Wysłany: 19-07-2010, 16:56 Kilka propozycji dot. turniejów
1. Pierwsze walki w turniejach są „z” Brak Przeciwnika. Można by to zastąpić jakimś AI
Nie był by to jakiś bardzo trudny przeciwnik (troszkę słabszy od naszego lvla), ale zmniejszał by szansę, że gracz który nie ma pierwszej walki rozda statystki po tym jak dowie się z kim ma następną walkę. Jeśli gracz przegra to do następnej walki przechodzi Brak Przeciwnika..
2. Turnieje drużynowe
Wiem, że jest to na TODO, ale mam propozycję związaną z tym. Gracze dołączają pojedynczo, a po rozpoczęciu turnieju są dobierani w dwójki, trójki lub inaczej i walczą jako drużyna
1. Pierwsze walki w turniejach są „z” Brak Przeciwnika. Można by to zastąpić jakimś AI
Nie był by to jakiś bardzo trudny przeciwnik (troszkę słabszy od naszego lvla), ale zmniejszał by szansę, że gracz który nie ma pierwszej walki rozda statystki po tym jak dowie się z kim ma następną walkę. Jeśli gracz przegra to do następnej walki przechodzi Brak Przeciwnika..
Bez sensu, specjalnie tak jest, żeby potem było parzyście i przegrany odpada.
(64-32-16-8-4-2-1). Jak wygra AI to potem się zmieni liczba graczy i inni znów będą walczyli z AI lub bez walki, jeśli z AI to jaki sens ma, że bot może wygrać turniej?
Alurab napisał/a:
Wiem, że jest to na TODO, ale mam propozycję związaną z tym. Gracze dołączają pojedynczo, a po rozpoczęciu turnieju są dobierani w dwójki, trójki lub inaczej i walczą jako drużyna
Bez sensu by było z losowymi graczami, nie zawsze by było po równo, bo czasem się tak nie da ustawić. Poza tym na jakiej zasadach było by to wybierane? Kto z kim i dlaczego? Musiałby by być jakiś sensowny system losowania.
pierwsza propozycja jest do bani, skąd możemy wiedzieć jaką profesje by sobie przypisał AI? nie moglibyśmy się dostatecznie przygotować do walki
co do drugiego pomysłu jest za, bo jest całkiem ciekawy. takie mieszańce dobierane lvlo to niezły pomysł ;D
do 2 pomysłu byś musiał opisać co i jak bo co z takiej walki jak w w drużynie jest 20lvl itp i 120 a walczy z teamem z przedziałem 20lvl więc jakie tu są szanse;>
do 2 pomysłu byś musiał opisać co i jak bo co z takiej walki jak w w drużynie jest 20lvl itp i 120 a walczy z teamem z przedziałem 20lvl więc jakie tu są szanse;>
Były by grupy lvlowe?
BarylkaSnK napisał/a:
pierwsza propozycja jest do bani, skąd możemy wiedzieć jaką profesje by sobie przypisał AI? nie moglibyśmy się dostatecznie przygotować do walki
Przeciwnikiem był by np. Mag, Wojownik(nick, lub można by było inaczej zobaczyć)
Vist0 napisał/a:
Pisałem, że AI by nie było za silne, i gracz z przeciętnymi statystykami by dawał radę. Każde AI by miało lv z dolnej granicy każdego przedziału lvlowego
_________________ Kiedyś pisałem z konta wrobelekek ale zostało zhakowane...
Cytat:
Przeciwnikiem był by np. Mag, Wojownik(nick, lub można by było inaczej zobaczyć)
co nam z tego jak nie mamy o nim żadnych informacji?
Alurab napisał/a:
Vist0 napisał/a:
Pisałem, że AI by nie było za silne, i gracz z przeciętnymi statystykami by dawał radę. Każde AI by miało lv z dolnej granicy każdego przedziału lvlowego
Daj mi walkę w której np. 20lv pada z 11lv Oczywiście w uczciwym starciu...
Taki AI powinien mieć statystyki jak najsłabszy boss z danego przedziału tyle że hp mniej-więcej tyle co gracze i oczywiście mp
Vist0 napisał/a:
Zawsze można się podstawić, ale być anty lub coś innego i przegrać, a potem cały system turniejowy leci? A jeżeli zawsze AI ma przegrać, to po co dawać darmową nagrodę komuś? Chyba, że za AI nic się nie dostaje, a jeżeli tak to ta propozycja była by zupełnie bezsensu.
ja mam swoje źródła u których staram się coś wymusić na temat przeciwnika z którym będe walczył, nie zawsze się udaje, ale staram się patrzeć jak walczy/walczył i po tym dobieram informacje, jak dla mnie skuteczne, nie wiem jak ty
ale zresztą, to jest moja opinia i się z nią nie sprzeczaj, bo i tak wobec tego zdania nie zmienie, koniec kropka.