Od tego waszego gadania coś mi się pomieszało .. Ostatnie życzenie i Miecz przeznaczenia to zbiór opowiadań .. należy go czytać przed czy po pięcioksiągu ? ;>
Ostatnio zmieniony przez cybershot 06-11-2009, 16:10, w całości zmieniany 1 raz
każdy czyta na swój sposób, osobiście uważam że też lepiej czytać przed zaczęciam pięcioksięgu, jakoś tak wyszło (brak książek) że przeczytałem po głównej części
najlepiej przed, dlatego, że zawarte są tam wątki kontynuowane w dalszych częściach
Aha, dzięki .. pytałem bo coś tam gadaliście, że zbiór opowiadań czyta się po pięcioksiągu. Ostatnio (nie dalej niż przedwczoraj) zacząłem sobie to z nudów czytać i bardzo mnie to wciągnęło mimo mojego wrodzonego uprzedzenia do książek ; p Denerwujące dla mnie jest tylko to, że w ostatnim życzeniu (w mieczyku zapewne też tak będzie ..) pomieszane są te opowiadania, tzn. najpierw jest "wiedźmin" potem "głos rozsądku", potem "ziarno prawdy" a potem znowu "głos rozsądku" (kontynuacja), "mniejsze zuo" i znowu głos rozsądku itd.
Level: 194
Wysłany: 06-11-2009, 16:42
W Mieczu Przeznaczenia opowiadania tworzą już jako-taką całość, nie są tak rozsypane, jak w Ostatnim Życzeniu. Dwa ostatnie można już w sumie potraktować jako część sagi.
Ciekawostka: opowiadanie Wiedźmin było dołączone do gry.
Cyber, w "Ostatnim życzeniu" wszystko jest tak poplątane,
bo on te historię wspomina lub komuś je opowiada
"Miecz przeznaczenia" będą tworzyć już tylko i wyłącznie te opowiadania,
chociaż w ostatnim rozdziale będzie troszkę pomieszane ;p