Wysłany: 18-11-2009, 17:18 pytanie odnośnie kont- Kopia na innych światach
sprawa przedstawia sie następująco.
mam po jednym koncie na światach pierwszym i drugim. grając na świecie drugim koleś, którego nicku nie kojarzyłam zaczął mnie wyzywać. po moim pytaniu dlaczego to robi, odpowiedział że na św trzecim pisałam to i to. zdziwiłam się, zarejestrowałam na św 3, patrzę. rzeczywiście. nick oraz avatar mojego autorstwa. próbowałam pisac do gracza, aby skasował, na nic się to nie zdało. najprawdopodoniej dostałam ignora, bo teraz nie odpisuje. i tu nasuwa się moje pytanie. czy mam prawo zwrócic sie do gma z prośbą o zmiane nicka tej osoby, w krytycznym przypadku usunięcie jej konta?
/ prosilabym wypowiedzenie się GMa, ale jesli 'zwykly' gracz poda mi odpowiedz poparta jakimiś dowodami, nie bede mieć nic przeciwko.
Ostatnio zmieniony przez minek123 04-12-2009, 10:54, w całości zmieniany 4 razy
Problemu nie rozwiążesz, ale możesz delikatnie załagodzić efekty uboczne pisząc w prezentacji pod jakimi nickami grasz na innych światach... albo pod jakimi nie grasz właśnie
Swego czasu, pewien gracz spytał się mnie czy może sobie użyczyć mój nick i avatar na inny świat. Co ja miałem zrobić? Zgodziłem się ale poprosiłem go by "ukrywając się" pod tym nickiem "był kulturalny".
Co jakiś czas dzielił się swoimi sukcesami i porażkami z tego konta.
Niestety nie każdemu gracz się taki trafi. W Twojej sytuacji tylko współczuć a co do jakiejś reakcji ze strony GM ... to tylko znaleźć na niego trzeba paragraf
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
Dlatego najlepiej zarejestrować postacie o odpowiednim nicku na każdym z serwerów, wbić parę poziomów (żeby postać za szybko się nie skasowała) i mieć problem z głowy.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Level: 1
Wysłany: 19-11-2009, 01:35
Niby zareagować w sposób bezpośredni nie możemy, oczywiście oficjalnie.
Znam ten ból, szkoda że nie mam konta na s3, pech chciał
W takim razie proponuje zastosować się do wskazań który przytoczył mnietuniema.
[ Dodano: 19-11-2009, 01:43 ]
ADIHC1 napisał/a:
Walkmen napisał/a:
Niestety nie każdemu gracz się taki trafi.
Dlatego najlepiej zarejestrować postacie o odpowiednim nicku na każdym z serwerów, wbić parę poziomów (żeby postać za szybko się nie skasowała) i mieć problem z głowy.
Ale zaraz, nagadujesz do multi ... gdybym ja tak zrobił to teraz miałbym multi na s2, a tak jakiś pokurcz podszył się pode mnie (na szczęście miałem tą sposobność i go skróciłem)
Poza tym trudno jest wprowadzić w życie ten sposób ,,, przy większej ilości nazw postaci
niestety na ścieżkę zła nie sposób wkroczyć.
_________________ Tutaj powinienem napisać coś doniosłego ...
hmm ... ale nic mi nie przychodzi do głowy.
No nie wiem... Gdyby autorka tematu zarejestrowała postać o tym samym nicku na wszystkich Światach, to nie miałaby problemu, o którym dziś wspomina. Multikont też nie miała by, bo na każdym z serwerów miałaby po jednym koncie. Kiedy pojawiły się dodatkowe serwery, to sam zarejestrowałem się na wszystkich mimo, że grałem tylko na pierwszym.
Cortez napisał/a:
gdybym ja tak zrobił to teraz miałbym multi na s2
Hmmm.. Na W1 i W2 masz chyba ten sam nick, na W3 też - więc gdzie te multikonta? Chyba, że mowa o "ochronie" pozostałych nicków postaci, na jakich grasz na W3.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem