Profesja: Wojownik
Level: 93
Wysłany: 10-08-2010, 01:16 Modlitwa w świątyniach.
Witam, moje pytanie brzmi, czy mogę prosić o jakieś wzory, czy przykłady modlenia się?
Mam kilka pytań związanych z tym, i próbuje znaleźć potwierdzenia.
1. Otóż czy więcej ruchów na raz zużytych na modlenie, to więcej atrybutu?
(np czy 150 ruchu na raz, da więcej niż 3x po 50, lub 2x po 75)
2. Ile atrybutu da 100 ruchów zużytych na modlenie się?
3. Ile atrybutu otrzymam po wpłaceniu np 100k złota?
Może lepiej zużywać ruchy na expienie, i za zarobioną kasę, powiększać atrybuty?
Zainteresowałem się trochę tematem i przeprowadziłem eksperyment.
Na 49 lvlu, mając atrybuty Ognia i Lodu równe 0, modląc się wydając 100 punktów ruchu otrzymałem taką informację:
Cytat:
Modląc się wzmocniłeś u siebie cechę ogień o 4.032.
Jednakże cecha lód spadła o 1.6633.
Porównałem to z moim drugim kontem na 61 lvlu, na którym atrybut Ognia ma wartość 22 a Lodu 28. Wydając tą samą ilość ruchów (100) otrzymałem taką informację:
Cytat:
Modląc się wzmocniłeś u siebie cechę ogień o 5.301.
Jednakże cecha lód spadła o 5.301.
Natomiast na 49 lvlu z atrybutami Ogień 4, Lód -2 wydając 100 000 Golda otrzymałem taką:
Cytat:
Modląc się wzmocniłeś u siebie cechę ogień o 3.717.
Jednakże cecha lód spadła o 1.378.
A na 61 lvlu, wydając również 100 000 Golda, mając atrybuty Ognia 31 i Lodu 19 otrzymałem taką informację:
Cytat:
Modląc się wzmocniłeś u siebie cechę ogień o 2.768.
Jednakże cecha lód spadła o 2.768.
Wierząc słowom Areena, twierdzącego iż poziom gracza nie ma znaczenia, musimy stwierdzić, że ilość "wbitych" atrybutów zależy od różnicy przeciwnych atrybutów już posiadanych.
Nie wiem czy wnioski do których doszedłem są słuszne, są to tylko moje przypuszczenia. Nie dam sobie odciąć głowy za nie. Jeżeli się mylę proszę abyście mnie poprawili.
Pozdrawiam, arbecaite.
Profesja: Mag
Nick: Evo
Level: 67
Wysłany: 13-08-2010, 19:57
arbecaite napisał/a:
Nie wiem czy wnioski do których doszedłem są słuszne, są to tylko moje przypuszczenia. Nie dam sobie odciąć głowy za nie. Jeżeli się mylę proszę abyście mnie poprawili.
Pozdrawiam, arbecaite.
Gdy "modlimy się w świątyni" punktami ruchu, to niezależnie od poziomu zawsze średnia ilość otrzymanych punktów atrybutu jest taka sama. Gdybyś powtórzył swój eksperyment kilkukrotnie, to bez problemu byś to zauważył. Przy płaceniu goldem - im większy lv, tym mniej pktów atrybutu dostajemy.
Do momentu, w którym suma przeciwnych atrybutów przekroczy 50 (bez bonusów z ekwipunku!) do jednej cechy dodaje nam się x pktów, a z drugiej odejmuje 1/3 tej wartości. W momencie, gdy ta suma jest już większa od 50, pkty, które dostaniemy do jednej z cech są równe punktom straconym z cechy przeciwnej.