Wysłany: 21-12-2009, 17:47 Nowa kara dla " naciagaczy ?
witam
Ostatnio się spotkałem że ludzie z dobrym rankiem piszą na chacie : " Pomagam w statystykach pisać na numer GG xxxxx " Więc on pomaga za SMS tzn. że mam mu doładować punkty MF.Więc jak on podaje swoje dane do sms to można by takich banować za naciąganie .Jak można wiedzieć że to jest gracz xxx ? normalnie każdy gracz ma swoi nie powtarzalny numer i treść swoich punktów mfo.Dzięki temu by się banowało takich " naciągaczy ".Jak zgłosiłem do GM to on mi odpowiedział " Nic nie mogę zrobić w tym przypadku ".Trzeba coś robić coś z tymi naciągaczami
Jeśli ktoś Ci oferuje pomoc za SMS, a Ty mu go wyślesz, to też powinieneś zostać ukarany (zajrzyj do Wykazu kar). Także z "naciągaczami" nie trzeba nic robić tak długo, jak długo "naciągani" nie będą łamał Regulaminu.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Jokohama a ty myślisz, że tylko czat służy do komunikacji z innymi ?
Od czego jest PW ? to co widzisz na czacie to jest niewielka część tego co piszą między sobą gracze, co zrobisz, jeśli jeden gracz napisze tak do drugiego na PW ?
NIC, po prostu nic nie możesz zrobić, przecież [GM-owie] nie mogą sprawdzać każdego PW, wiesz ile dziennie wiadomości gracze piszą do siebie ?
Pomysł uważam za niegłupi, ale nierealny
Jak nie wysyłam SMS za pomoc w statystykach
Adihc1 nie sadzisz żeby takich ludzi trzeba banować co chcą żebyśmy im wysłali SMS .Trochę wysiłku to by topki aktualnej zostało z 5 tych starych
Np.
Ma prawie 30 k ranku i pomaga w statystykach ale ... za SMS
Np.
Obrazek
Ma prawie 30 k ranku i pomaga w statystykach ale ... za SMS
A w jaki sposób udowodnisz mu, że chciał za sms? Pw nie jest dowodem a z chatu niewiele wynika.
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
Od tego masz przycisk Ignoruj w Wiadomościach, żeby z niego korzystać.
Osoby spamujące na czacie są karane, ale to co przedstawiasz w przykładzie o niczym nie świadczy. Uważasz, że GM każdego takiego gracza powinien karać? Nie jest jednoznacznie napisane, na co ten gracz liczy w zamian za pomoc.
jokohoma napisał/a:
Wystarczy napisać na GG i się wszystkiego dowie
Tylko po co? Po raz kolejny przypominam, że gracz który wyśle SMS innemu graczowi (a nie tylko ten, który naciąga na płatności) również łamie Regulamin.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Jokohama .... A nie biezesz pod uwage ze to jest twoja decyzja ze wysylasz SMS'a chcesz byc dobry ( czyt. brac ststy od rankerow) Wysylaj SMS'a badz sam wymyslaj staty. To jest tylko i wyłącznie twoj wybor
Wysłany: 21-12-2009, 21:53 Re: Nowa kara dla " naciagaczy ?
jokohoma napisał/a:
\" Pomagam w statystykach pisać na numer GG xxxxx " \
Więc tak. Nie zawsze to jest za sms, moze dobrowolnie? Poprostu na gg jest łatwiej się komunikować niż poprzez PM w grze.. Nie wiem po co ta propozycja i według mnie jest ona troszke bezsensowna
Pomoc za nic? Wątpię...
"Pisz na gg"- to po postu furtka dla naciągaczy.
Jednak nie można ich karać ze względu na brak dowodów.
Tak wiec należny unikać takich kontaktów, nic innego nie da się zrobić.