a to nie jest tak ze jak sie ma neostrade to sie nie da wykryc ip ?
Nie to nie jest tak, ty masz też wlasne IP do którego Administracja ma dostęp przez co możesz dostać takiego bana, że juz nie wejdziesz na mfo:) Choćbyś IP w neo zmieniał 1000 razy:D
_________________ Pewnego dnia spotka cie coś przez co bedziesz cierpieć do końca życia.
Night Crawler, a popatrz na logowanie gmow jedynie Crypton, ADIHC1, i Mapy loguja sie w miare regularnie, a reszta? ostatnie logowanie np. 4 miesiace temu jasne, kazdy ma swoje zycie, ale w takim razie niech zrezygnuja z funkcji GM i niech ktos inny ja obejmie.
Nieaktywni GM nie "blokują" miejsca nowym.
Nieaktywny GM są usuwani bardzo rzadko, bo co jakiś czas wracają im chęci do "zamiatania" i nawet taka dorywcza pomoc jest lepsza od całkowitego braku pomocy.
Night Crawler napisał/a:
Posady takie jak Game Master i choćby Moderator moga być swego rodzaju wyróżnieniem ale nigdy nie powinny być "elitaryzowane" do takiego stopnia, że pomimo kilkudziesieciu tysięcy graczy nie ma kto pracować! Jest to nie do pomyslenia i głęboko ubolewam nad takim stanem rzeczy.
To nie wynika z powodu "elitaryzowania", tylko tego, że "katalizatorem" jest zazwyczaj forum. To tutaj mamy szansę, po aktywności potencjalnych kandydatów, wyrobić sobie na ich temat opinię. W przeszłości, kiedy gra była popularniejsza (forum również) nie było aż takich problemów z naborem.
Kiedyś próbowałem przekonać Tomiego do otwartego naboru. Jednak sam nie byłem na tyle do tego rozwiązania przekonany, żeby intensywniej "lobbować". Jednak niewykluczone, ze czasem nie będzie innego wyjścia. Najprawdopodobniej testowo zrobię otwarty nabór na moderatorów na nowym forum (bo minek, MichuL i ewentualnie gocha to trochę mało osób do ogarnięcia wszystkiego, hehe).
Xiptop napisał/a:
a to nie jest tak ze jak sie ma neostrade to sie nie da wykryc ip ?
IP to nie wszystko, co pozostawiasz po sobie w logach i po czym można Cie zidentyfikować.
a Ty? po co mu odpowiadasz? predzej czy pozniej chlopak zostanie za to ukarany, ale Ty z pewnoscia w tym nie pomozesz, a sam bez sensu piszesz.
Żeby zrozumiał, że to bezsensu nabijać posty i nie robił tego w przyszłości, unikając teraz zbędnego ostra, bo widać, że jest nowy. Natomiast w ogóle tak samo mogę ciągnąć tą dyskusję, po co mi teraz odpisałeś? Można tak w kółko i w kółko, więc daj sobie spokój i już nie komentuj tego, bo nie potrzeba, uwierz mi.