Każde niebanalne RPG z dobrą fabułą np.Neverwinter Nights(oba), Gothicki(wszystkie choć trójka jest zdecydowanie słabsza od poprzednich), TES'y (czyli morrowind i oblivion),jeszcze dużo by sie znalazło ; ] I niektóre dobrze zrobione strategie np. Polanie (nawet dało się pograć : p),Warcraft III czy Herosy ; ] I niektóre gry akcji np. Grom.No i w autka też czasem pogram(most wanted, undercover).A przy okazji to mógłbyś poprawić tą ankietę
Ostatnio zmieniony przez cybershot 15-07-2009, 20:22, w całości zmieniany 1 raz
I to jest właśnie piękne. Każda część opowiada inną nie związaną z poprzednią historię.
Jest to chyba najlepszy i najbardziej znany role playng game(rpg) na świecie.
Do tego fabuła nigdy nie jest liniowa, do końca nie wiesz jak się rozwinie.
Czasem akcja rozgrywa się w świecie przyszłości i nowoczesnych technologii a czasem w baśniowej krainie. Łączy je to że możesz używać magii i poziomowo rozwijać postacie.
No Never rządzi między innymi dlatego, że trzeba się nieźle nakombinować żeby go przejść ; ] No chyba, że grasz z poradnikiem ale wtedy gra jest do niczego moim zdaniem.
First-person_shooter Quake'i, CS-y i inne takie ;>
Ale ten typ powinno sie określać mianem gier FPP(First Person Perspective). FPS to pewnie określenie nieformalne... jak w Polsce "strzelanka". Miałem prawo nie wiedzieć.
Ale ten typ powinno sie określać mianem gier FPP(First Person Perspective).
Tak się kiedyś nazywało wszystkie gry z widokiem z perspektywy pierwszej osoby (widząc oczami bohatera gry). Określenie first-person shooter pojawiło się nieco później (bo i pierwsza strzelanka 3D pojawiła się później) i odnosiło się wyłącznie do strzelanek ; >
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem