A wiec tak zwracam się z uprzejma prośba o przeanalizowanie mojej walki na s1 w turnieju
Witam GM'a mam nietypową sprawę ano mianowicie chodzi o to, że w mojej walce z Antheris doszło do jakiś nieprawidłowości wywołanych przez grę, myślę że to bug w grze, dobra przejdę do sedna chodzi o to ze wszędzie mam napisane że mam 150MP w walce turniowej pokazało ze jednak mam tego MP 149 w konsekwencji błędu gry moja inteligencja która była ustawiona 24<= Ilość MP, tego MP mi nie leczyła, co jak chce wyjaśnić miało taki pole błędu ze gdy przez grę zniknął mi 1 punkt MP, komputer gry czytał ta grę jakobym ja miał 150MP dlatego przy mojej inteligencji 24<= nie dochodziło do leczenia
Gdyby nie ten błąd byłbym najprawdopodobniej w finale a tak zabrano mi ta szanse, chciałbym otrzymać jakaś rekompensatę albo powtórzenie walki turniejowej gdyż nie zgadzam się z jej wynikiem, Proszę o rozpatrzenie tego problemu
właśnie o to chodzi ze miałem ustawione 24<= Ilość MP i w tym problem mam na to screeny, ze gra ucięła mi 1MP to komp czytał to jakby było 150MP co w rezultacie daje informacje ze 25MP mi zostało czyli nie trzeba leczenia miksturka many i przez ten błąd gry nie dochodziło do leczenia
Co do samej walki i inteligencji to gdybyś miał ustawione <= 24 to bez względu na to czy miałeś 149 czy 150 całkowitego MP, powinieneś użyć miksturki many.
_________________ Jest wiele rzeczy dla których warto żyć,
Jest kilka dla których warto umrzeć,
Ale nie ma ani jednej dla której warto zabijać.
no właśnie, Gosia ale chodzi o to (to trochę skomplikowane ale rozkminiłem to) a więc napisze jeszcze raz dokładnie co o tym sadze:w walce turniejowej poprzez jakiś błąd zabrano mi1MP, przez co miałem tego MP wartość 149, jak to często w grach bywa tegoż rodzaju błąd źle został odczytany przez grę gdyż system gry odnotowywał ze posiadam 150MP nadal, a w takiej sytuacji, gdy komputer zabrał mi 1MP i przez błąd miałem 149MP komp czytał to jako wartość 150MP i dlatego gdy miałem 24MP a inteligencje na leczenie many ustawiona na 24<= komp traktował ta informacje jakobym ja miał 25MP (ale z racji tego ze miałem 24 nie moglem ożyć gemu leczenia, a system czytał ze mogę bo tak jakby mam 25MP ), ale przez ten bug było 24 i system nie stosował prawidłowego leczenia
Proszę wczytać się w ta informacje dokładnie, gdyż ja jestem w 100% przekonany ze to co mówię zgadza się ale ciężko mi jest to wytłumaczyć w wiadomości
[ Dodano: 24-11-2010, 17:04 ]
Wrzuciłbym screena ale słabo się na tym znam i gdy próbuje wyświetla mi się tekst alternatywny ale jeśli chcesz Gosia podaj mail'a bądź gg to wyśle Ci wszystkie możliwe screeny
Zapewne związane jest to z błędnym zaokrągleniem wartości, podobna, znana sytuacja była z graczami "zombie", którzy ginęli, a walczyli dalej
Tylko w twoim przypadku to już trochę bardziej złożone przekłamanie, tak jakby w wyświetlaniu zaokrąglało do większej wartości, a w walce do mniejszej? Nietypowe.
Też mi to wygląda na problem z zaokrągleniami.
Błąd istnieje "od zawsze" i czasami daje o sobie znać (w szczególnych okolicznościach).
Tak, czy owak, musisz "przełknąć" tą stratę, bo walka na pewno nie będzie powtórzona.
Czasami bezpieczniej jest dać warunek z 1 punktową tolerancją.
Profesja: Mag
Nick: Evo
Level: 67
Wysłany: 24-11-2010, 19:09
Z moich obliczeń wynika, że Twoja postać tak naprawdę miała 149,6MP. Oczywiście, jak zresztą sam zauważyłeś - system źle zaokrąglił wartości.
PS. W tym przypadku jest to tym bardziej dziwne, że nawet gdyby ktoś na siłę chciał zaokrąglać niektóre wartości podczas obliczeń, to mógłby otrzymać minimalną wartość równą 149,50790179670469955004458912534 - co i tak daje nam 150MP..