Profesja: Mag
Nick: Evo
Level: 67
Wysłany: 09-04-2010, 20:54
Misiopysio napisał/a:
Jakie ale? To co ich wina mniejsza? Wolno bezkarnie oddawać rank a za przyjmowanie kara? Weź się chłopie stuknij w głowę, albo każemy obie strony po równo albo nikogo.
Mi to nie sprawia różnicy czy zostaną zbanowane obydwie strony, czy tylko Lov. Napisałem, że dla reszty osób ta strata byłaby bardzo niewielka - jedynie 2 tygodnie w więzieniu mogą być dla nich trochę nieprzyjemne.
Misiopysio napisał/a:
No właśnie naprawdę podejzanych walk jest kilka a VaanDee poleciał po całości i wkleił co popadło, więc jak juz to wypadałoby dac bana i odjąc rank za te walki, a nie kosic jak leci.
Znów to samo jest wałkowane..
ambity napisał/a:
Co do osób piszących, że powinno się odjąć tylko ranking z wyżej wymienionych walk, a nie 50% - taki jest regulamin - nie zgłosił walk, więc nie ma się o co targować - podlega każe zgodnej z regulaminem.
To też chyba się wlicza do takich walk? Bo każde 1g celowo przekazane to przelew. Tak samo z doświadczeniem..
Tak ale wybiera się tylko jedną opcję z której było najwięcej korzyści dla gracza (na czym mu najbardziej zależało)
Lov napisał/a:
Nie sadziłem ze walki tego typu i z taka iloscia ranku bd brane pod uwage...
Jest zgłoszenie = jest kara.
Aquagen napisał/a:
Zresztą, czekamy na Vandee...
Jest nieobecny w tej chwili ale po konsultacji już wiem, że zdanie swoje już wyraził - nałożył karę
Lolipop napisał/a:
VaanDee w tej grze osiagnol tylko lvl bo ma zbyt maly mozg aby grac na rank czy cos..
Tym zgłoszeniem niech zajmie się Moderator.
Woj Mroku napisał/a:
Moim zdaniem trochę przesadził, wystarczyło odjąć rank z graczami, ktorzy atakowali WIECEJ niż 3 razy
Regulamin jasno określa takie sytuacje.
Myślę, że temat nic nowego nie wniesie.
Ja już skończyłem. Idę oglądać Transformersów (poraz któryś).
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
No właśnie naprawdę podejzanych walk jest kilka a VaanDee poleciał po całości i wkleił co popadło, więc jak juz to wypadałoby dac bana i odjąc rank za te walki, a nie kosic jak leci.
Celowe i/lub wielokrotne przekazywanie punktów rankingowych (w jakikolwiek sposób).
więzienie 14 dni
rank -50 %
Gdyby to zgłosił to by mu odjęli za te walki. Teraz to już po ptakach
Profesja: Wojownik
Level: 33
Wysłany: 09-04-2010, 21:10
Zresztą co mam wam pisać, przelewy to sa jak napalona a dobry zawodnik xle coś ułozy i likwiduje konto, ma koło 5k ranku i wali w kogo popadnie nawet po kilka razy a tutaj zadnej takiej walki nie było, dobrzy gracza czasem trafiaja graczy majacych po 500 czy nawet 1000 ranku po kilka razy dziennie, sam unikam walk z jednym graczem częściej niz raz na dzień żeby nie było podejżeń ale jak ktoś stoi na polu to co ma poradzić na to ze atakują, niejeden wali każdego z przedziału kto sie nawinie, inni jak widza rankera totez wala nawet jak level inny tylko po to zeby sie pochwalić na prezce ze go ubili bo na równym to szans zero.
Owszem są w tych logach walki podejzane ale jest ich kilka a nie tyle które wkleił VaanDee.
pozdrawiam
[ Dodano: 09-04-2010, 21:13 ]
Legolass napisał/a:
Celowe i/lub wielokrotne przekazywanie punktów rankingowych (w jakikolwiek sposób).
więzienie 14 dni
rank -50 %
Gdyby to zgłosił to by mu odjęli za te walki. Teraz to już po ptakach
Ej Lego ale to trzeba udowodnić, poza tym owszem -50% ale kara poszła na cały rank, poza tym z regulaminu wynika ze kara jest za przekazywanie czyli obie strony powinny ja dostać a nie tylko jedna.
pozdrawiam
[ Dodano: 09-04-2010, 21:22 ]
Walkmen napisał/a:
Jest zgłoszenie = jest kara.
Ej Walkmen samo zgłoszenie to jeszcze nic trzeba je jeszcze zweryfikować, mnie też kiedyś zgłosił misio który miał mi za złe to, ze poparłam GM'ów na forum jak dostał karę za przelewanie golda i jakoś mnie nie ukarano.
Nie zachowuj sie jak czekista tylko jak cywilizowany człowiek. Masz być obiektywny a nie kierować się solidarnoscia grupową i z góry zakładać, ze jak ktoś zgłasza to ma rację, owszem sa gracze którzy zgłaszają sprawy czyste po głębokim namysle ale sa i tacy którzy zgłaszają z zazdrości bo ktos ma lepszy rank albo ich przelicytował,
Kto go zgłosił? Czy walczyli? Czy mieli transakcje? Jak były walki to jaki był wynik?
Sam unikam walk z 1 graczem w tym samym dniu choc wiele rewów było kuszących za rank z 1 wiekszy niz te wszystkie walki Lova gdzie wygrana była pewna na 99%.
pozdrawiam
[ Dodano: 09-04-2010, 21:28 ]
ambity napisał/a:
Mi to nie sprawia różnicy czy zostaną zbanowane obydwie strony, czy tylko Lov. Napisałem, że dla reszty osób ta strata byłaby bardzo niewielka - jedynie 2 tygodnie w więzieniu mogą być dla nich trochę nieprzyjemne.
A mi to sprawia różnicę bo albo każemy wszystkich winnych albo nikogo, zasada jest zasada, jeżeli się zmówili to obaj powinni zostac ukarani.
Boże, ale się tu wszyscy opisali! !Najlepiej jakby Vaan Dee miał konto na form (bo takowego nie znalazłem), wyjaśnił by wszystko, a nie spamujemy (ale bez offtopu).
Lov napisał/a:
Prosze o komentarze wyłacznie Gm'ów i Administracje,
Gracze którzy mi zazdroscili i liza pupke Gm'om niech sie nie wypowiadaja
Wysłany: 09-04-2010, 21:44
musaraj napisał/a:
Boże, ale się tu wszyscy opisali! !Najlepiej jakby Vaan Dee miał konto na form (bo takowego nie znalazłem), wyjaśnił by wszystko, a nie spamujemy (ale bez offtopu).
To niech napisz na forum, wtedy byłaby jasność trochę większa i Walkmen nie musiałby sie produkować.
Wysłany: 09-04-2010, 22:04
musaraj napisał/a:
Czyli wg tego każdy ma prawo do spamu na ogólnodostępnym forum?Przewertuj temat, a na peewno znajdziesz niejednego spamera
A co to jest spam? Może mi zarzucasz spamowanie?
Legolass,
Cytat:
Nie ma obowiązku odpisywać na forum. Od tego są zażalenia.
Jeżeli temat powstał na ogólnodostępnym forum to każdy ma prawo się tu wypowiedzieć.
Nie ma obowiązku Lego ale czasem po prostu wypada zawłaszcza jak przytoczone uzasadnienie w wielu punktach dosc marne.
I tak jak piszesz każdy moze sie wypowiedzieć byle to robił z sensem.
Dokładnie i ... kilka razy dziennie możesz skasować konto bo na takim lvlu 1,5 godziny i znowu masz taki lvl. To prowadzi do ciągłych przekrętów wśród, jak ich sami nazywacie, "dzieci lange".
1,5h?! Jeśli wbijesz 22 poziom, przechodząc całą fabułę aż do dotarcia do Devos, zrobisz atrybuty lodu, ziemi wiatru itp itd w ciagu 1,5h, to normalnie będę twoim dłużnikiem na 10000000 MFów ;}
Tego, czego dokonał Lov, to niemałe osiągnięcie.. Domyślam się, że poświęcił dużo czasu i zużył dużo MFów w przeciągu ubiegłego miesiąca.. Taktyka Lova była prosta, duszki, lód, hybryda, 36:36 i jazda, wystarczyło tylko czekać..
Gra zmienia się z biegiem czasu i nic nie ma na to wpływu, lecz brakuje Game Masterom w tej grze obycia... nie chcę nikogo obrażać; ] ale przecież co to za Game Master, który ma 100+ lvl i za przeproszeniem 'kisi dupę w mieście czy też walczy, ale te walki są na zasadzie 3-5walk na miesiąc (POZDRO;s)'.. 'obyty' GM powinien raczej regularnie walczyć, widzieć co się w MF dzieje, jakie są relacje pomiędzy graczami, jednak pozycja GMa do czegoś zobowiązuje i nie wystarczyłoby logować się na swoje konto jak i konto GMa, ale może również i zacząć obserwować co się zmienia z biegiem czasu, co nowego w walkach i również walczyć itp. itd. ;>
Kara niesłuszna, no ale Lov nic już raczej nie zdziałasz.
1,5h?! Jeśli wbijesz 22 poziom, przechodząc całą fabułę aż do dotarcia do Devos, zrobisz atrybuty lodu, ziemi wiatru itp itd w ciagu 1,5h, to normalnie będę twoim dłużnikiem na 10000000 MFów ;}
Proponuję czytać ze zrozumieniem. Nie mówiłem o koncie Ukaranego ale o kontach tych co tak nagminnie atakują po x razy a następnie kasują konta by już kolejnego dnia mieć ten sam nick, ten sam lvl i znowu komuś przelewać rank zdobyty na wbijaniu tych kilku lvli.
Czy coś więcej zostało wniesione do tematu? Chyba nie. Co ja piszę Na pewno nie.
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
Wysłany: 09-04-2010, 22:42
Walkmen napisał/a:
Proponuję czytać ze zrozumieniem. Nie mówiłem o koncie Ukaranego ale o kontach tych co tak nagminnie atakują po x razy a następnie kasują konta by już kolejnego dnia mieć ten sam nick, ten sam lvl i znowu komuś przelewać rank zdobyty na wbijaniu tych kilku lvli.