Mój nick to SuDDen ze sw.1
Miałem zaplanowany pojedynek na 11 kwietnia na godz 12.00 o EGR.
Pojedynek się odbył...ale o godz 18.13 13 kwietnia gdy przeciwnik zdążył wbić 1 lv więcej. Straciłem w ten sposób 500 ranku, proszę o szybką reakcję;)
11.04.2010, 12:00 Horoeku vs SuDDen [Doświadczenie] [Przedmioty] [Punkty rankingowe] ----wpis w zakładce pojedynki
1 vs 1 13.04.2010 18:12
P
Horoeku vs SuDDen [ zobacz raport ] ---wpis w raportach walk
Czyli mam rozumieć że w ten sposób można poprzez zaniechanie wbić nawet kilka lv i dopiero wtedy odbędzie sie pojedynek..??No cóż dość kontrowersyjna zasada..
Alurab napisał/a:
Rosio, co za różnicę ci robił jeden lv u niego? I tak byś nie wygrał..
Tak jak wspomniał kolega wyżej gem+laska robią kolosalną różnicę więc jestem święcie przekonany, że bym wygrał..
No cóż, tu nawet nie chodzi o stracony rank, ale działającą zasadę. Moim zdaniem trzeba się nad nią jeszcze raz gruntownie zastanowić..
Level: 227
Świat: 3
Wysłany: 14-04-2010, 18:27
Rosio napisał/a:
Czyli mam rozumieć że w ten sposób można poprzez zaniechanie wbić nawet kilka lv i dopiero wtedy odbędzie sie pojedynek..??No cóż dość kontrowersyjna zasada..
Tu nie chodzi o kogoś widzimisię, tylko o to żeby nie przeciążyć serwera. Stosunkowo niedawno Tomi wyjaśniał tę sytuację szczegółowo, chcesz to poszukaj sobie odpowiedniego tematu na forum. Z resztą w zakładce pojedynki pojawiła się ostatnio nawet informacja o tym, więc pretensje możesz mieć tylko sam do siebie.
_________________ Jest wiele rzeczy dla których warto żyć,
Jest kilka dla których warto umrzeć,
Ale nie ma ani jednej dla której warto zabijać.
W 100% się zgadzam, teraz widzę że to moje przeoczenie. Jednakże nie zmienia to faktu, że komfort gry nie powinien przedkładać się nad logikę, ponieważ obecne rozwiązanie pomimo iż teoretycznie odciąża serwer, to jednak dyskredytuje graczy którzy z losowych przyczyn nie mają dostępu do komputera w terminie rozegrania pojedynku..Sądzę że powinna zostać zawiązana na ten temat jakaś debata, ponieważ ja (już trochę doświadczony przez obecny system) jest przeciwnikiem takiego stanu rzeczy ;D
Mysle, ze wiekszosc graczy chcialaby takiej poprawki, jednak jest technicznie niemozliwa.
Tomi, czy daloby rade zrobic cos takiego, ze np gracze z grup turniejowych maja co minute/dwie/osiem i pol pojedynek?
Tzn, np grupa 1-20, ma o 16, grupa 21-40, o 16 01 itd, zeby walki byly w konkretnym terminie i odbywaly sie automatycznie. Nie byloby chyba zwiechy, a problem bylby czesciowo rozwiazany.