Podchodzisz do zalanego Gohana, potem idziesz do karczmy w folhort, gadasz z kelnerką, przy okazji możesz iść pogadać z podróżnikiem co w rogu stoi. Kelnerka mówi ci o "Owocach Polmorii" Które lezą w lesie cieni, mapka wielokrotnie latała po tym forum. Zbierasz je, idziesz ubić grizzly (walka jest z nim tylko wtedy kiedy masz ze sobą owoce). Pokonujesz 'Miśka', wracasz do karczmy, dajesz kelnerce owoce, idziesz do Gohona, dajesz mu "wywar" (chyba że już otrzeźwiał po twojej rozmowie z tą kelnerką, czyli stałby obok statku). Potem walczysz z Zefirem i płyniesz na salamandrie, a po drodze masz piratów
Jeszcze coś ominął - wygląda to tak:
1.Docierasz do Folhord
2.Gadasz z Karczmarką i bierzesz nocleg (czy ze 2, nie pamiętam)
3.W karczmie pojawia się Gohan ,gadasz z nim.
4.Idziesz do Portu, rozmawiasz z ty obok statku
5.Rozmawiasz z karczmarką.
6.Idziesz znowu do portu i znajdujesz Gohana.Idziesz do lasu cieni i bierzesz owoce
7.Możesz zawalczyć z Gryzzli (jak przerobisz na sok to nie zawalczysz ).
8.Przerabiasz owoce na sok
9.Budzisz Gohana
10.Przechodzisz Arene
11.Idziesz do podmokłych jaskin.
12.Po ośmiornicach masz Zefira (dokładnie nie wiem, jeszcze nie pokonałem Areny)
13.Płyniesz statkiem
12.Po ośmiornicach masz Zefira (dokładnie nie wiem, jeszcze nie pokonałem Areny)
Żeby mieć "cel" rozmowy z Zefirem, trzeba po obudzeniu Gohana z nim pogadać.
Po rozmowie z trzeźwym Gohanem, możesz udać się przez podmokłe jaskinie folhord, aż do Polanki Zefira (naprawdę silne potworki, lepiej sobie "transport" skołuj), a z polanki wchodzisz do świątyni.