WYPRASZAM SOBIE jako administratorowi, nie
toleruję jak osoby z zewnątrz, które nie mają pojęcia o funkcjonowaniu
fortalu wypowiadały się w taki sposób
Crypton, nie obrazaj sie. Ja widzialem czesto co sie dzialo na SB, a takze w glupich tematach, wystarczyl jakis post, ktory nie podobal sie zielonym, nawet nieprowokujacy i bylo widac, ze niektorzy nie maja odpowiednich do bycia modem.
Co do tematu: ja bym dal tutaj odpowiedni dzial z opisem questow tak jak na fortalu oraz dzial do rozmowy nt questow-w razie problemow roznego rodzaju pomoc.
toleruję jak osoby z zewnątrz, które nie mają pojęcia o funkcjonowaniu
fortalu wypowiadały się w taki sposób
Crypton, nie obrazaj sie. Ja widzialem czesto co sie dzialo na SB, a takze w glupich tematach, wystarczyl jakis post, ktory nie podobal sie zielonym, nawet nieprowokujacy i bylo widac, ze niektorzy nie maja odpowiednich do bycia modem.
Co do tematu: ja bym dal tutaj odpowiedni dzial z opisem questow tak jak na fortalu oraz dzial do rozmowy nt questow-w razie problemow roznego rodzaju pomoc.
Były takie sytuacje dawno temu, ale szybko zostały rozwiane,
z resztą ta dyskusja chyba nie ma najmniejszego sensu
Były takie sytuacje dawno temu, ale szybko zostały rozwiane,
z resztą ta dyskusja chyba nie ma najmniejszego sensu
Dlatego o tym mowie, bo:
MaMuT napisał/a:
Można by dać kolorek osobie która była modem na fortalu
Jedyna taka osoba bylaby chyba tylko gocha.
Bo tylko Gosię znacie, po raz kolejny wypowiadasz się stronniczo
Nie biję do tego, aby przenieść moderatorów, tylko abyś się nie
wypowiadał nie znając kompletnie faktów
[ Dodano: 28-02-2010, 12:09 ]
Oczywiście nie zaprzeczam też, że Gosia by się nie nadawała
ale to jest dość spora dyskryminacja.. było kilku naprawdę dobrych
modów - a przede wszystkim pracowitych. Mamut akurat niepotrzebnie
wystrzelił z tym, bo on akurat jako moderator to świeżak był
Nie miałem na myśli siebie proponując to.. Głównie chyba Gosię i.. no właśnie kogo? Jedyna osoba z dawnych moderatorów bardziej aktywna to Woj Mroku, inni wchodzili raczej sporadycznie..
dział na forum z opisami misji pisanymi przez graczy (wraz z podwieszonym tematem ze spisem treści) czy wiki (czyli wydzielenie wszystkiego co związane z fabułą na zewnątrz)?
Raczej Wiki- jest bardziej dostępne dla wszystkich oraz w razie potrzeby jest łatwość edycji,
myślę że znajdzie się kilka kompetentnych osób które dadzą radę.
Wszystko będzie na forum, kwestia ustalenia co to znaczy "wszystko" i jak to poukładać.
Wracamy do istniejącego wcześniej działu "gracze pomagają graczom" (choć niekoniecznie tak ten dział się nazywał, taka była idea) - dział z opisami misji, dział poradników (dowolnych, związanych z grą), może dział ze statystykami (ehh). Wszystkie te działy będą miały "poczekalnię", tam wszystkie opisy i poradniki będą komentowane, oceniane, poprawiane i dopiero po tym będą stawać się "oficjalnymi" i trafiać do docelowego działu.
Coś przeoczyłem? Jakieś inne pomysły czy sugestie?
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Coś przeoczyłem? Jakieś inne pomysły czy sugestie?
Przeniesc po prostu to wszystko tutaj. Dzial z opisami questow, bossow, pomoc w statach itd.
Crypton napisał/a:
Bo tylko Gosię znacie, po raz kolejny wypowiadasz się stronniczo
Troszke sie mylisz.
Crypton napisał/a:
tylko abyś się nie
wypowiadał nie znając kompletnie faktów
Kompletnie nie znam, ale... Mozliwe, ze wystarczajaco.
Crypton napisał/a:
Bo tylko Gosię znacie
Moze i to troche stronnicze, ale czy jesli goche znamy, lubimy i szanujemy, wiemy, ze jest kompetentna, kulturalna i lubi pomagac to w czym problem? ;>
Kwestia tego, czy ona chce moda i czy beda chcieli dac jej moda. (zaplaci aktami, raz dwa dostanie )
Nie wiem co to znaczy "wszystko" - nigdy nie interesowałem się zawartością fortalu. Na pewno jest potrzebne miejsce, w którym będzie można uzupełnić braki z istniejących solucji (czyli to co związane z Folhord), dalej coś na bliżej nieokreślone poradniki i te nieszczęsne statystyki. Dlatego pytam po raz kolejny czy coś przeoczyłem i czy są jakiś inne sugestie?
A zresztą, gdybyście mieli cokolwiek do napisania, to było na to sporo czasu. Jutro wyklikam co trzeba, a w razie potrzeby pojawią się kolejne zmiany...
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Level: 227
Świat: 3
Wysłany: 01-03-2010, 01:36
Oprócz tego co wymieniliście, na fortalu były jeszcze statystyki na bossy, czyli przedstawiane przez graczy: statystyki bazowe, statystyki z ekwipunkiem, ekwipunek, gemy i atry w chwili walki z bossem oraz sam raport z pokonania danego bossa. Eliminowało to pytania typu 'ile obrony potrzebuję żeby pokonać...'
Był również taki dział jak 'taktyki graczy', czyli jakaś sprawdzona taktyka na walki z graczami bądź pod fabułę, najczęściej na określony przedział lvl. Gracz prezentował tam swoje statystyki, ekwipunek, gemy, inteligencję i kilka/ kilkanaście stoczonych walk. Było to przydatne szczególnie na niskie lvl, z tego co pamiętam to właśnie najwięcej taktyk było na początek gry, a i pytań o staty na 5 -10 lv było sporo, także wtedy odsyłało się kogoś takiego właśnie tam.
_________________ Jest wiele rzeczy dla których warto żyć,
Jest kilka dla których warto umrzeć,
Ale nie ma ani jednej dla której warto zabijać.
Oprócz tego co wymieniliście, na fortalu były jeszcze statystyki na bossy, czyli przedstawiane przez graczy: statystyki bazowe, statystyki z ekwipunkiem, ekwipunek, gemy i atry w chwili walki z bossem oraz sam raport z pokonania danego bossa. Eliminowało to pytania typu 'ile obrony potrzebuję żeby pokonać...'
To też brałem pod uwagę pisząc o dziale ze statystykami.
gosia napisał/a:
Był również taki dział jak 'taktyki graczy', czyli jakaś sprawdzona taktyka na walki z graczami bądź pod fabułę, najczęściej na określony przedział lvl. Gracz prezentował tam swoje statystyki, ekwipunek, gemy, inteligencję i kilka/ kilkanaście stoczonych walk. Było to przydatne szczególnie na niskie lvl, z tego co pamiętam to właśnie najwięcej taktyk było na początek gry, a i pytań o staty na 5 -10 lv było sporo, także wtedy odsyłało się kogoś takiego właśnie tam.
Dział ze statystykami PvP widzę jako kilkanaście tematów z przedziałami poziomowymi, w których będzie można prosić o pomoc. Z czasem w poszczególnych tematach (choć zakładam, że tylko na niskich i średnich poziomach będzie odpowiednie zapotrzebowanie) znajdą się odpowiedzi na "wszystkie" pytania dotyczące statystyk, więc nie wiem czy kolejny dział, z propozycjami statystyk jest faktycznie potrzebny.
Level: 227
Świat: 3
Wysłany: 02-03-2010, 01:04
Nie rozumiem tylko jednego, po co np. tworzyć od nowa opis questów, skoro na fortalu w większości było to dobrze opisane? Nie można tego skopiować tutaj?
_________________ Jest wiele rzeczy dla których warto żyć,
Jest kilka dla których warto umrzeć,
Ale nie ma ani jednej dla której warto zabijać.