Proponuje zwiekszenie rozmiarów avatatarów ze 140x140 do 150x150 bo jestem pedantem i cierpię.
@EDIT
na forum oczywiscie..
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.
ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
I Pan powiedział:
Najpierw wyjmiesz świętą zawleczkę,
potem policzysz do trzech; ani mniej, ani więcej.
ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
Jestem za. Tylko trzeba by jeszcze pasek ostrów wyłączyć żeby nie wyróżniać.
Ej Adi to problem lezy tylko w tym ze sie trona długo ładuje? Przecież jak komus sie długo ładuje strona to moze wyłączyć wyświetlanie avóv.
Nie mówię ze nie masz racji, ba, nawet się z tobą zgadzam tylko się zastanawiam skąd zescie ten dziwny rozmiar wzięli. Zazwyczaj na forach się spotykam ze 150x150 i w takich wymiarach jest większość avatarow robiona. Myśle ze 10px w te czy we w te miałoby znikomy wpływ na szybkość ładowania strony.
Średnio to jest ok. 5-10KB więcej więc aż tak duże obciążenie to nie jest, szczególnie jeśli siedzisz na subsilver, które roxi oczywiście. ; d Dla mnie zmiana jest obojętna bo ja i tak zostanę przy obecnym avku, ale gracze zwykle ściągają avki z innych stron, a tych 150x jest od groma.
Nie mówię ze nie masz racji, ba, nawet się z tobą zgadzam tylko się zastanawiam skąd zescie ten dziwny rozmiar wzięli.
Nie wiem, zapytaj któregoś z moich poprzedników. Za "panowania" Mirka było to 100x100px (domyślnie było to 80x80px).
Night Crawler napisał/a:
Myśle ze 10px w te czy we w te miałoby znikomy wpływ na szybkość ładowania strony.
Areen napisał/a:
Średnio to jest ok. 5-10KB więcej więc aż tak duże obciążenie to nie jest
Ciekawy punkt widzenia. W takim razie skąd walka o kolejne milisekundy w batalii przeglądarek? Po co tyle czasu poświęca się przeróżnym optymalizacjom lub kompresuje się pliki JS czy CSS? Przecież kilka czy kilkanaście kB nie robi różnicy.
Night Crawler napisał/a:
Zazwyczaj na forach się spotykam ze 150x150 i w takich wymiarach jest większość avatarow robiona.
Areen napisał/a:
gracze zwykle ściągają avki z innych stron, a tych 150x jest od groma
Gdybym miał wskazać najpopularniejszy rozmiar avatarów w sieci, bez zwątpienia wskazałbym na 50x50px (dotyczy to praktycznie wszystkich popularnych serwisów czy platform blogowych). W każdym razie, jeśli "gracze zwykle ściągają avki z innych stron, a tych 150x jest od groma" to po ściągnięciu proponuje przeskalowanie avatarów do 140x140px. Avatary na tym forum i tak są już duże.