Witam!
Co jakiś czas zdaża się że konkretny boss biegnie do mnie i tam gdzie powinno być napisane atak nic nie jest napisane! Nic nie moge zrobić klikam mapa i od nowa - bardzo żadko udaje się za 1 razem! Czemu tak się dzieje?
Profesja: Wojownik
Nick: BROVTHER
Level: 69
Wysłany: 26-02-2010, 10:42
LoffTy napisał/a:
Co jakiś czas zdaża się że konkretny boss biegnie do mnie i tam gdzie powinno być napisane atak nic nie jest napisane! Nic nie moge zrobić klikam mapa i od nowa - bardzo żadko udaje się za 1 razem! Czemu tak się dzieje?
To jest na 99% wina przeglądarki, sprawdź na innej.
LoffTy napisał/a:
CO TO MA BYĆ - na 7 bossów 5 tarcz - czy to bug czy pech?
Raczej pech
_________________ Walka jest myśleniem, przewidywaniem ruchów przeciwnika. Walka bez myślenia jest jak broń bez amunicji. - by BROVTHER (Sorverture).
CO TO MA BYĆ - na 7 bossów 5 tarcz - czy to bug czy pech?
To by niwelowało tezę o losowości przedmiotów wypadających z bossów.
_________________ Nie każde złoto jasno błyszczy,
Nie każdy błądzi, kto wędruje,
Nie każdą siłę starość zniszczy.
Korzeni w głębi lód nie skuje,
Z popiołów strzelą znów ogniska,
I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król tułacz wróci na stolicę.
przecież prawdopodobieństwo takiego zdarzenia wcale nie jest takie małe.
Jak dla mnie jest małe. Z bossów może wypaść zazwyczaj 6 przedmiotów z setu (broń, zbroja, hełm, tarcza, rękawice i buty) W tamtym przypadku na 7 bossów zawsze wypadała tarcza. To tak jakby 7 razy trafić na tą samą kartę spośród 6 kart. Dla mnie mało prawdopodobne Zastanawiałem się od czego zależy wypadnięcie przedmiotu z bossa.Obserwując walki z bossami zauważyłem, że z niektórych bossów jedne itemki wypadają częściej od drugich np. Z leszka najczęściej wypada Czerwona tarcza, a rzadziej rękawice i zbroja. Zależy to od statystyk, godziny pokonania bossa, ilości tur? itd itd można snuć domysły...
_________________ Nie każde złoto jasno błyszczy,
Nie każdy błądzi, kto wędruje,
Nie każdą siłę starość zniszczy.
Korzeni w głębi lód nie skuje,
Z popiołów strzelą znów ogniska,
I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król tułacz wróci na stolicę.
Zastanawiałem się od czego zależy wypadnięcie przedmiotu z bossa.
Przy danym bossie ustala się % prawdopodobieństwo wypadnięcia danego przedmiotu.
I system losuje go w chwili zadania ostatniego ciosu.
Np
Elitarny hełm 20%
Elitarny Miecz 30%
Elitarna zbroja 5 %
Elitarne buty 30%
Elitarna tarcza 15%
(to tylko mój przykład)
I system szybko przelicza to (to tak jak w totolotku) masz jakiś % szans na daną liczbe.
fajnie by było że tak jak z dementorem ;d zależy ile podejść do niego masz tym powinno być większa szansa na wypadniencie hełmu,zbroi czy miecza/rózdzki bo to najdrozsze itemy ;d
ja np dostałem z każdego bóstwa zbroje i to jest trochę dziwne nie narzekam wręcz się ciesze ale jest to dziwne
podobna sytuacje z poprzedniego (albo jeszcze wcześniej) upa miał chyba zahir albo bulwa co z każdego bossa dostawał tarcze