza piekna "kurwa" zaczyna sie przyjmowac, swietnym przykladem jest pilka nozna...
Ogolnie sa to wulgaryzmy, ale nieuwazane sa "mocne", moze dlatego, ze sa tak popularne (chociaz mimo popularnosci, kurwa jest chyba jednym z mocniejszym przeklenstw...).
Walkmen napisał/a:
wypowiedź nie reprezentuje kultury słowa.
Eh co cie obchodzi czytaj kultura to jego sprawa... Nie chcesz nie czytaj (sluchaj) takich słów... Nie wiem jak to zrobisz.
_________________ Pewnego dnia spotka cie coś przez co bedziesz cierpieć do końca życia.