Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
20-02-2015, 23:48
Błąd - wagoniki (prawdopodobnie)
Autor Wiadomość
Areen 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 10
Wysłany: 28-01-2010, 09:40   Błąd - wagoniki (prawdopodobnie)

Nie wiem czy to jest błąd czy jednak mój błąd fabularny, ale w pewnym momencie jeden z wagoników po prostu mi utknął i nie mam możliwości przesunąć go na odpowiedni tor jazdy (sprawdzałem praktycznie wszystkie możliwości). Więc pytanie jest krótkie, mój błąd, czy jednak zablokowałem się na dobre, czy to jednak błąd gry?

SsaNseL 
Użytkownik

Nick: No Pleas
Level: 11
Świat: 3
Wysłany: 28-01-2010, 09:52   

yyy... Ciężkie Pytanie No ale samemu nieda sie Chyba Zablokować z Wagonikami ;] Musi Być Jakiś Błąd ... Znaczy mi sie tak wydaje Niewiem Jak Innym.;] A możesz Powiedzieć przy Którym Wagonie ?

Walkmen 
Game Master Roku 2009!

Nick: Walkmen
Level: 164
Wysłany: 28-01-2010, 10:39   

Areen - podejrzewam, że błędu nie ma tylko w pewnym momencie troszeczkę się pospieszyłeś i teraz nie wiesz jak to odkręcić.
Prawdopodobnie chodzi o ten wagonik co przejeżdża w prawo u samej góry (odsłaniając wejście do korytarza, gdzie mamy możliwość walczenia z kimśtam) a następnie zjeżdża w dół, w praw, znowu w dół i znowu w prawo - tak to bynajmniej powinno wyglądać.

MZino 
Użytkownik

Nick: MaX Zino
Level: 230
Wysłany: 28-01-2010, 12:29   

Ja wszystkie wagoniki odblokowałem. Dźwignie są wszędzie więc popróbuj!!

http://www.thisbox.pl/rej...proszenie=19533 - super serwis - xbox w 2 miechy!!!

Areen 
Użytkownik

Wysłany: 28-01-2010, 13:24   

Walkmen napisał/a:
Areen - podejrzewam, że błędu nie ma tylko w pewnym momencie troszeczkę się pospieszyłeś i teraz nie wiesz jak to odkręcić.
Prawdopodobnie chodzi o ten wagonik co przejeżdża w prawo u samej góry (odsłaniając wejście do korytarza, gdzie mamy możliwość walczenia z kimśtam) a następnie zjeżdża w dół, w praw, znowu w dół i znowu w prawo - tak to bynajmniej powinno wyglądać.

Nie, to nie ten wagonik. Z nim sie uporalem. Chodzi mi o ten wagonik.

Nastepnie przedstawiam mapke:

Jesli wczesniej przelacze ten zielony przelacznik to tory ulaza mi sie dobrze, i wagonik z gory powinien bez problemu zjechac. Problem w tym, ze blokuje mi przejscie to przelacznika i nie mam jak go przelaczyc.
To jest problem bo reszta czterech przelacznikow nie odpowiada za trase pokonywana przez wagonik (po prostu odpowiada za inne skrzyzowania torow).

Czy to mozliwe zebym sie zablokowal?

Val Gaav 
Użytkownik

Nick: Amarant
Level: 200
Wysłany: 28-01-2010, 13:34   

tego się nie da zepsuć
jak źle wciśniesz dźwignie to musisz się więcej nabiegać

Areen 
Użytkownik

Wysłany: 28-01-2010, 13:46   

Jak dla mnie nie ma dzwigni, ktora moglaby zamiast tamtej zmienic tor jazdy wagonika.

Z mapki jednak wnioskuje ze da sie wyprostowac tory tam gdzie jest zakret na polnocnym-zachodzie. Problem w tym, ze zadna z dzwigni mi tego nie umozliwila.

Pieniu 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Pieniu Knight
Level: 300
Wysłany: 28-01-2010, 14:48   

tez mialem klopot z tamtym wagonikiem i musialem przelaczyc ta dzwignie od wagonika w prawo w gore i wtedy tory były w >> strone i wtedy popchnąłem ten wagon tam za grota lamii i poleciał ;]

dzidan napisz mi na pw jak nie rozumieszxd

Grajcz 
Użytkownik

Level: 340
Świat: 1+2+4
Wysłany: 28-01-2010, 15:17   

Areen masz racje co do tego ze da się wyprostować tory na północnym zachodzie.
Na 100% jest dźwignia odpowiadająca za tamten fragment.
Gdy go wyprostujesz, wagonik pchasz w górę, i wtedy będziesz mógł dostać się do tej dźwigni na północno zachodnim rogu.
Głowy nie dam ale dźwignia prostująca to jest chyba ta obok ciebie (z twojej mapki).

@Aldarion
Źle napisałeś;p
Jeśli pchnie wagonik na początek trasy i przestawi dźwignie koło niego to potem żeby dostać się do dźwigni w rogu będzie musiał pchnąć wagonik który zablokuje przejście;)
Dźwignie prostującą tory musi przestawić gdy wagonik jest na końcu trasy (tak jak na jego zdjęciu) i wtedy gdy pchnie wagonik na północ to zatrzyma się on tak ze będzie po skosie mógł dostać się do dźwigni w rogu.
Potem pchnie wagonik na południe i gitara gra;p
Ostatnio zmieniony przez Grajcz 28-01-2010, 18:01, w całości zmieniany 1 raz  

Aldarion 
Użytkownik

Wysłany: 28-01-2010, 15:20   

Na teście to samo miałem - pchnij wagonik do początku trasy (czerwona kropka), potem dźwignią tą co jest koło tej fioletowej kropki (czyli ciebie) przełączasz skrzyżowanie w północno-zachodnim rogu mapy, tak by było prostopadle do końca mapy.
Potem pchasz wagon, on się blokuje na torach, ale będziesz miał wtedy możliwość RUCHU NA UKOS, idziesz i przełączasz dźwignię na zielonym skrzyżowaniu. Potem lecisz znowu do tej dźwigni koło tej fioletowej kropki, potem wracasz do wagona i gotowe :)

dracon13pl 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Drac0n/elemelek
Level: 220
Świat: 3
Wysłany: 28-01-2010, 15:41   

tak czy siak wyjscie z tej sytuacji jest - sam mialem taka sama

Walkmen 
Game Master Roku 2009!

Nick: Walkmen
Level: 164
Wysłany: 28-01-2010, 15:45   

Areen napisał/a:
Nie, to nie ten wagonik.

To jest ten wagonik co opisałem. Może niedokładnie ale to jest właśnie ten.
Błędu nie ma. Jest tego rozwiązanie i na dodatek prawidłowe ;)

SaKe 
Użytkownik

Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 28-01-2010, 17:18   

Tez mialem problem, wystarczy zrobic sobie/dostac od kogos rozpiske, ktora dzwignia, ktory tor zmienia, pomyslec nad odpowiednia kombinacja i... voila!

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

Areen 
Użytkownik

Wysłany: 28-01-2010, 22:39   

Problem rozwiazany, dziekuje za podpowiedzi i pzodrawiam ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi