Wysłany: 14-11-2009, 17:01 Zmiana w przentacji. Pomoc z HTML.
Witam serdecznie.
Mam do zaproponowania co prawda bardzo prostą zmianę, może się wydać niepotrzebna, ale moim zdaniem początkującym (często młodszym osobom) by się przydała.
Chodzi o dodanie gdzieś przy edycji prezentacji jakieś hiperłącze, do małej podstronki pomocy w kodzie HTML, możliwym do użycia. Tak samo jak z emotkami - można w pomocy podejrzeć co wpisać, żeby dana emotka się pojawiła. To samo było by z pomocą HTML w prezentacji - była by np. (IMG src="xxxx)(/IMG) - krótki, zwięzły opis składni.
Po co taka zmiana?
Otóż obecna pomoc nie jest jakaś super przejrzysta, często zawiera same ogólniki. Niektórzy nawet do niej nie trafiają, bo niełatwo od razu zauważyć mały pytajniczek w rogu.
Wiele osób, które dopiero zaczynają rozgrywkę, a chciały by sobie wstawić coś na prezentację - nie wie, że korzysta się w tej sytuacji z HTML'a.
Dodatkowo, nie wszystkie składnie tego języka można wykorzystać w przentacji. Sam wiele razy próbowałem i dane 'polecenie' nie działało.
Cytat:
(używając prostych poleceń HTML)
Myślę, że przydało by się to sprecyzować. Ciężko się czasem domyślić, czy dana składnia jest prosta i czy można jej użyć.
Dodatkowo, można by było dorzucić zbiornik kolorów koło prezentacji.
Można korzystać z prostych angielskich nazw typu "green, blue", ale gdy chce się wpisywać kolory w systemie #RRGGBB, takie coś by się na pewno przydało
To wszystko co chciałem zaproponować. Proszę żebyście nie odrzucali już z góry tej zmiany.
Wprowadzić ją do gry było by bardzo prosto, bo i są to bardzo drobne zmiany, ale na pewno zwiększyły by wygodę edycji naszego profilu i pomogły wielu ludziom w opanowaniu podstaw HTML; stworzenia ciekawej prezentacji
Masz rację, początkującym bardzo by się to przydało, niektórzy zapewne nie wiedzą że jest coś takiego jak HTML i zastanawiają się jak dodać np. obrazek do prezentacji.(sam kiedyś tego nie wiedziałem ) A wystarczyłoby dodać gdzieś w pobliżu prezentacji link do tego poradnika.Jestem jak najbardziej za.
Tak jak napisał Levusek też miałem problem z robieniem prezentacji ale był/jest temat na fofum gdzie wszystkie podstawowe czynności są opisane jak się robi więc nie wiem w czym problem