Tak jak w temacie proponuję na forum ikonkę przy poście. Co ona ma oznaczać? Będzie to zgłoszenie do jednego z moderatorów gdzie będzie napisane u niego, że user złamał regulamin na przykład:
Klikamy w ikonkę zgłoszenia złamania regulaminu (Będzie to wykrzyknik)
Wybieramy jedną z opcji (W zależności co user zrobił np: Zaspamował w jakimś temacie, napisał post/temat w złym dziale):
Spam (Nabijanie postów)
Nieregulaminowy podpis/avatar/sygnatura w podpisie
Post/temat w złym dziale
Reflink
itd.
Co wy na to?
PS Jeśli czegoś nie rozumiecie mogę wyjaśnić
_________________ Piszę poprawnie, po polsku
Każdy wie kiedy zrobił pierwszy krok, lecz nikt kiedy zrobi ostatni...
Ale, gdyby jednak by było takie dziecko, że się by bawiło moda to musiało by dostać bana A tak wogóle dobry pomysł, może i często czytają forum, ale to też może się przydać;)
a dwa, zaraz znalazloby sie jakies psychiczne dziecko, ktore kazdy post zglaszaloby do moda, zeby "sie pobawic"
Jakoś mi się nie wydaje
A ja jestem pewien, że tak byłoby ; >
Cytat:
Ale, gdyby jednak by było takie dziecko, że się by bawiło moda to musiało by dostać bana
Powiedz mi dlaczego moderator miałby poświęcać czas na tego typu zgłoszenia i banowanie użyszkodników, skoro i tak forum jest czytane i moderowane na bieżąco? System zgłaszania postów ma sens na dużych forach...
BackHand napisał/a:
A tak wogóle dobry pomysł, może i często czytają forum, ale to też może się przydać;)
Czyli Twoim zdaniem moderatorzy powinni czytać po dwa razy to samo, bo... no właśnie dlaczego?
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Nie no to bez sensu. Jest wystarczająco dużo moderatorów, jak trzeba będzie to będzie ich jeszcze więcej.. Na fortalu była taka opcja ale mało kto z niej korzystał, z tego co pamiętam ty to czasem robiłeś, ale jak coś ma być zauważone to na pewno będzie!
Na forum udziela się tak mało ludzi, że moderatorzy, których jest więcej niż GMów choćby na w2 (z tego co pamiętam, mogę się mylić) bez trudu wszystko ogarniają.
@down
Kreate napisał/a:
Więc dla mnie pomysł zbędny jak wiele twoich Reksio i Kretes,
Musiałeś to dopisać, złośliwcu? ;> Ehh...
Ostatnio zmieniony przez Shark 16-03-2010, 15:29, w całości zmieniany 1 raz
Eeeee pomysł bez sensu. Moderatorów jest dosyć dużo. Każdy modernator swój dział moderuje nabierząco i nie przeaczają żadnychj błędów. Zresztą jak już wspomniał kolega na górze można wżucić link tematu na SB i odpowiedni moderator zajmie się tym tak jak trzeba . Zreszta to małe forum. W Hydepark nie ma za bardzo co moderować zostaje Grafika/Propozycje/Problemy etc. A właściwie tam jest wszystko na swoim miejscu. Więc dla mnie pomysł zbędny jak wiele twoich Reksio i Kretes,
_________________ Wita się z wami stary Kreate, może ktoś jeszcze pamięta .
Ale, gdyby jednak by było takie dziecko, że się by bawiło moda to musiało by dostać bana A tak wogóle dobry pomysł, może i często czytają forum, ale to też może się przydać;)
ta, a potem kolejne multikonto i mamy fin_gon ver. 601