Czemu by nie wprowadzić darmowego immunitetu, dla graczy, którzy NIE CHCĄ się pojedynkować na mapie? To jest niedopuszczalne, rozumiem, że na tą grę jest kilka "sposobów", ale w żadnym razie nie powinny one ze sobą kolidować... To jest nie fair, bo chodząc sobie spokojnie po mapce i "expiąc" mamy w cholere cennego EQ w plecaku, bo nie założymy wszystkiego na raz. Wtedy bardzo często można coś stracić, bo jakiś idiota Cię zaatakuje. Jeśli chodzi o sam immunitet, no to gdzieś w ustawieniach gracza i można by było to włączyć na stałe (nie że co chwila). Jakieś ograniczenia zakładania i zdejmowania. Wtedy można by było spokojnie grać, a Ci którzy grają dla stania przed miastem i polowania niech grają, reszta będzie miała spokój...
Proszę o rozpatrzenie pomysłu.
_________________ Pozdrawiam.
"Na co się przydaje wiedza, jeśli nie służy człowiekowi ."
Poszukuję graczy do drużyny, ok. 60 lvl, chcący przejść fabułę i pomagać sobie. Ś1.
A wiekszosc graczy przyciagnal tutaj system walk pvp.
Mimo wszystko nie powinni oni utrudniać tym "drugim". Wiem, że pvp to duży plus MFO, ale ja nie mówię o jego usunięciu, ludzie nie potraficie czytać? Zresztą... Jeśli większość i tak gra na pvp to co to za strata będzie jeśli nie zaatakują 10 graczy na godzinę tylko 8-9? Bo i tak Ci pvboss to mniejszość - nie widzę problemu.
Poszukuję graczy do drużyny, ok. 60 lvl, chcący przejść fabułę i pomagać sobie. Ś1.
Nie lepszy gracz, tylko taki, który dba o walki pvp.
Lepszy w pvp*
Tivens napisał/a:
Nie wyeliminować, tylko odseparować graczy typowo pvp i typowo pvboss [czytaj ze zrozumieniem]
Ja dobrze rozumiem tylko teraz mało jest walk uczciwych i ustawianych (ludzie boją się walczyć albo kancą).. to nie stare czasy, teraz większość rankerów żyje z polowania.
Heh no to wyszło co napędza tą grę... Żerowanie na innych i nabijanie ranq za wszelką cenę. Żałosneeee.... Trudno może w MFO3 się chociaż z tym coś zrobi, bo jest niedopuszczalne (jak już pisałem), żeby jeden "sposób" na grę przeszkadzał drugiemu..:/
kolejny co płacze... Nie chcesz walczyć to nie proste nikt cię nie zmuszać nie będzie. Expij za miastem gracz co gra na ranku nie poleci za tobą mooby go pokonają abo inny gracz np jak anty magiem jest to wiadomo że go woj ubije... A co do ranku to zwykła rzecz dzieci się napalają dla 100 punktów ranku i tak zaraz tracą zacznie więcej. Więc nie jęcz i nikt dla ciebie systemu gry
I Pan powiedział:
Najpierw wyjmiesz świętą zawleczkę,
potem policzysz do trzech; ani mniej, ani więcej.
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.
ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
Heh no to wyszło co napędza tą grę... Żerowanie na innych i nabijanie ranq za wszelką cenę. Żałosneeee.... Trudno może w MFO3 się chociaż z tym coś zrobi, bo jest niedopuszczalne (jak już pisałem), żeby jeden "sposób" na grę przeszkadzał drugiemu..:/
To jest punkt twój punkt widzenia.. dla mnie np. żałosne może być ciągłe expienie, ubijanie bossów i unikanie wszelkich konfrontacji. A wgl. to weź się ogarnij i zamiast płakać to znajdź sposób by nie dać się złapać. Ja gram na 3 świecie bossowcem i jeszcze nie zdarzyło mi się niechciane starcie pvp mimo to, że wiele razy próbowno mnie złapać.
Nie płaczę... ;> Chciałem tylko spokojnie poexpić, osoba będąca poza miastem, która nie jest dobra w walkach trzepie portkami, nie może się na sekundę oderwać od monitora, bo zaraz straci pół ekwipunku ;/
Cytat:
Nie chcesz walczyć to nie proste nikt cię nie zmuszać nie będzie. Expij za miastem gracz co gra na ranku nie poleci za tobą mooby go pokonają abo inny gracz np jak anty magiem jest to wiadomo że go woj ubije
Nie chce i tak - zmuszają mnie, bo łapią na mapie i tak - biegają za Tobą jak nienormalni i atakują.
Dlaczego Wy mi mówicie jak mam grać skoro ja nie chce się bić to jest indywidualna sprawa każdego nie chce i koniec, a gra (i jej twórcy) oferując NIBY dwie możliwe rozrywki w grze, nie potrafi ich ułożyć tak, by sobie na wzajem nie przeszkadzały. W regulaminie nie ma jakiegoś specjalnego świadczenia, które mówiłoby, że MUSZĘ konfrontować się z innymi graczami - z tego wniosek, że nie muszę, a jednak nie mam innego wyjścia - kiedy expię jest niebezpiecznie ;/
Kod:
dla mnie np. żałosne może być ciągłe expienie, ubijanie bossów i unikanie wszelkich konfrontacji
Dokładnie to jest żałosne TYLKO dla Ciebie.. I nie WSZELKICH, bo tylko tych dot. walki między sobą...
A jak mi zaraz ktoś napisze "nie podoba się to nie graj" to nie wiem, co zrobię... Takie wypowiedzi świadczą o całkowitym braku mózgu ;/ - chociaż to jest nie możliwe (niestety), bo się m.in. ruszasz, mówisz i piszesz (o dziwo).
Ty coś smucisz o czyimś bezmózgowiu a zastanów się nad sobą.. przecież gdyby było tak jak mówisz to nikt by cię chyba nie atakował a co za tym idzie - nie założył byś takiego tematu. Powiedziałem np. mnie.. jeżeli ciężko się domyślić to miałem na myśli wszystkich rankerów i nie tylko którzy uganiają się za ludźmi bo ciężko o normalną walkę przed miastem. Hipokryzja sux..
A tak ogólnie to zauważyłem, że większość ludzi woli iść na łatwiznę niż trochę pokombinować.. uganiają się za tobą? to po prostu śmigaj po mapce tak, żeby koleś pogubił się w tym co robisz, schowaj się w mieście albo exp daleko od miasta na mocniejszych mobach. Jak już wspomniałem, gram na level na 3św. i jeszcze nigdy mnie nie złapali mimo wielu prób. Wniosek - da się expić nie dając się złapać. Poza tym ihmo to nawet dobrze, że grając bossowcem trzeba uciekać przed łowcami.. klimacik ; )
Tivens powiem ci tak poszedłeś na forum i płaczesz że ktoś cię zabija i wydarzyło się wielkie zło. Na takim lvl co masz to jest norma że ludzie walczą. Napisałem ci że expij za miastem a ty nie bo za tobą lata a niech lata expij szybko to cię nie złapie a nie że wejdziesz na pole i czekasz nie wiadomo ile gdzieś tam to wiadomo że ktoś będzie chciał cię ubić .Gra polega gł na pvp więc czego się czepiasz w takich grac pvp to normalka powiedz na jakiej grze przez neta cię nie napdanie? (chyba na żadnej). Taki jest system gry. Nie chcesz to nie walcz kto ci każe, graj hybrydą wbijaj lvl i tyle problem . Jak napisał night jest usługa wykupienia prota jak ci tak to przeszkadza i co za problem?. Jak ktoś gra na lvl jego sprawa nikomu nie nakażesz jak ma grać Akurat na hl lvl są najciekawsze walki, najlepsze nagrody i emocje . Jak widać masz 20 lat w profku zachowuj się jak dorosły człowiek a nie że przychodzisz na forum i płaczesz że ktoś cię obił i nie możesz expic w spokoju a kogo to intersi. Nikomu się chyba nie zdarzyło żeby nie został obity taki jest system gry i już go nie zmienisz...