Ja na prawdę nie wiem gdzie wy widzicie popyt na płatną usługę na targu ; D
Byłbym pierwszy chętny
Jak już wcześniej wspominałem:
Moim zdaniem siła takiej aukcji występuje tylko wtedy gdy sprzedajesz sporo rzeczy na wielu targach, np. handlujesz na starym kontynencie eq z wyższych miast. Jest wielu leniwych graczy którzy potrzebują eq i najpierw licytują a później myślą czy nie ma taniej. Zazwyczaj wybiera się aukcje "pierwszą z góry". Mam na myśli stosunkowo nie drogie eq, dostępne w miastach wyższych. Licytacja takiego eq także jest przydatna i często praktykowana przez low lvl ze względu na chwilowe "zamrożenie" gotówki którą mogliby stracić na potworach.
Dodatkowym plusem takiej aukcji jest to że cena początkowa praktycznie może być równa 1g (oczywiście mam na myśli eq opisane wyżej) ponieważ każdy będzie musiał rzucić okiem na taką aukcje i zapewne "da coś od siebie". Więc brak prowizji od ceny początkowej (która jest konieczna w przypadku zwykłej aukcji) również uważam za zaletę.
Aby zachęcić graczy można wprowadzić jakieś (niewielkie ale cieszące oko) udogodnienia dla "zawodowego" kupca/handlarza np. (nikomu nie potrzebna ) wyszukiwarka w średnich cenach/obserwowanie aukcji w innych miastach/ podniesiony limit ceny itp. itd.
Ale to już raczej z pogranicza S-F
Jesli my o tym, to jeszcze raz zaproponuje role a'la bota (nazwalbym go eee poslancem handlarza?), ktory wystawialby itemy w kazdym miescie, w ktorym chcemy, nawet, gdy jestesmy np w salamandrii.
Ale taki "poslaniec" kosztowalby albo mfy albo zloto albo co innego^^