Nie podoba mi się to, że atakują nas gracze dużo lepsi i dostają za nas exp itd.
Do tego remisujemy z kimś w walce a potem ten ktoś jeszcze raz nas atakuje i mamy mniejsze szanse - to nie jest fair - po remisie powinno się każdemu uleczyć HP i MP.
No i za dużo neokidów, którzy nie widzą nic innego w grze jak tylko atakowanie graczy gdzie się da. No i noobstaty - psują klimat gry.
Mam nadzieję, że w nowej odsłonie MFo będzie zmienione PvP tak, by nie traciło się zbyt wiele po walce... Ja bym w ogóle proponował, by gracze mogli zdecydować, czy uczestniczą w PvP czy nie...
Profesja: Wojownik
Level: 33
Wysłany: 21-01-2010, 18:15
Mixerslayer napisał/a:
Nie podoba mi się to, że atakują nas gracze dużo lepsi i dostają za nas exp itd.
Do tego remisujemy z kimś w walce a potem ten ktoś jeszcze raz nas atakuje i mamy mniejsze szanse - to nie jest fair - po remisie powinno się każdemu uleczyć HP i MP.
Co nie jest fair? I ty i przeciwnik macie takie same mozliwosci manewru a, ze ty sie nie leczysz i nie poprawiasz ustawienia na rewanz to juz twój problem.
Widze, ze masz po prostu za złe innym którzy mają lepsze wyniki, że sa lepsi.
Mixerslayer napisał/a:
No i za dużo neokidów, którzy nie widzą nic innego w grze jak tylko atakowanie graczy gdzie się da. No i noobstaty - psują klimat gry.
Każdy ma swoja taktyke i to jego sprawa byleby grał zgodnie z regulaminem
Mixerslayer napisał/a:
Mam nadzieję, że w nowej odsłonie MFo będzie zmienione PvP tak, by nie traciło się zbyt wiele po walce...
Traci się i zyskuje tak samo po 10% jak ktos jest słaby to nie traci zbyt wiele.
Mixerslayer napisał/a:
Ja bym w ogóle proponował, by gracze mogli zdecydować, czy uczestniczą w PvP czy nie...
Przeciez mozna zdecydowac czy grac na zasadach określonych w grze czy nie grać.
Dotyczy to zmiany limitu tur...
Dzisiaj w walce wojownik (noobstat bo się nie uleczał) był nie do pokonania. Chociaż wszystko miałem dobrze, to niestety kończyły mi się miksturki, ale musiałem go zaatakować 3-4 razy by coś osiągnąć.
Jedno pytanie.
Czy ktoś z szanownej administracji pytał graczy o to, czy w ogóle chcą zmianę limitu tur? Chyba to gracze powinni zdecydować czy chcą takich zmian... Wg. mnie są do niczego, bo kończą się mikstury i po tobie... Przemyślcie jeszcze raz te tury, może da się inaczej to stworzyć?
Czy ktoś z szanownej administracji pytał graczy o to, czy w ogóle chcą zmianę limitu tur?
tak. graczom nie podobały się remisy (przynajmniej sporej części aktywnych na forum).
Mixerslayer napisał/a:
Chyba to gracze powinni zdecydować czy chcą takich zmian...
a niby czemu? gracze w większości sami nie wiedzą czego chcą a oddanie im inicjatywy może się skończyć jak z grupą turniejową 231-260
Mixerslayer napisał/a:
Wg. mnie są do niczego, bo kończą się mikstury i po tobie...
jak wbijesz pare lvli (a o to głównie chodzi w tej grze) dojdą miksy i e 50 tur to nie jest wcale tak dużo. ma to wyeliminować zostawanie na niskim lvlu.
co do Tur to jest super sprawa wreszcie pojedynki kończą się jakimś rezultatem a nie non stop remis. Można było dostać ataku szaleństwa przez te ciągłe remisy
Jest skrypt ale to trzeba trochę nad nim posiedzieć, że jako Woj atakujemy gracza gdy ten ma mało życia zamiast się leczyć ale sam dokładnie nie wiem jak to zrobić ;p
OMG ustawiamy w naszym leczeniu warunek "jesli przeciwnik hp/% wartosc..."^^
Zwiekszenie ilosci tur wymiata na wyzszych lvlach!
Chyba ty nie rozumiesz. Czy to moja wina, ze jestes niewystarczajaco doswiadczonym graczem?
Ale Sax powinien to wiedziec...
Gdy w kazdym poleceniu dodamy taki warunek, LOGICZNYM nastepstwem jest to, ze zamiast sie leczyc, postac bedzie atakowac.
Trudne?
Skąd wiesz ze jestem nie doswiadczonym graczem?:) Na ten temat to moze gdzies indziej pogadajmy a nie robmy tutaj offtopu:) bo widze ze pewne kwestie trzeba ci wytlumaczyc.
_________________ Pewnego dnia spotka cie coś przez co bedziesz cierpieć do końca życia.
też tak myślę, w sumie jej nie widziałem lecz znam jej stat i to jest żart na początku jak się dowiedziałem że jest taki quest i że tak ciężko nazbierać Nefryt pomyślałem "Wow to będzie cudeńko" a tu taki pryszcz ;p najlepiej by było jakby ta zbroja dawało albo do obrony albo do magicznej i coś koło +1600/+1700 (no może trochę przesadziłem ;p)
Czy ktoś z szanownej administracji pytał graczy o to, czy w ogóle chcą zmianę limitu tur?
Po co, skoro w dziale propozycji sami o to prosiliście? ; >
kto prosił, ten prosił. a z tego co pamiętam to prosił high lvl, pozdro.
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.
ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
A ty dalej swoje? Miała się zmniejszyć ilość remisów i się zmniejszyła. Koniec. Kropka.
A jeśli FAKTYCZNIE powyżej nastego poziomu równowaga jest zachwiana (w co wątpię, bo ostatnio sporo walk oglądam podczas zamiatania i są magowie, którzy miotą równie dobrze co wojownicy) to to jest problemem, a nie ilość tur - a to jest już zupełnie inny temat.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem