Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:34
Wybór płci.
Autor Wiadomość
Aquagen 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Aquagen
Level: 71
Świat: 6
Wysłany: 17-01-2010, 11:10   

No ludzie, to jest bez sensu... Grasz facetem, to liczy się ranq, grasz kobietą to liczy się płeć? Spoko rozumiem, kobieta ma dużą krągłą broń przyciągającą wzrok, ale nawet jeśli to facet pisze, to i tak dzieci jarają się tym ze w profilu jest zaznaczone "kobieta".

Sax napisał/a:
a tak na serio też to zauważyłem że jak jest gracz a w profilu ma odznaczone "KOBIETA" gracze są mili i się strasznie podlizują i w ogóle do rany przyłóż a sam znam takich graczy co specjalnie grają Kobietą a są facetami ;p

Szczera prawda.

Sax napisał/a:
ale myśle że propozycja jest naprawdę zbędna a z tym można grać :)

Grać się da, ale wystarczy że spytasz "daj fotę" ;P i połowa graczy którzy to przeczytali, jeździ po tobie od pedofilów itd. :P

Czy w innych grach jest taka możliwośc? Wątpię. Czasem się zdarza, ale jak gra jest niedopracowana. W mfo, są update`y raz na 4-7 miesięcy, co raczej potwierdza to że Admin ma swoje własne prywatne zapchane życie, ale jednak mu zależy chociaż na porządku w tej grze, chociażby tym że mamy aż tylu Game Masterów, chociaż w moim mniemaniu, jest ich nadal zbyt mało.

W sumie, to dużo roboty by Admin nie miał. Zbliża się update, przekopiować 1 plik z old MFO i już.

Fracksh 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Fracksh
Level: 111
Świat: 3
Wysłany: 18-01-2010, 19:23   

Pomysł z 1-ną płcią jest dobry, ale tutaj trochę trzeba poprawić ... gdy chcemy zmienić Nick postaci powinna też być opcja która pozwoli wybrać nową płeć lub pozostać przy aktualnie używanej ... (oczywiście ta opcja była by dołączona do opcji zmiany Nicku, bo wątpię aby ktoś wykupywał sobie tę usługę oddzielnie).

Poza tym mężczyźni mogli by biegać w "skinach" tylko mężczyzn a kobiety w kobiet ... tylko co by tutaj teraz zrobić ze zwierzątkami i tą fioletową kulką ...

Miałem napisać coś jeszcze, ale zapomniałem g:<

Aquagen 
Użytkownik

Wysłany: 18-01-2010, 19:47   

Fracksh napisał/a:
Pomysł z 1-ną płcią jest dobry, ale tutaj trochę trzeba poprawić ... gdy chcemy zmienić Nick postaci powinna też być opcja która pozwoli wybrać nową płeć lub pozostać przy aktualnie używanej ... (oczywiście ta opcja była by dołączona do opcji zmiany Nicku, bo wątpię aby ktoś wykupywał sobie tę usługę oddzielnie).

Skoro zmieniasz płeć, znaczy że konto zmienia właściciela lub jesteś transwestytą.

Wracając do tego co truje od 15 postów: Jednorazowy wybór płci!! I Ani raza więcej.

Skoro zmieniasz nick, to co ma płeć do tego? W rl. możesz iść do urzędu, i zmienić sobie imie/nazwisko, ale z płcią? Za droga operacja.^^

Fracksh 
Użytkownik

Nick: Fracksh
Level: 111
Wysłany: 18-01-2010, 20:59   

Po namyśle doszedłem do tego, że raczej masz rację ... No ale i tak trzeba by było zrobić z tymi skinami (jeśli można to tak nazwać) postaci tak jak napisałem ...

Edit : Chyba, że za dopłatą w MF/Game Goldzie (ogromną ilością) można by zmienić płeć :twisted:

SaKe 
Użytkownik

Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 18-01-2010, 22:11   

Trzeba dac mozliwosc jakiejs tam zmiany plci w przypadku pomylki.
Ale to raczej np na poczatku gry, zglaszajac do gma?

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

Aquagen 
Użytkownik

Wysłany: 18-01-2010, 22:17   

Cytat:

Gut malina :D

Teraz czekamy na wypowiedź Tomiego ;D

Kreate 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 19-01-2010, 08:14   

Też jestem za i się dołączam do tego pomysłu . Miałem ostatnio takiego delikwenta . Napisał do mnie na Pw , że potrzebuje golda i podał GG . Na początku uwieżyłem , ale po otrzymaniu wiadomości na GG ( Od tamtej takowej płeć="kobieta") Od razu przestałem jej wieżyć . Miał on konto dodatkowe 43+ level , wykonywałem dla niego avatar , ale się chłopak zapomniał i wpadł . Nie mineło 15 minut i zmienił płeć kolejny raz.

Po tygodniu znów powrócił do płci kobieta i znów zaczeli mu się podlizywać . I znalazl sobie jakieś zdjęcie na fotka.pl , bo widać było "lekko" zamazany napis.

Więc niech Admin kopiuje pliki z olda i niech daje do Nowego MFO ,bo to bedzie dobra zmiana //
//////////////////////////////

SaKe napisał/a:
Trzeba dac mozliwosc jakiejs tam zmiany plci w przypadku pomylki.

Zgadzam się i popieram pomysł "ewentualnej" i przumusowej zmiany płci w postaci "niechcianej" pomyłki.

Night Crawler 
Użytkownik

Wysłany: 19-01-2010, 12:29   

Kreate napisał/a:
Miałem ostatnio takiego delikwenta . Napisał do mnie na Pw , że potrzebuje golda i podał GG . Na początku uwieżyłem , ale po otrzymaniu wiadomości na GG ( Od tamtej takowej płeć="kobieta") Od razu przestałem jej wieżyć

Zaraz, zaraz. Czym się różni baba od faceta że babie pomagamy a facetowi nie? Ja pomagam temu, komu chcę lub temu, który poprosi. Każdy przypadek traktuję indywidualnie i nie ma dla mnie znaczenia płeć.
W tym właśnie tkwi problem:
Gracze pomagają tylko kobietom, wiec faceci, chcąc uzyskać pomoc - zmieniają płeć.. Nie było by problemu, gdyby gracze pomagali nie patrząc na płeć.
W tej chwili doszedłem do wniosku, że to nie admin jest winny z powodu umożliwienia graczom zmiany płci w czasie gry, tylko sami gracze, którzy doprowadzili do sytuacji, w której po prostu opłaca się być babą..
Najprawdopodobniej jest to spowodowane średnim wiekiem graczy i wariacjami hormonalnymi.. ale to rozmowa na inną okazję.

Oczywiście nie zmienia to faktu, ze możliwość zmiany płci jest niedorzecznością i nadal jestem na TAK.. Jednakże nie podoba mi się zrzucanie winy na 'naszego świętobliwego admina (amen)' bo tym razem, winni są sami gracze.

Cytat:
oko za oko, ząb za ząb, to czemu nie dupa za pieniądze?

:rolf:
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.

ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>

Kreate 
Użytkownik

Wysłany: 21-01-2010, 07:38   

Ale , ale ;] Ja nie pomagam tylko kobietom. U mnie płeć co do takowej pomocy nie gra roli. Rozdałem spore ilości golda by wspomóc zaczęcie gry. I w większości to byli faceci. Bo dziewczyna udawana czy nie woli się zgłosić do wysokiego levla , bo sądzi , że dostanie więcej ;] /

XVII07 
Użytkownik

Level: 210
Wysłany: 21-01-2010, 10:51   

Kreate napisał/a:
. Bo dziewczyna udawana czy nie woli się zgłosić do wysokiego levla , bo sądzi , że dostanie więcej ;] /

Ojj to prawda często się zdzarzają tacy "transwestyci" jak nie na gg to na pw ci spamią zostan moim sponsorem... -,- :evil: przydatne by było ten wybór płci :-)

Dyzgrafia... jest męcząca...

Aquagen 
Użytkownik

Wysłany: 21-01-2010, 15:41   

Myślałem że usunąłem to pw, ale jednak je mam.

(kliknij aby powiększyć)

cybershot 
Użytkownik

Level: 666
Wysłany: 22-01-2010, 17:31   

Night Crawler napisał/a:
Zaraz, zaraz. Czym się różni baba od faceta że babie pomagamy a facetowi nie?

Może na coś liczą? :lol:

Co do pomysłu, to jest dobry i jestem jak najbardziej za wprowadzeniem go ale nie jest to jakoś bardzo potrzebne. Nie jest chyba problemem ignorować takie bzdurne wiadomości?

Aquagen 
Użytkownik

Wysłany: 22-01-2010, 19:31   

cybershot napisał/a:
Co do pomysłu, to jest dobry i jestem jak najbardziej za wprowadzeniem go ale nie jest to jakoś bardzo potrzebne. Nie jest chyba problemem ignorować takie bzdurne wiadomości?

Ignorować można, ale nie każdy to robi. Większość graczy tego nie robi, a wręcz przeciwnie pomaga "bidnej kobitce".

@cybershot
czemu cię nie bylo tyle czasu? ;x

Edzio 
Użytkownik

Level: 170
Wysłany: 22-01-2010, 22:05   

Po co usuwać taką opcje niech dzieci liżą du** a raczej ci*** graczką ;) Lub Panom ^^

cybershot 
Użytkownik

Level: 666
Wysłany: 22-01-2010, 22:41   

Aquagen napisał/a:
Ignorować można, ale nie każdy to robi. Większość graczy tego nie robi, a wręcz przeciwnie pomaga "bidnej kobitce".

Ale co komu do tego, że naiwniacy dają się robić w jajo? ^^

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi