Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:35
Targ.
Autor Wiadomość
Mscicielo
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 32
Wysłany: 08-07-2010, 13:43   Targ.

Witam.

Chciałem przedstawić moją propozycje dotyczącą targu.
Według mnie, lepiej by było, jakby było coś jak na allegro.
Powiedzmy item ma ostatnią ofertę 100k, dajemy 2kk, i jest tak, piszę, że daliśmy 102,5k(powiedzmy, że to minimalna cena do przebicia przedmiotu) i jeżeli ktoś przebije nas na 150k, to będzie za mało i będzie mu pisać, że daliśmy więcej, jeżeli nikt do tego czasu nas nie przebije, to zapłacimy 150k. 2kk to będzie tak jakby maxymalna cena którą damy za przedmiot, żeby ktoś nas przelicytował, będzie musiał dać minimum powiedzmy 2,05kk. Jeżeli on wpisze 3kk, dając 2,5kk go nie przebijemy, lecz jeżeli damy 3,1kk to go przebijemy.

Co wy na to?

Aquagen 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Aquagen
Level: 71
Świat: 6
Wysłany: 08-07-2010, 18:06   

Chciałem przedstawić ci moją propozycję, mianowicie przeczytaj to. A dla uściślenia:

ADIHC1 napisał/a:
5.12. Propozycje opcji 'Kup teraz' na Targu oraz wymiany przedmiotów bezpośrednio między graczami.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 08-07-2010, 18:10   

Aquagen, w którym miejscu Mscicielo wspomina cokolwiek na temat opcji typu "kup teraz"?

Na upartego podchodziłoby to pod automatyzację gry, a na to znalazłby się odpowiedni punkt.

Mscicielo
Użytkownik

Level: 32
Wysłany: 08-07-2010, 19:36   

Nie doszukujmy się już tego, że złamałem regulamin, tylko rozważajmy moją propozycje.
Aquagen, GM'owie wiedzą co robić, nie wyręczaj ich. :)

Aquagen 
Użytkownik

Nick: Aquagen
Level: 71
Świat: 6
Wysłany: 08-07-2010, 21:48   

Mscicielo napisał/a:
Aquagen, GM'owie wiedzą co robić, nie wyręczaj ich. :)

A co ma Gm do tworzenia gry? Równie dobrze możesz powiedzieć że koń jest rybą...

Mscicielo napisał/a:
Nie doszukujmy się już tego, że złamałem regulamin, tylko rozważajmy moją propozycje.

Jeśli złamałeś, to znaczy że nie ma nad czym dyskutować.

ADIHC1 napisał/a:
Aquagen, w którym miejscu Mscicielo wspomina cokolwiek na temat opcji typu "kup teraz"?

Nie bardzo zrozumiałem pierwszy post, gdyby dokładniej to wyjaśnił (nie każdy często kupuje z allegro), zrozumiałem to troszkę jak wymianę między graczami.

sledziu57 
Użytkownik

Level: 10
Wysłany: 08-10-2010, 00:29   Re: Targ.

Mscicielo jak dla mnie to dobry pomysł

musaraj 
Użytkownik

Nick: benerit
Level: 164
Wysłany: 08-10-2010, 14:43   

Mscicielo napisał/a:
Powiedzmy item ma ostatnią ofertę 100k, dajemy 2kk, i jest tak, piszę, że daliśmy 102,5k

Chyba coś nie rozumiem z dodawaniem :roll:

I ogólnie sam pomysł trochę zawiły.Trochę nie rozumiem :razz:

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 11-10-2010, 08:59   

Jeja, zrozumieć taki post to czarna magia, ale coś mniej więcej skumałem. Ogólnie, to uważam to za zbędne.

A teraz jest sprawa, nie gram już bardzo długo, ale chciałbym wiedzieć, czy została już wprowadzona opcja, w której sprzedający dostawałby tyle kasy, ile wynosi limit, a kupujący mogliby się licytować do upadłego (system chłonąłby nadwyżkę kasy).

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 11-10-2010, 18:25   

Shark napisał/a:
A teraz jest sprawa, nie gram już bardzo długo, ale chciałbym wiedzieć, czy została już wprowadzona opcja, w której sprzedający dostawałby tyle kasy, ile wynosi limit, a kupujący mogliby się licytować do upadłego (system chłonąłby nadwyżkę kasy).

Nie, realizacja tego pomysłu została zaniechana ze względu na prace nad v3. Na szybko zostało wprowadzone prostsze rozwiązanie i tak już zostanie.

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 16-10-2010, 21:17   

Mam rozumieć, że w takim razie zostanie to wprowadzone w v3? Czy raczej wtedy targ zostanie całkiem uwolniony?

@down
No to kijowo. Screeny z v3 zaczynają przypominać wczesne czasy Margonem, podobnie sprawa się ma jeśli chodzi o targ, nice. Dodatkowo outfity z rpgmakera, no no. Nieźle się zapowiada.
Ostatnio zmieniony przez Shark 19-10-2010, 13:26, w całości zmieniany 1 raz  

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 17-10-2010, 18:13   

Tak, targ zostanie uwolniony. Dodatkowo możliwa będzie bezpośrednia wymiana przedmiotów między graczami.

michol11
Użytkownik

Level: 111
Wysłany: 22-10-2010, 21:39   

Mscicielo napisał/a:
Witam.

Chciałem przedstawić moją propozycje dotyczącą targu.
Według mnie, lepiej by było, jakby było coś jak na allegro.
Powiedzmy item ma ostatnią ofertę 100k, dajemy 2kk, i jest tak, piszę, że daliśmy 102,5k(powiedzmy, że to minimalna cena do przebicia przedmiotu) i jeżeli ktoś przebije nas na 150k, to będzie za mało i będzie mu pisać, że daliśmy więcej, jeżeli nikt do tego czasu nas nie przebije, to zapłacimy 150k. 2kk to będzie tak jakby maxymalna cena którą damy za przedmiot, żeby ktoś nas przelicytował, będzie musiał dać minimum powiedzmy 2,05kk. Jeżeli on wpisze 3kk, dając 2,5kk go nie przebijemy, lecz jeżeli damy 3,1kk to go przebijemy.

Co wy na to?

No chyba cie Bóg opuścił... Gracz A ma przykładowo 600.000.000 G gracz b ma 3.000.000, gracz A podbija przedmiot do 10kk - i co i tak go ten gracz nie przebije a gracz A w najgorszym wypadku zaoszczędzi 7kk... To jest glupie i dla ludzi z kasa...;P

malvina 
Użytkownik

Nick: malvina
Level: 172
Wysłany: 29-12-2010, 18:09   

Targ jest dobry taki jaki jest xD

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi