Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:40
Kupowanie aukcji za limit.
Autor Wiadomość
SaKe 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 27-11-2009, 16:33   Kupowanie aukcji za limit.

Moja propozycja jest taka, zeby przy kazdej aukcji bylo okienko do zaznaczenia "Kup wybrany(e) przedmiot(y) za limit".
A to dlatego, ze troche meczace jest licytowanie kazdej aukcji za max cene, jesli takich aukcji jest sporo. Nie mowcie, ze to ulatwi przekaz golda, bo i tak on istnieje, a osoby przekazujace golda sobie poradza...
A innym to troszke ulatwi gre (na targu).

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

BLade_immortal 
Użytkownik

Nick: BLade
Level: 186
Wysłany: 27-11-2009, 16:37   

Jak dla mnie to jest zbędne.
Myślę, że tak jak jest, jest dobrze ;)

SaKe 
Użytkownik

Wysłany: 27-11-2009, 16:44   

Moze, bo nie kupujesz za wielu rzeczy. Osoby, ktore duzo handluja i wpisuja w szukajke np eliksir lub chca kupic tylko gemy beda mogly sobie zaznczyc ta opcje i kupic wszystko co chca za jednym zamachem;)

pyry nie som strofe

BLade_immortal 
Użytkownik

Nick: BLade
Level: 186
Wysłany: 27-11-2009, 17:40   

oj nawet nie wiesz ile eq i mikstur kupowałem, nigdy mi to jakoś nie przeszkadzało, że muszę za każdym razem wpisywać tego czego szukam ;)

SaKe 
Użytkownik

Wysłany: 27-11-2009, 17:53   

Mi tez to bardzo nie przeszkadza, ale troche to meczy.
Warto takie cos dodac, nie jest niezbedne, ale moze sie przydac.
Przynajmniej w mf3, jesli nie teraz...

pyry nie som strofe

Misiopysio 
Użytkownik

Level: 33
Wysłany: 27-11-2009, 18:07   

Dla mnie sam pomysł z limitami i blokada transakcji ma sens tylko na itemy sklepowe dla graczy którzy mają do nich dostęp i ew. miksy ale tez nie wszystkie, poza tym na itemy niesklepowe i miksy np regeneracji albo eliksiry limit nie powinien blokowac transakcji a jedynie skutkować obcinaniem nadwyzki przy braku przesłanek wskazujacych na transfer.
Limity z blokami strasznie utrudniaja handel i powoduja dziwne sytuacje którym cieżko zapobiec, a przed ich wprowadzeniem ceny jakos nie były specjalnie wyższe, za to teraz licytacja maksa powoduje niedostępnośc aukcji dla innych graczy i to jest problem, bo wiele itemów jak np. nabite gemy były i sa sprzedawane na zamówienie po wcześniej ustalonej cenie, jak nie ma bloku zawsze ktoś moze przelicytować a jak jest to wystarczy zalicytować minutę po wystawieniu i już jest po aukcji.

pozdrawiam

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 29-11-2009, 13:15   

Może wejść, może nie wejść, mi to różnicy nie robi, zawsze się przyda.

Pieniu 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Pieniu Knight
Level: 300
Wysłany: 29-11-2009, 21:01   

Moim zdaniem to te limity eliksirow są wogole bez sensu....każdy sie sciga zeby byc pierwszy i przelicytowac eliksir sa max cene i moze byc spokojny ze to wygra-dla sprzedawców SUper bo wiedza ze zostanie sprzedany eliksir na 100% a dla kupców tez super bo wiedza ze dadza to 600tys i nie musza juz wchodzic ;] a dla tych ktorzy chca kupic pare elkow jest to poprostu niemożliwe ;[zasada brzmi: kto pierwszy ten lepszy...

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 30-11-2009, 12:27   

Super, a może teraz skomentujesz propozycję?

Pieniu 
Użytkownik

Wysłany: 30-11-2009, 15:00   

oczywiscie ;] bez sensu

azkero
Użytkownik

Nick: azkero
Level: 53
Wysłany: 30-11-2009, 15:25   

po tej zmianie jest pewien, że skończyłbym grać, bo nie miałbym zamiaru sprawdzać co godzinę czy kilka minut, czy ktoś mi kupił lv2 w lange aby po raz kolejny ją wystawić... podobnie w innych miastach...z resztą teraz i tak ograniczam się tylko do wystawiania aukcji bo nikt nie gra na moim lvl :)

AC MILAN :****

Coni
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 30-11-2009, 15:29   

azkero napisał/a:
z resztą teraz i tak ograniczam się tylko do wystawiania aukcji bo nikt nie gra na moim lvl :)

Ostatnio widziałem, że miałeś podwójny medal ;)
hehe

Pieniu 
Użytkownik

Wysłany: 30-11-2009, 15:33   

nie na temat piszesz^^ dla ciebie dobrze bo wiesz ze zawsze sprzedasz bo jest na 1 kontynencie paru graczych ktorzy juz nie walcza tylko handlują np szpon beliara,woj1910 czy cervantez...ale dla tych ktorzy chca kupic tylklo na jakąs daną okazje nie mają szans tego zrobic bo jak wpiszesz eliksir na targu nie wyskakuje nic odznaczysz to za max cene czy jakos tak i jest pełno ale juz nie do przebicia....

azkero
Użytkownik

Nick: azkero
Level: 53
Wysłany: 30-11-2009, 15:49   

Vist0 napisał/a:
azkero napisał/a:
z resztą teraz i tak ograniczam się tylko do wystawiania aukcji bo nikt nie gra na moim lvl :)

Ostatnio widziałem, że miałeś podwójny medal ;)
hehe

ta ^^ zdarza sie...czasem jak ktoś lepszy jest to chce walczyć.

Pieniu...rozumiem twoje rozczarowanie, ale tutaj trzeba by porozmawiać o ściągnięciu limitu ceny za ten 'unikat' , ale pomimo tego, że jest ten limit udało mi się kupić 8 eliksirów, tylko w tym problem, że musiałem pisać na pw i prosić ;)
trudno... hehe

no tak faktycznie...nie na temat :P
^^ nie przeczytałem dokładnie... :) ale jakby nie patrzeć to wielu przedmiotów tutaj nie ma zeby kupić za max.

AC MILAN :****

Pieniu 
Użytkownik

Wysłany: 30-11-2009, 16:09   

ten limit cen jest praktycznie nałozony tylko na te elki a ze ci sie 8elkow udalo ale proszac i piszac na pw no to gz ;] ale jakbys przyszedl 10min po tym jak oni wystawili juz bys ich nie mial^^ trzeba prosic błagac przekonywac i spamowac graczom na pw ze chcesz elki kupic bo inaczej nie da rady,trzeba patrzec nie tylko zysk jaki maja sprzedawcy z tego limitu cen ale takze ci ktorzy kupuja...kupia 10 elkow za 5mln na 1sw a na salamandri pojdzie za min 8 mln ;p proste

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi