Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:30
GM i ich praca?
Autor Wiadomość
michol11
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 111
Wysłany: 02-01-2011, 12:22   

Xiptop napisał/a:
a to nie jest tak ze jak sie ma neostrade to sie nie da wykryc ip ?

Nie to nie jest tak, ty masz też wlasne IP :P do którego Administracja ma dostęp przez co możesz dostać takiego bana, że juz nie wejdziesz na mfo:) Choćbyś IP w neo zmieniał 1000 razy:D

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 02-01-2011, 18:45   

Tetsu napisał/a:
Night Crawler, a popatrz na logowanie gmow :) jedynie Crypton, ADIHC1, i Mapy loguja sie w miare regularnie, a reszta? ostatnie logowanie np. 4 miesiace temu :) jasne, kazdy ma swoje zycie, ale w takim razie niech zrezygnuja z funkcji GM i niech ktos inny ja obejmie.

Nieaktywni GM nie "blokują" miejsca nowym.

Nieaktywny GM są usuwani bardzo rzadko, bo co jakiś czas wracają im chęci do "zamiatania" i nawet taka dorywcza pomoc jest lepsza od całkowitego braku pomocy.
Night Crawler napisał/a:
Posady takie jak Game Master i choćby Moderator moga być swego rodzaju wyróżnieniem ale nigdy nie powinny być "elitaryzowane" do takiego stopnia, że pomimo kilkudziesieciu tysięcy graczy nie ma kto pracować! Jest to nie do pomyslenia i głęboko ubolewam nad takim stanem rzeczy.

To nie wynika z powodu "elitaryzowania", tylko tego, że "katalizatorem" jest zazwyczaj forum. To tutaj mamy szansę, po aktywności potencjalnych kandydatów, wyrobić sobie na ich temat opinię. W przeszłości, kiedy gra była popularniejsza (forum również) nie było aż takich problemów z naborem.

Kiedyś próbowałem przekonać Tomiego do otwartego naboru. Jednak sam nie byłem na tyle do tego rozwiązania przekonany, żeby intensywniej "lobbować". Jednak niewykluczone, ze czasem nie będzie innego wyjścia. Najprawdopodobniej testowo zrobię otwarty nabór na moderatorów na nowym forum (bo minek, MichuL i ewentualnie gocha to trochę mało osób do ogarnięcia wszystkiego, hehe).
Xiptop napisał/a:
a to nie jest tak ze jak sie ma neostrade to sie nie da wykryc ip ?

IP to nie wszystko, co pozostawiasz po sobie w logach i po czym można Cie zidentyfikować.

mnietuniema
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 02-01-2011, 19:31   

Hehehe... bo poproszę Admina, żeby mi przywrócił [GM] przed nickiem i dopiero będziecie mieć powody do narzekań.... :twisted:

Bicek 
Game Master

Nick: [GM] Bicek
Wysłany: 02-01-2011, 19:53   

mnietuniema przydałoby się

Legolass 
Użytkownik

Level: 7
Wysłany: 02-01-2011, 20:42   

niech jeszcze Walkmen wróci do aktywnej pracy GM i 30 % kont w więzieniu będzie ;D

s4 ~ Eddard

musaraj 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: benerit
Level: 164
Wysłany: 02-01-2011, 20:43   

Właśnie Walkmena dawno nie widziałem...

CoolCokie 
Użytkownik

Level: 4
Wysłany: 22-01-2011, 18:36   

oczywiscie, codziennie mają pewnie dziesiątki zgłoszeń

Coni
Użytkownik

Wysłany: 22-01-2011, 18:57   

CoolCokie po co odświeżasz ten temat?

Rencar 
Użytkownik

Nick: Rayoko
Level: 233
Świat: 6
Wysłany: 22-01-2011, 19:01   

a Ty? po co mu odpowiadasz? predzej czy pozniej chlopak zostanie za to ukarany, ale Ty z pewnoscia w tym nie pomozesz, a sam bez sensu piszesz.

Coni
Użytkownik

Wysłany: 22-01-2011, 19:09   

Tetsu napisał/a:
a Ty? po co mu odpowiadasz? predzej czy pozniej chlopak zostanie za to ukarany, ale Ty z pewnoscia w tym nie pomozesz, a sam bez sensu piszesz.

Żeby zrozumiał, że to bezsensu nabijać posty i nie robił tego w przyszłości, unikając teraz zbędnego ostra, bo widać, że jest nowy. Natomiast w ogóle tak samo mogę ciągnąć tą dyskusję, po co mi teraz odpisałeś? Można tak w kółko i w kółko, więc daj sobie spokój i już nie komentuj tego, bo nie potrzeba, uwierz mi.

Rencar 
Użytkownik

Nick: Rayoko
Level: 233
Świat: 6
Wysłany: 22-01-2011, 20:00   

Tak samo nie bylo potrzeby, zebys Ty mu odpisywal, wiec przestan sie madrzyc :) takiego nie nauczysz, on pisze, zeby sobie posty ponabijac...

PS. Mowilem? ogarnij w dziale "propozycje" temat - Drugi boss :) takiemu nie wytlumaczysz, musi zarobic bana i tyle :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi