Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:35
złoto
Autor Wiadomość
polko14 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: polko14
Level: 1
Wysłany: 25-10-2010, 19:33   złoto

Wiem że jest zakaz tworzenia tematów o bankach i możliwości pożyczania z nich gotówki ale to troche inna propozycja.

Propozycja dotyczy wprowadzenia klejnotów(ewentualnie sztabek lub innych cennych żeczy). Wiem że do tej wersji nie wejdzie ale może do następnej. I na przykład taka sztabka kosztowała by 50 mln najtańsza, następna 100mln, a najdroższa 200mln. I kupuje się taką sztabkę i można ją traktować jako zwykły przedmiot tzn. wystawiać na targu, sprzedać w sklepie(za połowe wartości nie tak jak u specjalnego handlarza sztabkami), stracić w walce itp., itd. Teraz ktoś sobie pomyśli 230 lvl idzie sobie na bossa ale niechce stracić kasy poprzez ewentualne dedy(np. ma słabe staty) kupuje sobie pare sztabek chowa je do depozytu albo bierze ze sobą, a jak wruci to zabiera je i sprzedaje ale to by tak niedziałało. Wiem że jest problem z nadmiarem kasy w grze i pewnie będzie zawsze więc od sztabki płaciło by się podatek(przy zakupie). Niebędzie to 22%(ktoś by kupywał sztabke za 200kk a płaciłby 244kk więc by się mu nieopłacało) tylko może na razie 10%(do ustalenia).

I teraz mamy graczxa 200lvl który ma jakieś 350kk golda. Chce pojść na bossa(pierwsze podejście niewie czy da rade) kupuje sobie sztabke za 220kk(200kk i 10% podatku) i jedną za 110kk(100kk i podatek{dla tych co dalej nie kumają :-D })razem płaci 330kk i jest 30kk do tyłu(tak by się zdawało). Aktualnie ma 20kk w kieszeni. Idzie na bossa niestety pech chciał i trafił na 4 potworki i go dedły(traci dużo mniej niż by normalnie stracił). Nie zniechęcił się i idzie drugi raz. Dotarł do bossa walczy i zosta,ło mu (bossowi) 1400hp(znów traci mniej niż by stracił). Prubuje poraz kolejny swych sił z bossem i temu znów zostaje troszeczke hp(znów traci mniej). I tak próbuje kolejne raze aż w końcu za 10 razem mu się udaje(wszystkim by się znudziło za 2-3 razem ale się zezłościł i bił ciągle ile wlezie). Z tych 20kk zostaje mu może z 5kk+320kk ze sztabek. W ten sposób można dużo zaoszczędzić.

Wiem że kasy jest zadużo i to tylko zwiększy jej ilość(na swój sposób) ale można ustawić limit sztabek, zwiększyć podatek, lub dodać takie coś, że kupujesz sztabki i normalnie je tracisz jak złoto chyba że dasz je do lombardu(lub czegoś podobnego) i wtedy płaci się dodatkowo ileśtam golda za wykup.

To cała moja propozycja. Szczególnie proszę o wypowiedź gm-ów i adminów.

Pozdrawiam Polko14

minek123 
Moderator

Profesja: Mag
Nick: Jack Sparrow
Level: 260
Wysłany: 25-10-2010, 19:41   

Owe "sztabki" "istnieją". Są to przedmioty/eq bardzo popularne na targu (tzw. śmieci),
które można kupić za połowę swojej wartości i w razie potrzeby sprzedać w sklepie.
Nic się nie traci, a i podatku nie trzeba płacić :D . Licytacja takich przedmiotów to chwilka.

musaraj 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: benerit
Level: 164
Wysłany: 25-10-2010, 19:43   

Pobawię się w minka :mrgreen: :

Kod:
5.6. Propozycje przechowywanie złota w depozycie. Powiększenie go za złoto.

https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=16822

Coś jeszcze bylo, ale nie pamiętam

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 25-10-2010, 19:45   

Nie martw się o wysokie poziomy - jak stracą kilkadziesiąt milionów na przegranych walkach, to odrobią to na targu. I o to chodzi - złoto wypada z gry.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi