Legendy chodziły o tym błędzie lecz dziś po raz pierwszy doświadczyłem go osobiście.
Na początku kilka informacji;
-walka odbyła się dziś o 20. Click
-przed walką ubrałem się na woja
-inteligencja została napisana przed turniejem(sprawdziła się w pierwszej walce i nie została zmieniana później)
-sprawdziłem w zakładce turnieje Twoje walki czy skrypt oraz ekwipunek jest odpowiedni- było wszystko wybrane jak powinno
Po walce:
Z ekwipunku wypadł gem ofensywny (był przed walką założony, lecz jak widać w czasie walki już nie : \ )
(po walce całe szczęście nie został on podarowany przeciwnikowi)
(wiec błąd raczej nie dotyczy inteligencji lecz zapisywania ekwipunku na turniej)
Na koniec:
Jestem doświadczonym graczem, nie piszcie że czegoś nie sprawdziłem/pomyliłem się itp. sprawdzałem kilkukrotnie wszystko, jestem pewny w 100% tego że przygotowałem się do walki.
Broń Boże nie oczekuje jakieś rekompensaty (odegram się za miesiąc )
Oczekiwałbym raczej naprawy tego błędu, przecież nie jest on nowy.
Wiem że jest ciężko "uchwytny" ale przydałoby się coś z nim zrobić...
I to jest sedno problemu. Był sprawdzany kilkakrotnie, nic nie znaleziono.
Tak więc dopóki ktoś nie odkryje sposobu na jego "wywołanie" to podejrzewam że nigdy nie zostanie naprawiony.
Profesja: Mag
Nick: Goddess Of War
Level: 85
Wysłany: 17-02-2010, 20:32
powiem krótko i na temat błąd jak wiele innych i który pewnie nie zostanie już naprawiony no chyba że sam jako jedne z przedstawicieli administracji wywrzesz presję =)
_________________ Don't call me hero, hero can die. Call me legend because legend is immortal.
powiem krótko i na temat błąd jak wiele innych i który pewnie nie zostanie już naprawiony no chyba że sam jako jedne z przedstawicieli administracji wywrzesz presję =)
tu nie chodzi o żadną presję
Admin z chęcią naprawił by ten błąd, tylko powiedz mu jak on powstaje.
Tak więc dopóki ktoś nie odkryje sposobu na jego "wywołanie" to podejrzewam że nigdy nie zostanie naprawiony.
Jeśli znajdzie się sposób na jego wywołanie,
jest szansa że można coś z nim zrobić?
Jeśli znajdzie się sposób na jego wywołanie,
jest szansa że można coś z nim zrobić?
jasne
Kiedyś próbowałem nawet namierzać ten błąd, ale nic z tego nie wyszło. wszystko było zawsze w porządku.
Nie wiem czy to w 100 % ale możesz sprawdzić kiedyś miałem tak samo .
Przy zapisie skryptów eq lub inty klikałem kilka razy szybko przed walka by ja zapisać ok 5 a 6 razy po czym w walce było tak jak Minka teraz.
Można by to sprawdzić . Jutro też zobaczę tak może uda się to wywołać .
Oczywiście jeśli tamten błąd był od tego czy tylko zbiegł się z czasem.
a zmieniałeś profil eq lub cokolwiek w bieżącym profilu?
Nie było poprawek w eq, jedyne co zmieniałem to same profile, z maga na woja
Edit: Dzień przed "przeskakiwałem" z profilu na profil,
dziś byłem tylko na "woju"
Błąd występuje w ściśle określonej sytuacji (nie tylko u mnie):
-tylko i wyłącznie w turnieju, gracz musi używać profili ekwipunku.
Może tak jak wspominał Crypton może problem leży w serwerach?
(przecież o 20:00 odbywają się setki walk turniejowych)
Błąd występuje w ściśle określonej sytuacji (nie tylko u mnie):
-tylko i wyłącznie w turnieju, gracz musi używać profili ekwipunku.
To raczej nieprawda-jesli sie nie myle byly takie bledy takze w normalnych walkach na mapie.
Tomi napisał/a:
Kiedys jak gralem w jakas gre typu ogame, w grze byl jakis blad. Admin tez nie mogl zlikwidowac bledu, wiec... Probowal zminimalizowac prawdopodobienstwo tego bledu.
Juz to proponowalem, zaproponuje jeszcze raz.
Podczas zmiany gemow (jesli daloby rade) warto wprowadzic cos takiego jak hmm priorytet zdejmowania gemow w przypadku braku slotow.
Czyli:zmieniamy eq na majace mniejsza ilosc slotow. Obecnie wypadaja wlasnie gemy ofensywne/leczenie. A moze warto zmienic to, zeby wypadaly wspomagajace?
Tomi, zastanow sie nad tym.