Wysłany: 19-09-2010, 20:25 Walka turniejowa - nie moglem uzywac magii!
Dzisiaj mialem walke turniejowa. Mimo, ze roznica lvlowa miedzy mna i moim przeciwnikiem wynosila 6 poziomow na moja korzysc, wolalem wszystko dopracowac. Ustawilem ekwipunek, gemy, inteligencje, posprawdzalem wszystko kilka razy. Przyszla walka, patrze na raport i z otwartymi ustami obserwuje walke. Przegralem! Moja postac w ogole nie uzywala magii. Ani Ziemi, ani Leczenia, naprawde nie wiem co sie stalo.
-inteligencje na pewno mialem dobra (ziemia 1 100%, atak fizyczny 0%)
-mam gem ziemia 1**** i 16 lvl, wiec tu tez wszystko sie zgadza,
-mialem tez wymagana ilosc mp do zaatakowania magia.
Czy da sie jakos powtorzyc walke? Wydaje mi sie, ze jest to blad gry, bardzo prosze o sprawdzenie.
Jakiś czas temu miałem podobny błąd, jednak temat gdzieś wyparował.
Tak, zmienilem profil na nazwany przeze mnie "Na wojownikow", ktory ma zalozona bron dwureczna dla maga (laska, lvl 16).
Jednak moje przypuszczenia prowadza do tego, ze mozliwym jest, ze po zapisaniu sie do turnieju wbilem z 3 lvle. Moze to dlatego nie moglem uzywac gemu ziemia 1?
Drugie przypuszczenie jest takie, ze mialem aktywne 2 gemy: Ziemia 1**** i Ziemia 1*, moze to w jakis sposob z soba kolidowalo? Bardzo prosze o pomoc, wiazalem duze nadzieje z tym turniejem
Ehh, wiem juz co jest powodem. Czesciowo moje niedopatrzenie, ktore jednak wynika z bledu w grze. Sprawdzilem raz jeszcze - nie mialem zalozonego zadnego gemu. Niby normalne, ale jestem PEWNY, ze nie zdejmowalem ich, wiec to chyba jednak jest bug.
Ehh, widze, ze musze sie juz przygotowywac na turniej pazdziernikowy, a szkoda, bo moze doszedlbym do 4-5 rundy.
Jest problem z profilami eq, czasem "zdejmują" gemy. To pewne.
Jezeli problem jest znany, to dlaczego nadal nie jest naprawiony? Zanim go wykrylem, przegralem 2 walki, w tym jedna turniejowa (to byl pewniak, 16 lvl vs 10 lvl v.v), poza tym nie ja pierwszy i zapewne nie ostatni, wiec moze administracja cos z tym zrobi?