Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
20-02-2015, 23:48
Błąd turniejowy dotyczący inteligencji/profili ekwipunku
Autor Wiadomość
SaKe 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 18-02-2010, 22:43   

Tomi napisał/a:
-czy ten sam profil eq miałeś w chwili walki na postaci, czy tylko miałeś go w turnieju a na postaci inny?

Nigdy nie ustawialem zadnych profili (w zakladce gracz-profile mam 3x bez nazwy i nic nie zmienialem).

Tomi napisał/a:
-Czy po zmianie z prastarego na rycerski miecz zapisywałeś dodatkowo gemy przyciskiem "zapisz"?

Tak. Kilka razy.
Jestem tego pewien.

Tomi napisał/a:
-czy po walce, gdy zajrzałeś do gemów, leczenie było na liście aktywnych czy nie?

Nie-musialem sam zmienic.

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

Aquagen 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Aquagen
Level: 71
Świat: 6
Wysłany: 20-02-2010, 11:15   

Błąd ten powstaje następująco, mam nadzieje że tym pomogę, odkryłem to kilka dni temu. Szedłem na rapsa 3, żeby ułatwić sobie walkę z nim, zdjąłem leczenie i założyłem dodatkowy gem wity.

Jako że są 3 sety ekwipunku, moje gemy wyglądały tak:

Gemy do walki z wojownikiem (15slotów)
PCM 4
Leczenie 4
5x Gem szybkości
4x Gem wytrzymałości
4x Hp +

Gemy w secie "na maga" (16 slótów):
PCM 4
Leczenie 4
5x Gem szybkości
5x Gem inteligencji
4x HP +

I nareszcie! Set "na hybrydkę" (15) slotów:
PCM 4
Gem wytrzymałości
2x Gem wytrzymałości (nie licząc tego wyżej, który zastępował leczenie).
2x Gem inteligencji
5x Gem szybkości
4x Hp +

Po przegraniu z Rapsem, wróciłem do Scythe powalczyć, co miało na celu zdobycia expa na następny lv.
Byłem nadal w secie "na "hybrydkę", bez gemu leczenia 4.

Zobaczyłem wojownika, pare lv wyżej. Szybko zmieniłem ekwipunek na wojownika, i zaatakowałem a tu co?
http://w3.my-fantasy.net/...p?r_id=21708426

Leczenie wysiadło, ponieważ nie "zaaktualizowałem gemów" że tak to ujmę. Kiedy zmieniałem set, nie sprawdzałem gemów, pomimo że leczenie tam było, nie działało, czemu? Bo po każdej zmianie setu ekwipunku (wymieniają się wtedy gemy Ofensywne & Leczenie), należy wejść w zakładkę gemy i kliknąć ZAPISZ. Wejść w inteligencje której używamy do walki, kliknąć "zapisz" przy każdym poleceniu i działa! :)

ambity 
Użytkownik

Nick: Evo
Level: 67
Wysłany: 20-02-2010, 11:19   

ambity napisał/a:
Błąd występuje, gdy zmienia się profile ekwipunku, ale, jak powiedział Sake, również w walkach na mapie. Jeżeli mamy założone leczenie w jednym profilu, a w drugim nie i przełączymy na ten drugi i z powrotem, to MOŻE się tak zdarzyć, że gem nie zadziała.

Minek, sprawdź, czy na tym drugim profilu miałeś obydwa (lub obytrzy ;>) gemy założone - tzn. SPM oraz jakiś drugi/trzeci. Jeżeli nie, to w 99% moja teza będzie prawidłowa.

Już o tym wspominałem, ale w przypadku minka nie doszło do zmiany gemów ofensywnych jak i defensywnych - w każdym profilu miał te same gemy.

Aquagen 
Użytkownik

Wysłany: 20-02-2010, 11:22   

SaKe, Kiedy zmieniamy ekwipunek na taki co ma mniej slotów, (oczywiście jeśli mamy jakiś gem na każdym slocie) i zmieniamy zbroje, obojętnie na jaką, tyle że ma mniej slotów, wypada nam gem który jest "u samej góry" naszych gemow, co w twoim przypadku było leczeniem. Tak jest zawsze przy zmianie ręcznej, dlatego należy używać "profili ekwipunku i w każdym z nich aktualizować gemy".

SaKe 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 20-02-2010, 12:19   

Aquagen napisał/a:
SaKe, Kiedy zmieniamy ekwipunek na taki co ma mniej slotów, (oczywiście jeśli mamy jakiś gem na każdym slocie) i zmieniamy zbroje, obojętnie na jaką, tyle że ma mniej slotów, wypada nam gem który jest "u samej góry" naszych gemow, co w twoim przypadku było leczeniem.

A co jesli zmienilem na MIECZ, ktory mial jak sie okazalo (pomylilem sie) tyle samo slotow?
A zbroi nie zmienialem. (ew. z heroiczna na monarsza, ale watpie- z reszta obydwie tez maja po 16 slotow).
Takze liczba slotow sie nie zmniejszyla, a na dodatek specjalnie zdjalem jeden gem wytrzymalosci zeby miec wolny slot w razie wlasnie zmiany eq i odjeciu jednego slota nic nie wypadlo. A gemu leczenia nie bylo...

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

Aquagen 
Użytkownik

Wysłany: 20-02-2010, 12:28   

SaKe napisał/a:
Takze liczba slotow sie nie zmniejszyla, a na dodatek specjalnie zdjalem jeden gem wytrzymalosci zeby miec wolny slot w razie wlasnie zmiany eq i odjeciu jednego slota nic nie wypadlo. A gemu leczenia nie bylo...

I tutaj właśnie rodzi się nasz błąd. Jakieś pomysły? Bo ja odpadam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi