Powyższe dane są trochę niepokojące. Nie licząc hybryd na jednego maga przypada dwóch wojów! Obecnie sytuacja w grze sprzyja taktyce na antywoja. Co mogło być i nadal jest przyczyną dość niskiej popularności maga? Dawno nie walczyłem więc nie wiem jak ma się teraz sytuacja z walkami między tymi profesjami... Być może graczy odstraszają wydatki na mikstury many czy ograniczona liczba ataków w walce, zwłaszcza turniejowej. A co Wy sądzicie na ten temat?
xyzzy
z tego wynika, że magiem jest grać bezpieczniej.
Może i jest to spowodowane kosztami mikstur, ale na wyższych lvlach nie ma to zbyt wielkiego znaczenia, ja przynajmniej nie odczuwam
Profesja: Wojownik
Nick: wisla12h
Level: 283
Wysłany: 04-01-2010, 20:14
Według mnie ilość wojowników jest większa z tego powodu że mag na początkowych lvlach jest "trudny"
Lecz na 160 lv. +, mag potrafi wykończyć wojownika leczeniem... dobra inteligencja i wojownik ma poważne problemy...
O ile różnie to bywało z odpowiedzią na pytanie: lepszy woj czy mag? to raczej panowała zgoda co do tego, że magiem gra się trudniej ale za to ciekawiej...
Teraz jest sporo eq, ale kiedyś jeden itemek potrafił jednej profesji dać ogromną przewagę nad drugą... Mnie raczej intruguje skąd tyle hybryd - pewnie 1lvle...
oj ja też mag ^^ właśnie dołączyłem do grona 120lvli
ale koniec offtopu
mag na niższych poziomach jest zdecydowanie trudniejszy i droższy (przede wszystkim droższy) a to właśnie na niższych lvlach jest najwięcej graczy. a skoro darmowego resa nie ma - większość zostaje wojownikami
@UP
ale tych hiterów jest całkiem sporo
Ale np. w złocie w top10 mamy 4 magów i 6 wojowników, więc patrząc na ilość jednych i drugich zachowuje się równowaga (można mieć dużo kasy będąc magami)
Ja jestem i wojem i magiem przy odrobinie obeznania i doswiadczenai w grze mozna wymiatac obiema profesjami. Aktualnie na s1 jestem wojownikiem ale to dlatego ze gdy zrobei z siebie maga nie bede mial przeciwnikow ( teraz tez jest malo ) a na s2 magiem ( hybrydka ) 12k ranku nie jest zle co nie ?
Wojow jest tyle poniewaz ( tak sadze ) np w turku latwiej wygrywac wojem o ile umie sie ulozyc dobre statki mag nie ma szans po prostu duzo sie bedzie leczyl
A co do trudnosci gry magiem nie zgadzam sie poniewaz jedyny problem w magu jest to ze ma troszeczke barzdiej skomplikowana inteligencje ale woj tez nie ma prostej jesli chce sie juz miec taka pro
Powiem ze swojego doświadczenia (200lvl+),że w turniejach jest mniej więcej tyle samo magów jak i wojów. Pomyślcie ile jest wojów na niskich lvl (mniejsze niż pięć), którzy nabijają z dwa lvl i im się odechciewa. Tak samo jest z hybrydami!! Widać ile ludzi niepotrzebnie robi konta i je zostawia. Proponuję skasować te konta na 1 lvl, które praktycznie nie ruszyły się z domu matki (nie dotarły do eterni) i te, na które od dwóch tygodni nikt się nie zalogował. Jakby to serwer odciążyło!!
_________________ Nooby są wśród nas tylko ich nie dostrzegamy
Nie przesadzaj, każdy może sobie brać od czasu do czasu urlop, w wakacje nie miałbyś chwili spokoju, żeby od mf odpocząć.
To prawda, że powyższe dane nie są w 100% rzeczywiste, ale podałem liczbę osób z top100 z daną profesją i widać, że nie jest tak źle jak podają pierwsze statystyki ale to nadal jest przewaga wojów.
Swoją drogą tak było chyba od zawsze
Profesja: Wojownik
Level: 1
Wysłany: 04-01-2010, 22:14
Co sądzę na ten temat ? Odpal pierwsze lepsze mmo i zobacz sobie ilu będzie knajtów czy innych takich, a ile wszelakich magów, szamanów itp. To oczywiste że wojowników jest więcej bo z założenia są oni prostsi w prowadzeniu.