Porównałbym to do stania hybrydą pod Scythe, kiedy jeszcze było ostatnim miastem - anty wtedy nie było popularne, pod miastami były same hybrydy, więc trzeba było mieć odpowiedni set, żeby radzić sobie i z jedną i z drugą profesją.
Stare dobre czasy, ktore nie wroca.
Jednak jest "ale"-wtedy jesli dobrze pamietam nie bylo efektywnosci (tzn byl inny wzor) i dalo rade grac hybryda na rank nie wysilajac sie tak bardzo. Teraz sie troche zmienilo...
A może tak:
Niech wyszukuję do walki każdego gracza w przedziale (oczywiście tego kto się do areny zgłosił)
Tylko prędzej bym proponował, że nie można wbijać lvl, robić reset statystyk itd.
I nie ma odwołania od walki jak już Ci znajdzie przeciwnika ;>
Czy przed walką będzie wiadome z kim walczymy czy nie, warto ustalić ;>
( z 1 strony więcej hybryd i tych stojących pod miastem, z drugiej, niektórzy mają statystyki zrobione pod full eq na woja/maga i mogli by mieć kłopot, musieli by zmienić statystyki [lekkie narzucanie] lub nie korzystać z areny ..xd
Ostatnio zmieniony przez Coni 24-02-2010, 23:16, w całości zmieniany 1 raz
Chyba, żeby ukryć dane graczy i wyświetlić tylko liczbę zapisanych
Jeśli ukryjemy dane graczy, łatwo można znaleźć ich w "szukaj".
A może da się zrobić coś takiego jak w grze Warcraft III - "szybki start" (W tym wypadku "szybka walka").
Polegało by to na tym, że jeżeli dwóch graczy z przedziału w tym samym czasie szukało by przeciwnika przez "szybką walkę" to znaleźli by się i automatyczna walka - random walka
Jeżeli więcej graczy na raz by szukało walki, to tyle ile jest par było by walk, a kto z kim walczy było by wyliczane zapewne jakoś
Żeby nie było parę walk na raz jednego gracza podczas jednego szukania, po takiej walce miało by się blokadę na szukanie na np. 5minut.
Jednak jest "ale"-wtedy jesli dobrze pamietam nie bylo efektywnosci (tzn byl inny wzor) i dalo rade grac hybryda na rank nie wysilajac sie tak bardzo. Teraz sie troche zmienilo...
Wróć... Z tego co pamiętam, po wprowadzeniu efektywności ataku i obron, popularny był set bez obron bazowych. Także to nie kwestia efektywności, a ekwipunku - za "czasów Scythe" zbroje nie dawały całego bonusu tylko w jedną obronę.
Nie ważne co się zmieniło od "czasów Scythe", zmiany dotyczą tak Ciebie, jak i Twojego przeciwnika, więc szanse są wyrównane - kto zrobi lepszą hybrydę, ten wygra...
Ja to widzę, jako możliwe najprostsze rozwiązanie - deklarujemy swoją chęć do walki, ustawiamy profil ekwipunku i skrypt inteligencji, po czym nic więcej nas nie interesuje. Walka odbędzie się automatycznie, jak tylko znajdzie się odpowiedni przeciwnik.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
takie losowe dobieranie przeciwnika jest do bani poniewaz
Ktos sobie zrobi NS bedzie mial sporo HP i w eq na hybrze nikt go nie zdejmie na 1 strzal a on kazdego bo ma spory atak i kazdy jest na hybre ubrany a nie pod ns Wtedy wiekszosc graczy robila by ns a to jest bez sensu ... jestem przeciw
Arena startuje tylko przy określonej liczbie chetnych i ma przedzialy lvl-owe.
To zdanie sugerowało mi bardziej formę turnieju, ale skoro ma to być walka pojedyncza to trochę zmienia się wymowa tej propozycji.
Takie losowe kojarzenie pojedynków, gdzie obaj gracze nic o sobie nie wiedzą jest dosyć ciekawe - ale czy byliby chętni, skoro na "normalnych" warunkach każdy trzęsie się o swój "dobytek"? Chyba tyko hybrydki były by zainteresowane.
Rozumiem, że działało by to tak - wpisujesz się na listę chętnych i czekasz. W momencie gdy do listy dorzuci się inna osoba, która jest w Twoim zasięgu ataku to "natychmiast" odbywa się pojedynek. Z tym że, aby to miało sens lista osób oczekujących musiała by być ukryta.
Inaczej można by było sprawdzić kto jest w moim przedziale na liście, ustawić się pod niego i dopiero dołączyć.
Pomijając wszystko - sporo roboty by z tym było tak więc w chwili obecnej na realizację nie ma za bardzo szans.
Ciekawe, ale na arenie już się trenuje z potworami Chyba że zaktualizują admini ją o właśnie to PvP Tylko ciekawe co by było gdyby jakimś cudem 240lvl by walczył z 10lvl - Koszmar ZA, o ile wprowadzą do gry
Przede wszystkim wróciłby sens grania hybrydą, jak dla mnie bomba, Ash, masz moje poparcie ;>
moze i tak ale jest jedna wada inni powiedza zaleta. Nawet bedac hybrydka trzeba sie na walke odpowiednio ubrac HL nie mowie o niskich lvl bo tam do 20 lvl mozna stac przed miastem z jednym eq
Jak chce się grać na rank hybrydką to nic tylko czajenie się w mieście z obydwoma setami na woja albo maga i łapanie To by było urozmaicenie i trzeba byłoby się bardziej wysilić
Tomi napisalem ze to by startowalo przy okreslonej liczbie chetnych poniewaz to wyklucza sytuacje ze jak jest tylko 2 graczy zapisanych, np w nocy to maja pewnosc ze beda walczyc miedzysoba, jakby bylo np minimum graczy wymaganych do rozpoczecia 10 na s1 i s2 no i 20-30 minimum na s3 to wydaje mi sie odpada prawdopodobienstwo iz ktos bedzie sobie odpalal tyle kont zeby ustawic walki. Ja to widze tak:
wchodzimy "Miasto" "Arena PvP"
Tresc zakladki:
Tutaj mozesz stczyc walke z losowym przeciwnikiem. W Twojej kategorii levelowej X-Xlvl jest obecnie zapisanych X graczy, potrzeba jeszcze X chetnych aby walki sie rozpoczely.
[dolacz]
Po kliknieciu dolacz:
Udalo sie dolaczyc do areny. W Twojej kategorii levelowej X-Xlvl jest obecnie zapisanych X graczy, potrzeba jeszcze X chetnych aby walki sie rozpoczely. Uwazaj! Walka moze sie zaczac w kazdym momencie!
[zrezygnuj z walki]
Po zebraniu chetnych:
Komunikat windowsowy w stylu "Zostales zaatakowany" o tresci "Rozpoczela sie walka na arenie!".