Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:42
Automatyczne poszukiwanie przeciwnika.
Autor Wiadomość
3siu 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: 3siu
Level: 118
Wysłany: 22-03-2010, 21:05   Automatyczne poszukiwanie przeciwnika.

jest to raczej propozycja do MFO #3, gdyż przy aktualnej wersji tak poważnego kroku nie opłaca się przedsięwziąć (podejrzewam, że to całkiem spory kawałek kodu).
no to lecimy:
grając ostatnio w jedną z zagranicznych gier mmo rzuciła mi się w oczy opcja automatycznego poszukiwania przeciwnika. włączając tę opcję poszukuje się zawodnika o podobnych preferencjach (jak na standardy MFO #2 - przedział lvlowy) i łączyło graczy w pojedynek. jeżeli w MFO #3 system walk byłby podobny do MFO #2 (chodzi mi tu głównie o pojedynki) gracze otrzymywaliby pojedynek na najbliższy wolny termin.

[Gospoda 120 G - Krzysztop][3siu - Landern]

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 23-03-2010, 20:25   

Gdyby w Ustawieniach (mówię tutaj o opcji w v3) można było ustawić jakich przeciwników ma wyszukiwać (czyli np. wg rankingu, ale byłby ustawiony przedział levelowy), to byłoby to całkiem-całkiem. :)

3siu 
Użytkownik

Wysłany: 23-03-2010, 20:50   

no ja się z filtrami nie spotkałem, przy automatycznym wyszukiwaniu, aczkolwiek filtry nie są wcale złym pomysłem ;)

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett

jasefff 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 110
Wysłany: 23-03-2010, 21:05   

no, ale to tak raczej byc nie moze ;] bo my se ladnie eq na hybryde ustawimy a wyszuka nam jaiegos anty ;] noi i zjedziemy ... coto by mialo byc pozatym nie kazdy hce walczyc ;] to jest troszqe podobne do te areny ale ona byla o tyle lepsza ze tylko hetni mieli sie donioej zapisywac... jestem nie nie!

3siu 
Użytkownik

Wysłany: 23-03-2010, 21:07   

Kod:
włączając tę opcję

czytaj ze zrozumieniem... nie chcesz walczyć - nie włączasz opcji i nie walczysz...

i proszę - korzystaj z mozilli i poprawiaj podkreślone -.-

jasefff 
Użytkownik

Level: 110
Wysłany: 23-03-2010, 21:11   

3siu napisał/a:
czytaj ze zrozumieniem... nie chcesz walczyć - nie włączasz opcji i nie walczysz...

i proszę - korzystaj z mozilli i poprawiaj podkreślone -.-

ahh, zwracam honor umknęło mi słówko włączając :D

i korzystam z mozili ale niechciało mi się poprawiać ;d
wiec do tematu to jest to w takim razie to samo co pomysł z tą arena :D

Levusek 
Użytkownik

Level: 182
Wysłany: 29-03-2010, 22:05   

Bardzo ciekawa propozycja, coś w stylu tej Areny, którą proponował Ashariel, tyle że tutaj wiadomo z kim będzie się walczyć :P

Piszę poprawnie po polsku.

3siu 
Użytkownik

Wysłany: 29-03-2010, 22:18   

Areny Ashariela nawet pod uwagę nie brałem przy tym ;p tak to bym tam dopisał. Jeszcze różnicą mogłoby być to, że w zależności od systemu walk odbywałaby się w innych terminach ;)

novik 
Użytkownik

Level: 333
Wysłany: 29-03-2010, 22:29   

ja bym wolał by była jedna wersja bo już zaczynają przesadzać 100 online osób jest na 1 świecie co to za gra .. prawie 0 walk stoi się 1h pod miastem aż ktoś zatakuję ;[[

Chcesz zaproszenie do Lockerz.com ?? są świetne nagrody i 100% prawdy na otrzymanie jej pisz pw a powiem ci dokładnie o co biega!!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi