Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:42
Zakończenie zapisów=zakończenie rozdawania punktów statystyk
Autor Wiadomość
minek123 
Moderator

Profesja: Mag
Nick: Jack Sparrow
Level: 260
Wysłany: 17-05-2010, 20:27   Zakończenie zapisów=zakończenie rozdawania punktów statystyk

Proponuje zablokować rozdawanie nierozdanych pktów statystyk po rozpoczęciu turnieju.
W ostatnim czasie można dostrzec niepokojące praktyki.

Zasada ich działania:

Gracz X przed dołączeniem do turnieju resetuje statystyki. Dodaje HP obrony, speed oraz szczęście tak aby wyglądało na rozdanie statystyki. Do statystyk "ofensywnych" dodaje tylko kilka punktów tak aby wyklarowała się jedna z profesji. Tuż przed rozpoczęciem walki gracz Zmienia profesje dodając pozostałe punkty statystyk to przeciwnej statystyki "ofensywnej" (siła/magia) a przeciwnik nie już czasu na przebranie się, zmianę inteligencji i walczy nieprzygotowany. Problem występuje w wysokich grupach lvlowych gdzie są 1 max 2 walki do rozegrania.

Walka Wygląda zazwyczaj tak: (mimo że nie jest się anty i ma się nawet sporo w obronach to jednak braki z eq powodują szybkie rozstrzygniecie walki)
http://w1.my-fantasy.net/...p?r_id=33138884

Wg. mnie taki przebieg walki nie jest sprawiedliwy. Turniej powinien mieć na celu sprawdzenie umiejętności graczy którzy są przygotowani do walki.

Jeśli tak nadal będzie dojdziemy do paradoksu i swego rodzaju Loterii, nikt nie jest w stanie zgadnąć w która ze statystyk ataku doda gracz w ostatnich sekundach.

Jak problem można rozwiązać:
1. Jak już wspomniałem" Zakończenie zapisów=zakończenie rozdawania punktów statystyk"
2. Uniemożliwienie zmiany profesji w czasie trwania turnieju
3. ???

Moim skromnym zdaniem turnieje to jedna z nielicznych, naprawdę ciekawych i interesujących rozrywek w tej grze. Zwycięsko powinny wychodzić z niej najlepszy, a nie ten kto wykorzystuje luki.

(Pozdro Pieniu, odegram się za miesiąc ;) )

SaKe 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 17-05-2010, 20:33   

Jestem na tak, z mala roznica. Nie mozna zmieniac profesji (tzn trzeba tak rozlozyc pkty w sile/magie, aby profesja sie zgadzala).

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

Alurab 
Użytkownik

Nick: Sprite s2/MMAAGG s3
Level: 255
Wysłany: 17-05-2010, 20:36   

I to jest dobra propozycja. Ale możliwa do zrealizowania? O ile resetu statystyk nie można zrobić po zakończeniu zapisów, to czy możliwe jest zablokowanie rozdawania punktów statystyk?

Piszę poprawnie po polsku

Lekcja używania forum, część 1
Lekcja używania forum, część 2

minek123 
Moderator

Wysłany: 17-05-2010, 20:41   

Zablokowanie resetu statystyk pewnie miało uniemożliwić takie działanie.
Jednak jak zwykle znalazła się dziura którą warto by załatać.

Alurab napisał/a:
Ale możliwa do zrealizowania?

Tomi Powiedz nam że jest to możliwe :twisted:

azkero
Użytkownik

Nick: azkero
Level: 53
Wysłany: 17-05-2010, 21:00   

Cytat:
1. Jak już wspomniałem" Zakończenie zapisów=zakończenie rozdawania punktów statystyk"

A co wtedy z mniejszymi lvl'ami którzy mogą dołączyć na 18 lvl w przedziale 1-20 licząc na to ze wbija te 2 lvl szybko i turek wygrają? Każdy powinien mieć prawo na dalsze rozdawanie statystyk w turnieju... A nie dawać przywileje tym graczom którzy osiągnęli poziom wyższy od innych i będą mieli przewagę statystyczna ;)

Cytat:
Wg. mnie taki przebieg walki nie jest sprawiedliwy. Turniej powinien mieć na celu sprawdzenie umiejętności graczy którzy są przygotowani do walki.

Powinieneś być przygotowany na wszystko skoro chcesz być uważany za najlepszego gracza w danym przedziale, dzięki zwycięstwie w turnieju.

Cytat:
...a nie ten kto wykorzystuje luki.

taka mi luka jak wbijanie pkt przy doświadczeniu na minusie. ><

_
Dziękuję za uwagę.

AC MILAN :****

Wilu 
Użytkownik

Nick: WoLfiK
Level: 247
Wysłany: 18-05-2010, 14:17   

Powinien być przygotowany na wszystko ? Na debilizm i brak honoru graczy też ? Bez jaj ,niech chociaż turnieje będą rozgrywane zgodnie z zasadami fair play.Zawsze można by to rozwiązać tak że można rozdać punkty które wbiło się poprzez zdobycie lvla podczas trwania turnieju ,a nie te których nie rozdaliśmy przed. Wydaje mi się jednak że to będzie technicznie nie możliwe ( to tylko moje przypuszczenia ,ja się na tym nie znam).

3siu 
Użytkownik

Nick: 3siu
Level: 118
Wysłany: 18-05-2010, 16:09   

azkero napisał/a:
Cytat:

A co wtedy z mniejszymi lvl'ami którzy mogą dołączyć na 18 lvl w przedziale 1-20 licząc na to ze wbija te 2 lvl szybko i turek wygrają? Każdy powinien mieć prawo na dalsze rozdawanie statystyk w turnieju... A nie dawać przywileje tym graczom którzy osiągnęli poziom wyższy od innych i będą mieli przewagę statystyczna

tu ma rację. myślę że blokada zmiany profesji byłaby najlepszym rozwiązaniem. ale tylko na linii woj-mag i na odwrót. z hybrydy można by było zmienić w obie strony.

[Gospoda 120 G - Krzysztop][3siu - Landern]

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett

Legolass 
Użytkownik

Level: 7
Wysłany: 18-05-2010, 16:38   

Ja bym bardziej proponował, aby wraz z zapisem do turnieju gracz deklarował jaką profesją chce walczyć. Po tym np. nie mógłby dać w siłę...

s4 ~ Eddard

Ziomusiq 
Użytkownik

Level: 120
Wysłany: 19-05-2010, 13:30   

minek123 napisał/a:
Tomi Powiedz nam że jest to możliwe :twisted:

Impossible is nothing ;)

True, ale wypadałoby dodać jeszcze to, że mag nie założy broni dla woja, a wój broni dla maga, nie wiem jak się mają obrony fizyczne w EQ na maga i na odwrot, ale ja na 180 mam ich po 500, miecz na 180 z obozu ma 1600+ ataku, czyli ponad 3 razy więcej, wystarczy dodać do tego szczęścia do krytyka i ciosy po 21k stają się osiągalne (5k obrażeń * 3 *1.4).

Asher 
Użytkownik

Wysłany: 19-05-2010, 16:57   

Cytat:
5.50. Propozycje dotyczące turniejów (zmiana grup, zwiększenie nagród itp.)

Temat jest nie zgodny z regulaminem
Jest zakaz zadawania propozycji na temat turniejów

Areen 
Użytkownik

Level: 10
Wysłany: 19-05-2010, 17:00   

Asher, nie baw się w moderatorka. Skoro minek123 założył ten temat, to oznacza, że jest zgodny z regulaminem ;]

Asher 
Użytkownik

Wysłany: 19-05-2010, 17:03   

Cytat:
Asher, nie baw się w moderatorka.

Nie bawię się
Chce sprawiedliwości

Cytat:
Skoro minek123 założył ten temat, to oznacza, że jest zgodny z regulaminem ;]

Regulamin działu mówi coś innego

Cytat:
Złamanie któregokolwiek z poniższych punktów zaowocuje +1 ostrzeżeniem.

Ziomusiq 
Użytkownik

Level: 120
Wysłany: 19-05-2010, 17:28   

Przepraszam bardzo, ale co propozycja minka ma wspólnego ze zmianą grup lub zwiększeniem nagród w turnieju?
Nie szukaj "sprawiedliwości" na siłę...

minek123 
Moderator

Wysłany: 19-05-2010, 17:28   

Cytat:
5.50. Propozycje dotyczące turniejów (zmiana grup, zwiększenie nagród itp.)

Asher, Sam dopisywałem ten punkt do regulaminu.
Ma on na celu unikniecie spamu o większe nagrody w najwyższej grupie turniejowej itp.

Propozycja odbiega od pktu w regulaminie, nie dotyczy zmian grup ani zwiększenia nagród.
W zasadzie można powiedzieć że temat dotyczy przebiegu walk.
(nie tylko turniejowych, ale i pojedynków)

Nie zamierzam więcej Ci tego tłumaczyć.
Masz jakieś zastrzeżenia pisz do "organów wyższych".

Daniero 
Użytkownik

Level: 224
Wysłany: 20-05-2010, 18:11   

Wy to byście chcieli wszystko , może jeszcze darmowy reset na każdy turniej i najlepiej full Legendarne i Elitarne eq ?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi