Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:01
Apele do administracji. Liczba aktywnych graczy.
Autor Wiadomość
Dawor 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Dawor
Level: 140
Wysłany: 29-11-2009, 16:10   

Najlepszym rozwiazaniem jest jakas reklama. Jakies czestrze bonusy podczas gry. Bo gra sie robi nudna gdy caly czas kuje sie to samo. Pora jest dobra zblizaja sie swieta i administracja mogla by zrobic cos co by nas zaszokowala.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 29-11-2009, 16:19   

Sage napisał/a:
Chociaż usunięcie całego światu było by naprawdę dużym przedsięwzięciem, to na pewno wpłynęło by na zwiększenie ilości graczy na pozostałych serwerach.

Likwidowanie Światów nie wchodzi w grę.
Sage napisał/a:
Wprowadzenie nowych światów ogólnie nie było dobrym posunięciem administracji.

Z tego co pamiętam to była konieczność, nie widzimisię.

Przed wprowadzeniem dodatkowych Światów limit był ustalony na 1200 graczy online. W godzinach szczytu wielu graczy miało problem z zalogowaniem się do gry, że o problemach z wydajnością serwerów (gra była obsługiwana przez klaster trzech serwerów) i sypaniem przez nie błędami nie wspomnę. Trzy serwery, każdy obsługujący odrębny Świat, w sumie potrafiły obsłużyć więcej graczy.
Sage napisał/a:
Druga sprawa. Ciekawie by było, gdyby gra przeszła mały redesign jeśli chodzi o layout strony.

Nie sądzę, żeby obecna wersja gry przeszła jakiekolwiek znaczące zmiany - priorytetem jest MFO3.
Sosna napisał/a:
Mnie się wydaje, że lepszym rozwiązaniem będzie jakaś kampania reklamowa w internecie, żeby ściągnąć nowych graczy, może jakiś filmik promujący grę na YT (ale taki porządniejszy)

Ostatnia duża kampania reklamowa zakończyła się wiosną, a kolejna ruszy pewnie dopiero wtedy, kiedy v3 będzie gotowe.

Sosna 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: DarkSosna
Level: 200
Wysłany: 29-11-2009, 18:07   

To mam ostatnią propozycję, która nie powinna stanowić problemu, można po prostu rozesłać maile zachęcające do gry w mf do wszystkich zarejestrowanych graczy (jeśli nie w grze, to chociaż na forum). Ok, dojdzie ona również do tych, którzy grają, ale może natknie się na nią trochę graczy, którzy zapomnieli o mf a wciąż dobrze je wspominają :D

Lord Grindewald 
Użytkownik

Nick: Lightning
Level: 111
Wysłany: 29-11-2009, 19:04   

przychlast napisał/a:
wiesz nobie powiem ci jedno wypier dobra nie wiesz o co chodzi altorowi tego tematu jemu chodzi ze ludzie ktuzy stawali przed mistami to sie porozbiegali po swiatach gram w ta gre 1,5 roku nie wiem o niej duzo znamy tylko w jakiejs czesci fabule ale umiem czytac bocie

Ty się lepiej naucz podstaw ortografi, a nie zaśmiecaj forum swoimi bezsensownymi wypowiedziami.
Ja proponuję
- Ogólne polepszenie grafiki (w Arkadii)
- Zrobienie na święta mini update + Mikołaj :]
- Usunięcie filmiku ze strony głównej
- Jak najszybszy główny update (w styczniu, albo lutym)
Pomysł z reklamami też dobry.
Korzeni w głębi lód nie skuje,
Z popiołów strzelą znów ogniska,
I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król tułacz wróci na stolicę.

Sosna 
Użytkownik

Nick: DarkSosna
Level: 200
Wysłany: 29-11-2009, 19:47   

Jeśli dobrze zrozumiałem, to nasze propozycje, jeśli mają mieć jakiekolwiek przełożenie na rzeczywistość, nie mogą wymagać od administracji zbyt wiele pracy, tak więc polepszenie grafiki nie wchodzi w grę. Usunięcie filmiku nic tu nie zmieni, więc lepiej, żeby był, niż żeby go nie było. Mikołaj stał się już chyba nieodłączną częścią gry, tak więc zakładam, że i tym razem będzie, zaś co do update... sami dobrze wiemy jak z nimi jest, więc szybki update nie jest żadnym pomysłem, tylko stwierdzeniem faktu :smile:

Lord Grindewald 
Użytkownik

Nick: Lightning
Level: 111
Wysłany: 29-11-2009, 19:53   

Sosna napisał/a:
nie mogą wymagać od administracji zbyt wiele pracy, tak więc polepszenie grafiki nie wchodzi w grę.

Niestety bez pracy administracji będzie jak jest czyli kiepsko. Nie znajdzie się "złoty środek", który sprawi, że gra znów będzie tętniła życiem.
Sosna napisał/a:
Usunięcie filmiku nic tu nie zmieni, więc lepiej, żeby był, niż żeby go nie było.

no nie wiem, mnie ten filmik bardziej odstrasza niż zachęca
Korzeni w głębi lód nie skuje,
Z popiołów strzelą znów ogniska,
I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król tułacz wróci na stolicę.

Pieniu 
Użytkownik

Nick: Pieniu Knight
Level: 300
Wysłany: 29-11-2009, 21:17   

2 i 3 Swiata nie usuną bo będą mniej zarabiac a jak jest taki 3 swiat gdzie przelew kasy jest dostepna wiąże sie z tym ze wyślą sms ;] proste jak drut hight lvl sprzedaje to 5mln niskiemu lvl za smsa a wtedy zyska kto?-administracja,znudzilo sie ludziom granie na 1sw to zrobili 2sw zeby grac od nowa,wysyłali smsy i tyle a nie po to żeby rodzenstwo grało ta -.- moze frytki do tego....

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi