Wysłany: 12-02-2010, 19:42 Cenzura w logach gracza.
Może było, może nie, chociaż wątpię. Raczej nie było.
Więc tak:
Chodzi mi o stworzenie cenzury w logach gracza, polegającej na tym że, tylko gracz (który otrzymał kare) i GM mają możliwość zobaczenia Komentarza w logach. Im więcej człowiek sobie pozwala, tym więcej osób go naśladuje.
Przykład z rl, Dr House, największy cham i arogant jakiego pokazano w TVP 2, jednak min. 1/2 osób z tego forum, co czwartek o 20.45 idzie i ogląda to jaki jest bezczelny, chamski i arogancki.
Skopiowałbym zawartość, ale po prostu wstyd że tak ubodzy umysłem ludzie stąpają po tej ziemi co my wszyscy.
Wyobraźmy sobie sytuacje. Rejestruje się nowy gracz (całkiem nie ogarnięty 1 raz w to gra, nie ma w tym kolegów, załóżmy że znalazł reklamę na jakiejś stronie.). Dochodzi sobie do takiej "eterni", chce sprawdzić wszystkie zakładki w mieście, wchodzi do więzienia, i przechadza się po nim. Aż tu nagle, na ścianie wisi tabliczka z największymi chamami tej gry. Jako że nasz przykładowy gracz, nie ukończył jeszcze szkoły podstawowej, czyta te teksty i się raduje że może i on znaleźć się na szczycie tej listy, bo po co się starać osiągnąć top1 w pkt rankingowych, złocie, expie, wygranych czy czymkolwiek pozytywnym, skoro można iść na łatwiznę i nawrzucać Game Masterowi na pw.
I właśnie tu powinna się pojawić taka cenzura. Żeby gracz A (przeglądający profil gracza B) nie ma możliwości czytania jaki gracz B był elokwentny w rozmowie z innymi graczami ew. na pw z GM.
Żeby czytać "komentarz", trzeba być albo, teoretycznie pokrzywdzonym, albo Game Masterem.
Przykład z rl, Dr House, największy cham i arogant jakiego pokazano w TVP 2, jednak min. 1/2 osób z tego forum, co czwartek o 20.45 idzie i ogląda to jaki jest bezczelny, chamski i arogancki.
Ja tylko dodam, ze madrej osobie serial nie zrobi zle, mozna go ogladac i uczyc sie riposty.
A, ze niektorzy nie daja sobie rady, tylko bez sensu wyzywaja...
Nie jest możliwe technicznie (jeszcze) aby wgląd tam miał tylko GM.
Czyli nie dało by się zrobić że tylko GM i gracz który otrzymał bana ma wgląd do komentarza w danej sprawie?
SaKe napisał/a:
Ja tylko dodam, ze madrej osobie serial nie zrobi zle, mozna go ogladac i uczyc sie riposty.
A, ze niektorzy nie daja sobie rady, tylko bez sensu wyzywaja...
Nie chodzi mi o dojrzałe i mądre osoby, tylko parę razy spotkałem się z tym że dzieci bez wykształcenia podstawowego to oglądają, a potem się jarają na czatach.
Czyli nie dało by się zrobić że tylko GM i gracz który otrzymał bana ma wgląd do komentarza w danej sprawie?
Z tym to nie do mnie, trzeba "wyżej"
Ja widzę również plusy jakie przynosi wgląd do logów przez zwykłego gracza,
poniekąd można na tej podstawie osądzić o jego uczciwości,
co może być przydatne np. w czasie handlu, walk itp.
Ja widzę również plusy jakie przynosi wgląd do logów przez zwykłego gracza,
poniekąd można na tej podstawie osądzić o jego uczciwości,
co może być przydatne np. w czasie handlu, walk itp.
W sumie racja, to są pozytywy. Jedyny negatyw jest taki, że GM mają przez to więcej roboty. Napisze do GM taki niewyżyty smark, nawrzuca mu od najgorszych na PW, on wlepi mu bana, a potem będą się dzieci cieszyły jaki fajny tekst znalazły...
A może by tak "Inne przewinienia" Ocenzurować? Bo takie wrzuty na pw podlegają właśnie pod takie przewinienie. Resztę zostawić jak jest. Coś takiego by pasowało i handlarzom i po części game masterą, większość banów w 'top10 więziennym' to jedne i te same teksty. Dzieci ich nie będą znały, same nic nie wymyślą^^