Witam!!
Ostatnio zacząłem bawić się w "sprzedawczyka" i sprzedaję eq i mikstury, po różnych miastach Arkadii. Mam pytanie czy jeżeli wystawię przedmiot ponad limit w danym mieście to zostanie on automatycznie zakwalifikowany do aukcji, których nie można już licytować? Czasami w średnich cenach jest napisane (przykład)
Mikstura życia lv4 (wartość 1000G) średnia cena: 1745G limit: 1500G
Więc nie wiem czego się trzymać. Wydaję mi się, że limitu, ale nie jestem pewien.
Profesja: Mag
Nick: Evo
Level: 67
Wysłany: 23-11-2009, 15:09
Jeżeli limit wynosi np. 1500G/szt., to wystawiając ponad ten limit nikt nie będzie mógł zalicytować tej aukcji. => Można wystawiać dokładnie za cenę równą limitowi, ale nie wyższą.
Jeżeli limit wynosi np. 1500G/szt., to wystawiając ponad ten limit nikt nie będzie mógł zalicytować tej aukcji. => Można wystawiać dokładnie za cenę równą limitowi, ale nie wyższą.
no to wytłumacz zjawisko że średnia cena jest wyższa od limitu...
no to wytłumacz zjawisko że średnia cena jest wyższa od limitu...
Barylka bo jeżeli wystawisz w cenie zgodnej z limitem to można zalicytować ponad limit;)
jednak nizsze lvle bez dostepu do oasis i dalej maja limit inny niz ty i zagadka rozwiazana ;P
Przed chwilą zauważyłem, że mikstury życia lv6 mają limit ceny do 10k G a tyle samo kosztują, tak więc kto je teraz będzie sprowadzał do innych miast.Wystawiłem ich w sumie tysiąc wydałem na nie 10mln + 500 tys G a dostane max 10 mln G. Gdzie sens bycia "handlarzem" ?
Edit: Chyba że coś przeoczyłem...
Level: 227
Świat: 3
Wysłany: 07-02-2010, 19:53
Butcher napisał/a:
Przed chwilą zauważyłem, że mikstury życia lv6 mają limit ceny do 10k G a tyle samo kosztują, tak więc kto je teraz będzie sprowadzał do innych miast.Wystawiłem ich w sumie tysiąc wydałem na nie 10mln + 500 tys G a dostane max 10 mln G. Gdzie sens bycia "handlarzem" ?
Taki limit jest widoczny jedynie dla osób które mogą je kupić w sklepie.
_________________ Jest wiele rzeczy dla których warto żyć,
Jest kilka dla których warto umrzeć,
Ale nie ma ani jednej dla której warto zabijać.