Wysłany: 02-03-2010, 17:51 Raps#3 & Serafin#3 - Pomoc w statystykach
W tym temacie pomagamy/otrzymujemy pomoc niezbędną do pokonania bossa : Raps#3 & Serafin#3
_________________ Weź się oderwij na chwilę z tych bloków pełnych smogów,
od nałogów, od wrogów, święty spokój daj Bogu
zacznij działać, więcej przemyślanych ruchów
czas polegać na sobie i wierzyć mocno w duchu
weź rusz dupsko, na każdym rogu czai sie okazja
jakich mnóstwo, by z godnością patrzeć w lustro
powiesz ze znów to samo, a jednak perspektywa
swiatły rozum, kiedy coś porywa i masz dozór
na pozór, wszystko wydaje się proste
toniesz w morzu możliwosci własnego losu...
Strasznie dużo obron masz. Jak na bossowca to zdecydowanie za dużo szczęścia. Podładuj trochę w szybkość wtedy Ci będzie dużo łatwiej z nimi. Proponowałbym Ci "szybki" ekwipunek z małą ilością obron - obrony nadrobisz statami. Dodaj może trochę do żywotności i załóż Kościany Pierścień. Jeśli się nie mylę 5069HP na 92lv to trochę mało..
Profesja: Mag
Nick: Evo
Level: 67
Wysłany: 03-04-2010, 22:50
Yaiba napisał/a:
Pierścień z piaskowca
Załóż Kościany Pierścień, powinno być łatwiej. Dodaj trochę do HP i będzie dobrze. Zresztą, walczyłeś już z nimi pewnie nie raz, więc sam powinieneś najlepiej wiedzieć, czego Ci brakuje.
Yaiba napisał/a:
HP Plus (poziom 5 x4)
Gem Siły (poziom 5 x2)
Gem wytrzymałości(poziom 5 x4)
Gem inteligencji (poziom 5 i poziom 3)
Gem szczęścia(poziom 5 x3)
Doładuj w szczęście, prosta rzecz.I w obronę, kup mixy lv 5 i bez problemu.Druga opcja to poprostu Jak naj,ocniej w obronę, i wystarczą mixy lv4.
[ Dodano: 06-04-2010, 13:16 ]
I jedna uwaga - ja ich pokonałem z hełmem Karacenowym.Gotycki też dobrze wygląda.Jesteś pewien, że nie możesz ich pokonać?
[ Dodano: 06-04-2010, 13:18 ]
I teraz widzę - ja ich pokonałem na 3-4 gemach szczęścia - kup ich sobie trochę.Będziesz mógł odjąć gem szybkopści.
[ Dodano: 06-04-2010, 13:24 ]
Najlepiej ubierz szybkie EQ, kup gemy szczęścia (zdejmij szybkości) przestaw się na obronę na woja (lustrzana tarcza tu nie pasuje- załóż spiżową). Następnie poczekaj, aż Serowi skończy się mana, wtedy będzie więcej obrony i koniec.Moje EQ:
Broń - Długi Miecz
Tarcza -Lustrzana Tarcza
Hełm -Gotycki Hełm
Rękawice - Rękawice Mnicha
Zbroja - Zbroja Cieni
Buty -Lodowe Buty
Pierścień -Pierścień z Meteorytu
pomóżcie
za błędy przepraszam
Nie dziwię się w czym leży problem " SZCZĘŚCIE" dużo graczy omija dawanie punktów do szczęścia , ponieważ myśli że szczęście na bossy jest nie potrzebne , i tu się mylą ponieważ szczęście jest potrzebne jak inne bazowe statystyki . Musisz podnieść szczęście tak do 200 , wtedy nie będziesz miał problemu , bo będą ci walić mniejsze hity .