Dlaczego PvsP powinno zostać włączone?
- bo nie ma z kim walczyć?
- może i jest z kim walczyć, ale nikomu nie chce iść się do odpowiedniej lokacji?
- bo łatwo zdobyty ranking to też ranking?
Dlaczego PvsP powinno zostać wyłączone?
- bo łatwo zdobyty ranking ssie przez co ranking sam w sobie staje się niemiarodajny?
- bo w odróżnieniu od gry na niskim poziomie, stratę doświadczenia odrabia się dniami, przez co na walkę decydują się tylko doświadczeni i przygotowani (komplet ekwipunku, zapas odpowiednich mikstur) do tego gracze?
(pominąłem coś istotnego w którejś z grup?)
Kompromis?
- włączenie PvsP na głównej mapie Salamandrii (nie trzeba biec na umówioną walkę nie-wiadomo-gdzie), reszta lokacji bez zmian?
- PvsP pozostaje wyłączone na całej Salamandrii, a w miastach pojawiają się "areny PvsP", w których można będzie walczyć (coś, jak stanie pod miastem)?
- jakieś inne REALNE pomysły?
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Kompromis?
- włączenie PvsP na głównej mapie Salamandrii (nie trzeba biec na umówioną walkę nie-wiadomo-gdzie), reszta lokacji bez zmian?
- PvsP pozostaje wyłączone na całej Salamandrii, a w miastach pojawiają się "areny PvsP", w których można będzie walczyć (coś, jak stanie pod miastem)?
- jakieś inne REALNE pomysły?
Najlepszy kompromis to był przed tą zmianą, przez którą powstał ten temat
Dlaczego PvsP powinno zostać wyłączone?
- bo łatwo zdobyty ranking ssie przez co ranking sam w sobie staje się niemiarodajny?
- bo w odróżnieniu od gry na niskim poziomie, stratę doświadczenia odrabia się dniami, przez co na walkę decydują się tylko doświadczeni i przygotowani (komplet ekwipunku, zapas odpowiednich mikstur) do tego gracze?
Jakimi dniami?? Na 198 lvl traci się tylko 1,6kk expa - na mokradłach to jest ok. 320 ruchów.
PvP na Salamandrii włączyć, a w niektórych lokacjach wyłączyć.
_________________ Nooby są wśród nas tylko ich nie dostrzegamy
Jakimi dniami?? Na 198 lvl traci się tylko 1,6kk expa
Exp to nie wszystko. A ranking? W ostatnich dwóch walkach w sumie straciłem 3k pkt rank. Stracone pkt "zarabiałem" z jakieś 3 miesiące poszukując graczy na mapach i do pojedynku. Teraz mam jeszcze jakieś szanse kogoś upolować (a sam będąc w miarę bezpieczny) ale po zmianach - no way. Nie zobaczycie mnie na mapie przed 22:00 a po 08:00. Ryzyko będzie zbyt duże.
Zapewniam Was, że gdy spadnie ochrona na Salamandrii to nikt nie będzie już wychodził przed miasto. Będą stały tylko całe drużyny czekając na jakiegoś naiwniaka ale po kilku stratach i on zrezygnuje z wychodzenia przed miasto.
Och, może za chwile powiecie, że wyolbrzymiam ale tak będzie. Jedynymi osobami co będą chodzić to ci co mają poniżej 200 pkt rank. ale po kilku porażkach i ich konto się uszczupli.
Chcecie łatwych pktów rank? Szybko je zdobędziecie ale jeszcze szybciej je stracicie. Kilka minut chwały
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
tak jak napisal walkmen nawet jak wylacza ochrone to i tak za czesto nie bedziecie walczyc bo niedosc ze jest malo osob pow 200 to juz tym bardziej nie beda sie narazac wiec wychdozic beda w takich porach gdy nikogo nie bedzie wiec po co ten stres dla jednych i drugich?;]
Wiem o tym dlatego cały czas przebywam na Starym Kontynencie ale przeszukuję graczy w Ballis i gdy widzę, ze zostali na mapie gdzie mogę ich upolować, pakuje mojego gracza na statek i sruu na gracza. Ponoszę koszty z pływaniem ale to jest jedyny sposób by kogoś upolować.
Tak troszeczkę poza tematem to powiem, że na moje "cudowne" uzbrojenie handlowałem ponad rok ale ostatnie zmiany związane z dodatkowymi eventami tak mi popsuły tą moją przewagę nad innymi graczami, że szkoda gadać. Każdy teraz mógł otrzymać same unikaty tak po prostu. Sam mam dwa pierścienie jednorożca i dwie zbroje mocy a to tylko dla tego, że ceny wszystkiego, dosłownie wszystkiego, drastycznie poszły w dół. Pierścień jednorożca i szlachecką zbroję kupiłem w sumie za troszkę ponad 600 kkG a teraz to samo można dostać za 100-150kkG (razem)!!!
Nie wiem co jeszcze chcecie, tak wy wciąż niezadowoleni i "rozleniwieni" gracze. Wciąż Wam mało, źle i niedobrze. Przestańcie narzekać a wymyślcie coś naprawdę rozsądnego co zmotywuje i Was i innych do wytężonej pracy. Podawanie wszystkiego (teraz graczy wychodzących" przed miasto bezpośrednio w Waszą zasadzkę) jest nieedukacyjne.
Przepraszam za powyższe moje dywagacje ale nie mogę Was zrozumieć. Nie chciałem się w tym wątku wypowiadać a tylko obserwować z drugiego rzędu ale nie wytrzymałem. Po prostu eksplodowałem ...
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
Wysłany: 26-01-2010, 10:12 Re: Ochrona na Salamandrii
Woj Mroku napisał/a:
Nasuwa mi się pytanie: Po co ochrona na Świecie Salamandria??!! Wielu graczy po prostu zaczyna nudzić się ta gra, mimo tego że upka nie przeszli. Gra polega m.in. na tym, aby walczyć z innymi graczami. Więc dlaczego nie można tego robić na Salamandrii, umawiać się w Jaskinii lub Przełęczy?Poza tym ruchy w tą i z powrotem to też strata (mała ale jednak jest) W Folhord też jest dużo graczy i ochrony tam nie ma. Moim zdaniem to po prostu nie potrzebne. Wielu graczy pisze: "To dobrze, bo nie lubię walk i można spokojnie poexpić". Tak, to prawda, ale więcej graczy woli walczyć! To przecież najłatwiesze zdobycie doświadczenia. Proszę admina Jacka i/lub Tomi'ego o to, aby znów można było walczyć na świecie Salamandria.
Gra polega w 1 kolejności na tym, by uwolnić brata i wygrać grę, a dalszą rozrywką jest PvP.
Jak najbardziej proponuję pozostać przy ochronie, niektórzy mają już dość... Gracz założyć może tylko 1 eq albo na maga albo na woja. Jak nas to drugie zaatakuje to nie mamy szans -.-
Według mnie to dobrze, że zostało
Na 130-140 lvl-u sam polowałem, ale czasem trudno było o pare walk na tydzień. Nawet gdyby nie było ochrony, wtedy większość, chowałby się w mieście jak wyżej napisano, więc niewiele więce byłoby tych walk..
[Ex-GM] Shell napisał/a:
W zamian za to będą prawdopodobnie te Areny PvP
Shell a jest jakaś planowana data? Tydzień, miesiąc, rok? :]