Witam ponownie.Mam taki pomysł, aby wprowadzić do MFO3, bo do dwójki już chyba nie ma sensu dodać achievementy, czyli osiągnicia.Mogły by byc one w formie medali,każdy miałby swój unikalny opis, mogły by byc dodane jako nowa zakładka, dałoby się też dodać je do prezentacji.oMżna by je było zdobyć za najróżniejsze osiągnięcia.Tych medali w MFO2 byłoby strasznie mało, ale jeśli trójka będzie bardziej rozbudowana to może...
Przykładowy medal:
Zabijaka Sztuka zabijania ludzi nie ma przed tobą tajemnic.W czasie swojej kariery poznałeś masę sposobów, aby pokonać i uśmiercić swego przeciwnika.Każdy, nim stanie do walki z tobą powinien się dwa razy zastanowić.
(osiągnięcie otrzymane po zabiciu np.3000 graczy)
Dobry pomysł^^ Rzadko miewam medale, bo mało kiedy znajdę kogoś z kim moge walczyć (po 15 min. pościgu upoluje jakieś 50-100 pkt). Więc medalików nie posiadam ;( A tak to miałbym chociaż takie.
Anakin S. napisał/a:
Zabijaka
Sztuka zabijania ludzi nie ma przed tobą tajemnic.W czasie swojej kariery poznałeś masę sposobów, aby pokonać i uśmiercić swego przeciwnika.Każdy, nim stanie do walki z tobą powinien się dwa razy zastanowić.
(osiągnięcie otrzymane po zabiciu np.3000 graczy)
Nie po 3000 ;> Styknie po 1000 ;> I tak mało kto do tej bariery dochodzi
Pomysł świetny, tylko trzeba by znaleźć kogoś, kto by się podjął wymyślenia nazw i progów, od których się zdobywa te odznaczenia. Dużo roboty, ale wniosłoby to dużo życia grze
Nie mowie, ze musza.
Ale jesli by nie bylo-to byloby to tylko cos w stylu medali-do chwalenia sie.
Masz bonusy=wieksza motywacja do zdobycia tych achievementow=wiecej walk (moze?)?
300?!O tak dużej liczbie nie myślałem, chociaż zależy to od rozbudowania 3 wersji.Bo jeśli MFO3 będzie tak złożona jak dwójka to nawet 100 mogłoby być za dużo.Bo w tej wersji gracz nie ma zbyt wiele do roboty oprócz bicia się, bicia się, chodzenia, i oczywiście bicia się. Ale jeśli w MFO3 zostałyby wprowadzone np. łowienie ryb, pieczenie chleba, wydobywanie minerałów, no to by już okazji do zdobycia achivków nie brakowało
Cytat:
Tylko w przypadku, gdyby np zabicie 1000 graczy dawalo jakis bonus.
Czy ja wiem...mogłyby to być jakieś drobne korzyści jak np. nowe stroje, ale według mnie nie powinno to mieć znaczącego wpływu na rozgrywkę.Byłoby tak po prostu dla szpanu
Anakin S.: MFO v3. to będzie nowa gra, ale bez przesady
W sumie to mało kto wie co będzie w nowej wersji, ale łowienie ryb, czy pieczenie chleba to trochę zbyt abstrakcyjne jak na charakter tej gry
Za pieczenie chleba dostajesz chleb i 2% expa potrzebnego do wyższego lvl.
Za upieczenie 100 chlebów dostajesz medal.
Za łowienie dostajesz rybe i 1% expa.
Za złowienie 200 ryb dostajesz medal i jakiś item.
chcesz zostac piekarze lub rybakiem ? zacznij w takim razie juz dzis i nie angazuj sie w sprawy mfo co ma pieczenie chleba do glownego celu gry "walki" przeciez piekarz raczej nie bedzie z by dobry w pvp no nie? no chyba ze to miala by byc alternatywa dla ludzi nie umiejacych stat rozdawac na zaistnienie ;d
Swoją drogą miło, że temat został odświeżony, moim zdaniem świetny pomysł, gdyby Admin wyraził chęć wdrożenia tego do gry, myślę, że znaleźliby się chętni do wymyślania achievementów ;>