Z racji że ukończyłem wszystkie znane mi (dobre) gry RPG:
-Seria Final Fantasy
-Tales of Fantasy
-Chrono Trigger
-Breath of Fire
a apetyt jak to apetyt, w miarę jedzenia rośnie.
Zdesperowany szukam kolejnego "Role Playing" z rozwiniętą fabułą.
Niestety nasz wspaniały gugel daje mi wyniki rozpanuszonej łebiarni z propozycjami pokroju Fallout, Baldurs Gate czy też MMORPG (WoWy itp itd).
To co dla mnie się liczy to ciekawe postacie i dobry storyline, w stylu gier które podałem powyżej.
Wiek gry nie ma dla mnie żadnego znaczenia(większość sobie emuluję).
Najlepsza fabuła i postacie są w Planescape:Torment. Po prostu świetna gra, praktycznie nie ma wad. A BG też jest super, zwłaszcza pod względem klimatu. Z tych gier co podałeś to nie znam żadnej wiec pewnie się różnią od moich ale i tak polecam
Hmm... Może seria Might and Magic? Pamiętam, jak sto lat temu grałem w trójkę, miała piksele wielkości ziemniaków, ale grało się naprawdę przyjemnie. Podobno szóstka też jest niezła.
patrząc na podane przez Ciebie tytuły widzę, że gustujesz w jRPG więc zapewne każdy popularniejszy tytuł z tego gatunku będzie Ci odpowiadał
dla mnie osobiście najlepsze gry rpg to Planescape: Torment (świetna fabuła) oraz Baldur's Gate (z fabułą gorzej, ale rozgrywkę można prowadzić na dziesiątki różnych sposobów) ale to kwestia gustu...
Dokładnie "JRPG" czy też "LRPG", są to potoczne określenia tego gatunku, nie spodziewałem się że ktoś będzie je znał.
Dziękuję wam wszystkim.
/Właśnie zaczynam eksperyment z serią "Dragon Quest". Niestety autorzy nie poświęcają zbytnio uwagi na relacje między postaciami(główny bohater jest niemy) więc czuję się odrobinę rozczarowany.