Mianowicie, w tej wersji już pewnie go nie będzie, ale do MF3 może sie przydać.
Chodzi o blokadę lv, jak zapewnie z tematu wywnioskowaliscie.
Każdy gracz, mógłby sobie zablokować lv kiedy by tylko chciał, ( może ty być odpłatne )
nie musiałby robić żadnych turniejów, poprostu włącza blokade i tyle...
Oczywiście nie mógłby jej wyłaczyć jeśli miałby pojedynki
Przydaloby sie, oczywiscie tylko dla high-lvlowcow.
E tam, gdy w v3 zrobią już coś normalnego czyli niezdobywanie takiej ilości doświadczenia za walki z graczami, to powinno być okej bez tego (oczywiście z pakiecikiem nowych mechanizmów zdobywania pkt rankingowych i pvp). Ciężko powiedzieć, czy w grze polegającej na zdobywaniu lvl przyda się blokowanie poziomu, dodatkowo ciężko powiedzieć czy high lvl będą mieć tak samo przerąbane jeśli chodzi o walki pvp jak w v2.
Przydaloby sie, oczywiscie tylko dla high-lvlowcow.
Jeśli zostaną zastosowane rozsądne limity poziomu (a wszystko wskazuje na to, że ten błąd nie zostanie powtórzony), to nie będzie problemów z garstką osób, które ten limit osiągnęły i nie mają co robić.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Myślę że takowa "blokada lvla" byłaby ciekawą dodatkową usługą, jednak nie w takiej formie jak Ty to zaproponowałeś. Myślę raczej o blokadzie poziomu na dany okres. Czas blokady zależałby od ceny smsa. Im więcej pieniążków zapłacimy tym dłuższa blokada. Nie powinna ona być jednak dłuższa niż 3 dni, gdyż jest to gra mmorpg i zdobywanie doświadczenia jest jedną z jej interpretacji.
Pomimo wszystko podchodzę do tego pomysłu z dystansem, tak jak w poprzednim swoim poście napisałem, poczekajmy na premierę MF3.
Pozdrawiam, arbecaite.