Wysłany: 02-03-2010, 01:09 Pomoc w statystykach dla poziomów 101-120.
W tym temacie prosimy o pomoc/udzielamy jej w przedziale lvlowym 101-120.
_________________ Weź się oderwij na chwilę z tych bloków pełnych smogów,
od nałogów, od wrogów, święty spokój daj Bogu
zacznij działać, więcej przemyślanych ruchów
czas polegać na sobie i wierzyć mocno w duchu
weź rusz dupsko, na każdym rogu czai sie okazja
jakich mnóstwo, by z godnością patrzeć w lustro
powiesz ze znów to samo, a jednak perspektywa
swiatły rozum, kiedy coś porywa i masz dozór
na pozór, wszystko wydaje się proste
toniesz w morzu możliwosci własnego losu...
Witam mam problem z roztaniem statystyk po resecie na poziomie 118. Gdyz mialem przerwe wynosząca ponad rok. Chcialbym statystyki rangowca hybryde.
Moje aktualne statystyki sprzed roku ;/ (byc moze da sie poprawic chodzi o to by gdzies odjąc gdzies dodac bez zbendnego calkowitego zmieniania statów chociaz watpie w to )
Żywotność 190 (+80%)
Siła 210 (+76%)
Witalność 50 (+0%)
Magia 10 (+0%)
Inteligencja 50 (+40%)
Szybkość 380 (+100%)
Szczęście 350 (+100%)
(Stanowczo stwierdzam ze mam napewno za malo w wicie i incie ... mialy byc to staty na turniej zająlem 5 miejsce przez to gdyz mialem za malo obrony fizycznej )
To jest najlepsze eq do 120 lv, oczywiście możesz niektóre rzeczy zamienić na nieco gorsze ale co za tym idzie też tańsze, np. zamiast pancernej zbroi/ hełmu możesz kupić spartańskie.
_________________ Jest wiele rzeczy dla których warto żyć,
Jest kilka dla których warto umrzeć,
Ale nie ma ani jednej dla której warto zabijać.
Profesja: Wojownik
Nick: BROVTHER
Level: 69
Wysłany: 03-03-2010, 17:30
Witalność i Inteligencja 10 - co prawda jest to dość dobre, ale nie zawsze skuteczne. Łatwo można paść na hit jeżeli nie ma się najlepszego eq (Zresztą nawet z najlepszym się to zdarza. Dlatego proponuję, aby jednak trochę w te obrony dać.
Po za tym, jak chcesz być rankerem to najlepiej zrobić anty. Wtedy walki masz dość pewne
_________________ Walka jest myśleniem, przewidywaniem ruchów przeciwnika. Walka bez myślenia jest jak broń bez amunicji. - by BROVTHER (Sorverture).
No to jurassa moze pokazal bys jak mialy by wygladac moje staty np na anty woja ? prosil bym jeszcze raz o pomoc poniewaz dawno nie gralem i zapomnialem jak sie rozdaje statystyki (
Wysłany: 03-03-2010, 18:24
Nie wiem jak miałby wyglądać idealne staty na anty woja na twoim lvl ponieważ dawno nie grałem na takim lvl jak ty grasz. Musiałbym przeanalizować raporty itp. Ale moja taktyka na staty takie staty wygląda następująco.
Sądzę że HP wystarczy 10-11tyś.
Ataku zawsze robiłem tyle, aby najczęściej zawierać przeciwnikom ok. 45-60-% HP.
Obrony tyle, żeby Ci najczęściej zabierali <55% HP.
Szczęścia zawsze robiłem na styk, czyli aby nie za mało.
Speeda musi trochę być, aby Ci na na 2x nie brali.
Układałem kilka osobą takie staty np. Stoneman z w1.Na razie przegrał tylko jedną walkę przez nieustawienie inteligencji na zaplanowany pojedynek. Walk stoczył ok. 10-15.
_________________ Walka jest myśleniem, przewidywaniem ruchów przeciwnika. Walka bez myślenia jest jak broń bez amunicji. - by BROVTHER (Sorverture).
NO to mozesz ułozyc bylbym wdzieczny bo kiedys gralem na anty i mialem 6k rangu ... ale teraz przez testowanie swoich umiejetnosci na hybrydzie spadlem bardzo no i nie nazbyt teraz potrafie ulozyc takie statki ;/
Wysłany: 03-03-2010, 18:44
MiLiDoR, tak dobrze to nie będzie. Dałem Ci na prawdę bardzo pomocne wskazówki. Teraz wystarczy tylko, że przeanalizujesz walki, trochę pomyślisz, a na pewno ułożysz dobre staty
Jurassa, Ja je ukladalem i mysle ze sa calkiem dobre ale warunek musi byc taki ze musi miec cale eq na dany lvl (najlepsze) i wszystkie gemy Sily ma tyle aby zabierac przeciwnikowi wiecej niz 50% hp. Luck w sam raz chocaisz mozna by dac 400 speeda a 180 hp
no anty mi sie najlepiej walczylo teraz prubuje sensowne staty ulozyc ;/ mysle ze sily wystarczy 200 plus do tego 80% , hp okolo 10k jak jurassa mówil , speeda okolo ~390-400 , lucka ~330-340 bo wiecej nie da sie ... a obrony mniejwiecej ~100 - 110
[ Dodano: 03-03-2010, 19:26 ]
no ale wlasnie anty znowu musi miec albo w wicie albo incie dolozone i wtedy duzo stracisz ;/ o to chodzi znowu ;x moze anty sie pewniej gra bo wiesz ze masz obrone dolozona ale w tych statach 10/10 znowu masz przewage lekka bo mozesz z tej wity i inty wyciagnac duzo punktów lecz istnieje ryzyko ze moga cie zciagnac na 1 shota ;/ wiec trzeba miec duzo speeda ... ja bym dawor proponowal tak ;D powiesz co sądzisz tylko
Wysłany: 03-03-2010, 19:58
Dawor, Ale skoro on chce grać anty to nie będzie dobre rozwiązanie, ponieważ często się będzie zdarzać, że będzie tracił ponad 50% HP, szczególnie w walkach anty vs. anty.